A párt szerint rengeteg másik film megérdemelte volna a cannes-i elismerést.

201505-saul.jpg
„Felháborító, hogy egy film csak azért nyerhetett, mert a holokauszttal foglalkozik. Bezzeg azok a filmek, amik drága CGI-grafikával mutatják be, ahogyan egy földönkívüli robotfaj háborút vív a Földön a másik, barátságos robotfajjal, akik közül páran ráadásul dinoszaurusszá is tudnak alakulni – ezek miért nem nyernek sohasem nagydíjat? Nem gyanús ez? Miért van, hogy egy (állítólag) többmillió halottal járó szisztematikus népirtás fontosabb téma, mint a robot dinoszauruszok? Miért kéne jobban emlékeznünk arra, mint egy, a bolygónk elpusztítására törő interdimenzionális hadseregre, és az őket megállító hősökre? Eh?” – áll a Jobbik közleményében, amelynek végső draftján valószínűleg Kovács Zoltán kormányszóvivő is dolgozott.

„És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az Arany Pálmát egy bevándorlós film nyerte meg, miközben egy bohókás, de kedves, középkorú menedzsernőre rátalált a szerelem, de nem olyan formában, ahogyan ő ezt eltervezte. Ezzel miért nem foglalkozik senki? Ja, és nézzék, itt egy macska, hát nem aranyos, ahogy pitizik a szemével az eledelért?” – fűzte hozzá Vona Gábor pártelnök.

22 KOMMENT

  1. a filmmuveszet az muveszet.

    habar kegyetlenul fáj nyilasainknak es degenerált aljabbikosainknak, ez a magyar film nemzetkozi siker lett.

    a szerb nepirtas Ujvideken szinten sikeres film volt. az ugye arrol szolt, hogy a magyar katonai egyenruhaba bujt gonosz nemetek es szovjet ciganyzsidok irtottak a szerbeket, mert Vajdaságot magyarországhoz akarták csatolni. Latinovits Zoltán es Darvas Iván nagyot alakitott a Hideg Napok-ban.

    eljen a haza!

  2. Én tudom mi a nyilasok (turulszar-zabáló fidesz-jobbik csürhe) problémája: amikor a zsidók monumentális templomot építettek az Úrnak és kőtáblákba vésték a törvényeiket, a magyarok éppen a fáról másztak lefelé. A különbség ma is megvan: amíg a zsidók ötven év alatt államot építettek a semmiből és hadseregük a legjobb a világon, addig a magyarok szétzúzták és szétlopták a saját országukat alig száz év alatt. Ráadásul a magyar tudomány, at ipar és a művészet a zsidók nélkül nem létezett volna. Ez fáj a sok mélymagyar bunkónak.

  3. @Victor Orbanescu: Tudod nekünk nem a zsidókkal van gondunk, hanem a magadfajtával.

    Az egy másik dolog, hogy szerinted ez antiszemitizmus, pedig elhiheted, Kertészt sem azért utáljuk mert zsidó. faszfej.

    Izraelt pedig az USA és mások, pld. a németek pénze nélkül már régen megették volna az arabok, szóval annyira ne dicsekedj.

    “Ráadásul a magyar tudomány, at ipar és a művészet a zsidók nélkül nem létezett volna.”

    Na ne röhögtess:))))

  4. @♔bаtyu♔: Hát Batyukám! Valamelyik turulos kolléga szerkesztett egy weboldalt, amelyen kb a XVII. századik tételesen fel van sorolva, hogy ki volt zsidó a magyar közéletben, tudományban és kultúrában. Az a helyzet, hogy nemzetünk nagyjai közül igen-igen-igen sokan.

    De tudod az is vicces, hogy amíg Ti, ezeket a magyarokat konzekvensen zsidóknak nevezetik, addig pl. azok a XX. századi fizikus-kémikus-matematikus zsenik, amelyek pl a Manhatten-terven dolgoztak, mindegyik magyarnak tartotta magát.

    Lásd, Enrico Fermi híres történetét a marslakókról. 🙂

    Szép napot!

  5. @Punxsutawney Mormota: “De tudod az is vicces, hogy amíg Ti, ezeket a magyarokat konzekvensen zsidóknak nevezetik, addig pl. azok a XX. századi fizikus-kémikus-matematikus zsenik, amelyek pl a Manhatten-terven dolgoztak, mindegyik magyarnak tartotta magát.”

    Ezért hálából és elismerésül, az akkori “nemzeti” és igen “magyar”, velejéig “keresztény” hatalom (az akkori fidesz-jobbik csürhe) néhány hónap leforgása alatt összegyűjtötte és kiszolgáltatta a magyar zsidókat a náciknak, tudván hogy megsemmisítik őket. A magyar nép pedig hagyta (és ma sem tiltakozna).

  6. @röf: Bántottalak én Téged, főemlős barátom? Bár egy hegyi gorillába sokkal több értelem szorult, mint beléd, mert az nem támad, ha békén hagyják.

    Egyébként a mondatod helyesen:

    …a föntebb emlegetett zsidó származású MAGYAR tudósok…

    És mitől is hánynának?

  7. @Punxsutawney Mormota:
    Nem igazán tudjátok, mit is akartok…
    Hangsúlyozzátok, hogy Tellerék MAGYAROK voltak, előtte a tesvíreddel hangsúlyozzátok, hogy mennyi sok zsidó tudóst adott az ország a világnak.
    Na most akkor?
    Az SZDSZ óta divat a magyar-zsidó különválasztása.
    És ti is ezt erősítitek.
    Teller valóban igazi magyar volt, és a halála előtt tökéletes magyarsággal adott interjút a Corvin lánc átvétele után.

  8. Te érted mit beszélsz?
    A hangsúly mindig a MAGYAR-on van, mint ahogy ők is annak tartották magukat.
    Ismétlem, olvasd el Enrico Fermi sztoriját.

    SZDSZ óta divat… Óh szépanyám! Baszki, az emberek a 70-es és 80-as években is zsidóztak, csak éppen csendben, suttogva, a legszűkebb baráti körükben.

    De ez az egész zsidó-kérdés, cigány-kérdés annyira nem volt kérdés, hogy mi először a 20. érettségi találkozónkon beszélgettünk arról, hogy úgy tűnik, hogy M.Z. nevű volt osztálytársunk valószínűleg zsidó, mivel 92 óta izraelben él. És hogy W.J. nevű tag roma lehet.

    Mert ez a gyerekek szintjén kurvára nem volt kérdés annak idején. Azzal haverkodtunk, aki jófej volt, aki jól focizott, vagy akinek a legjobb matchboxai voltak.

    Most meg már a 7-8 évesek zsidóznak, cigányoznak.

  9. Akkor valószínűleg elbeszélünk egymás mellett.
    Én is azt mondom, Teller, Wigner, Szilárd, meg a mittoménmégki talán a Neumann… szóval az ő idejükben az Ő RÉSZÜKRŐL nem volt semmi zsidóvagyok – magyarvagyok hülyeség.
    És a tyúk volt előbb, vagy a tojás?
    Mert az lehet, hogy ma sokan zsidóznak,de az is igaz, hogy ma a másik térfélen is sokan, sokszor verik a habot, külön csatornájuk és onlájn újságjuk van erre, csak nehogy nyugvópontra jusson a mesterséges ellentét.