A népszerű bringás felvonulást feltámasztását tervezik büntetett előéletű, és aktív bűnöző kerékpárosok.

criminal_mass.jpg

A szervezők közleménye szerint a résztvevők a Clark Ádám térről indulnának még bicikli nélkül és útközben szereznék meg erőszakkal, vagy anélkül a kerékpárokat, amelyeket a Városligetben adnának el, miután feltartották őket a levegőbe. A menet útvonalán a tervek szerint egyirányú utcákban mobilozva fognak forgalommal szemben tekerni, és szándékosan kanyarodnak majd irányjelzés nélkül.

Hasonló kezdeményezést jelentett be a hazai LMBLGQT-közösség is: a meleg és leszbikus bringások ősszel tervezik meg a Critical Pride-ot. De a büntetett előéletű homoszexuálisok közössége is megrendezné a maga Andrássy-úti vonulását Criminal Pride néven.

Kovács Zoltán kormányszóvivő azonban cáfolta a pletykát, miszerint Orbán Viktor új, angol nyelvű névjegykártyáján ezentúl a prideminister kifejezés szerepelne.

1 KOMMENT

  1. Crimnal Mass néven már a Tolvajkergetők indítottak valamit, videó is van róla tudtommal, már ha megvan még. Aztán abból sem lett semmi, sem a Tolvajkergetőkből. Pedig először úgy tűnt, tényleg lesz valami a biciklilopások ellen. Aztán kibújt a szög a zsákból, és jöttek a cigányozó bejegyzések.