10 sokkoló adat a görög válságról,…

7
5,010

…amelyet nem fogsz elhinni, ha rákattintasz erre a linkre!

gorog_nein.jpg

1. Görögország PIN-kódja 9858.

Kidoboltatik

2. Kevesebben védték a Thermopülai szorost, mint ahány Forintba egy Euró kerül.

3. Felkerült az eBay-ra az Akropolisz és Rodosz.

4. Gattyán György áruháza majdnem 3000 évvel gyorsabban ment csődbe, mint Athén.

5. Ha a görög államadósságot egymás után tesszük a megfelelő módon, pont elér a Marsig.

6. Egy átlagos görög a válság előtt 4 méter magas és 3 méter széles volt.

7. Görögországban 8 órás munkahét van, amelyből 3 óra cigarettaszünet.

8. Az Apple meg tudná venni Görögországot, csak nem tetszik nekik a színe.

9. Amennyiben nem sikerül az adósság rendezéséről megállapodni, a görögöket kilakoltatják és Németország kapja meg az állam területét.

10. Görögország akkora csődben van, hogy ma már nem tudott az Amazonon sem vásárolni.

7 KOMMENT

 1. Annyival azért kiegészíteném a listát, hogy az ókori görögök találták fel a pedofíliát, de elfelejtették szabadalmaztatni, ezért elterjedt az egész világon.
  Ha meglenne rá a szabadalmuk, akkor most nem a csőd menedzselésével kéne foglalkozniuk, hanem a dollármilliárdok elosztásával!

 2. Remete levele (a kőtsönről) Kedves komám, Gábor!

  Tudod, írtam már sokat olvasok, mindenféle ócska könyveket. No, el nem hiszed, mit leltem! 1875. november havában, arra kérte az Egyiptomi (Kedive, miniszterelnök féle, a marha,) az angol kormányt, küldjön pénzügyi szakértőt nékije!
  Disraeli, angol miniszterelnök, hogy kihasználja a kedive nehéz pénzügyi helyzetét, A pénzügyi kölcsön fejében, rákényszeríti Anglia ellenőrzését, és protekorátusát. A misszióját, Cave főkincstárnok vezette! A kedive megengedte,, hogy megvizsgálja Egyiptom pénzügyeit. De a kölcsön tekintetében, nem tudtak megegyezni! Az államcsőd arra kényszerítette a kedivét, hogy siettesse a bankárokkal a megegyezést! Majd a hitelezők, és a kedive megegyeztek, hogy nemzetközi pénzügyi ellenőrzést, úgynevezett államadóssági pénztárt szervezzenek, és az államkölcsönöket konszolidálják!
  A pénzügyi ellenőrzés nem jelentett egyebet, mint Egyiptom bevételeinek teljes kifacsarását! 9,5 millió Font bevételből 7,5 öt fizetett külföldi hitelezőinek! Kihasználták Egyiptom nehéz helyzetét, hogy még nehezebb helyzetbe hozzák az országot. Több minisztérium élére külföldieket neveztek ki! A sajtó azt állította, hogy az ország összes bajai, a kedive önkényéből erednek! Ez a liberális frazeológia, csak a valóságot leplezte! A valóságban a kormány, csak a külföldi bankoknak volt felelős! A parlament, üres fikció volt!
  Nubár pasa, aki a hitelezők kielégítésére, több pénzt akart megtakarítani, csökkentette a hadsereg létszámát! Az elbocsátott tisztek lázadása elzavarta! Határtalan volt a bankárok, és a külföldi sajtó felháborodása!
  A külföldi ellenőrzés visszaállítása Egyiptom további elszegényedéséhez vezetett! Figyelsz haver! 1882 Alexandriában felkelés tört ki, 50 külföldit megöltek! Válasz: Alexandria bombázása, Anglia Egész Egyiptomot megszállta! Ez lesz a mi jövőnk is? Mit gondolsz errűl? A föd is csak egy tengejen forog, és nincs új a nap alatt! Csak buta rövideszű népség! Kőccsőn kell? Megkapjátok, a cumit meg bekapjátok! Ja a könyv, elolvashatod, Az újkori diplomácia története!