Egységes cigaretta-csomagolás bevezetését jelentette be Lázár János. A csomagolás minden eddiginél elrettentőbb lesz.

lazar_kateter.jpg

A 14. Kormányinfo alkalmával Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról tájékoztatott: a cigarettás dobozokon látható képek, amelyek kátrányos tüdőt, pudvás szájat és egyéb rémségeket ábrázolnak, már nem elég elrettentők. Sőt, a legnagyobbnak gondolt adu, a spermiumok lassulására figyelmeztető szöveg sem eléggé elrettentő, különösen nem a hölgy fogyasztók körében. Gondolni kell továbbá azokra is, akiknek olvasási hajlandósága és anatómiai ismeretei egyaránt olyan csekélyek, hogy sem a szöveget, sem a képet nem értik, mert tanulás helyett inkább lumpenek.

Ezért a kormányzat úgy döntött: a jövőben a dohánygyártóknak kötelező lesz a termékeiket olyan sztóma- és katéterzsákokba csomagolni, amelyeket a rendeltetésszerű használat után kiüríteni lehet, de kimosni nem.

A változástól azt várják, hogy a lakosság valóban elretten a dohányzástól, és saját szájukban fogják érezni a veszély ízét.

1 KOMMENT

  1. További elrettentésként előírható, hogy vágott dohányt csak dohányzás miatt elhalálozottak levágott herezacskójában szabad forgalmazni, hogy kézzel fogható legyen a spermiumok nullára lassulása.