Hajózási csatornaépítési tenderben írt ki győztest a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

201503-csatorna.jpg

A nyertes Szuez Kft. a Panama Bt.-vel együttműködésében végzi a beruházást, amit a Nemzeti Bank a „Mínusz 5% Csatorna Hitel Program” keretében finanszíroz. A hitelkonstrukció különlegessége, hogy Bubor+Libor+Tiborcz mínusz 5%-os inverz kamattal kalkulálták, ami a Fitch, az Abercrombie és Csintalan Sándor szerint is: „Elég fasza kamat!”

A csatorna a felcsúti Váli-vízi tankerkikötőt köti össze a keszthelyi hajóállomással, és egy térképészeti egyenes vonal mentén épül. Ez azt jelenti, hogy Várpalota-Veszprém-Tapolca tengelyen ásnak egy 250 méter széles, 40 méter mély medret. Így a nyári hónapokra le lehet úsztatni a Pancho Arénát a Balatonhoz, és nem salakon kell lejátszani az O-T-M családi lábtenisz kupákat.

„A vízügyi szaknyelv az ilyen útvonal-rövidítő, mesterséges folyókat átvágásnak nevezi. Most már mi is. Eh?!” – mondta Kovács Zoltán szóvivő.

18 KOMMENT

  1. @Dinkainka: nyugodj meg, ők tudják, hogy hogyan kell ezt csinálni! Biztos lehetsz benne, hogy mindehol a szakértelem számít, nem a protekció, meg az ismeretség. Különben se keverjük az almát a körtével, mert akkor vegyespálinka lesz belőle, és az nem finom! Ja, meg Gyurcsány a hibás, Libajnai, emútnyócév!

  2. Érdekes az indoklás is:Szemerei Márta építész elmondta, Vásárhely előnyévé válik, ha a Kossuth iskola helyén tó épül, ugyanis ez által jelentősen növekszik a településen a zöldterület. Azért kell a tó, mert jön a globális felmelegedés, Lesz szabadtéri fitneszgép(régebben ezt mászókának hívták), ültetnek fákat(betonba, ami lélegzik), És miért éppen most kezdik el építeni? Mert Hódmezővásárhely egy lassú város(slow)!

    Már értem, miért hajtotta le a Kossuth téren a Kossuth szobor a fejét!
    A hírcsárda arról ugyan nem írt, hogy egyidejűleg szabályozták a kerékpáron szállítható lovak számát(max. hat darab), de egyértelmű a blágium! Plágium!Nem kívánt dörlendő!

  3. Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Gratulálok a Miniszterelnök Úrnak az átvágáshoz! Nagy örömömre szolgál, hogy az elmúlt nyolc év vadnyugati ultaliberális ámokfutása után újra olyan országban élhetünk, ahol ilyen nagyléptékű átvágások történnek! Én is szívesen elmennék hajókázni nyáron, de sajnos nem telik rá a nyugdíjamból, az elmúlt nyolc év gyalázatos ultanyugati vadliberális nyugdíjpolitikája végett! Meg sajnos a lumbágóm is kiújult, mert az elmúlt nyolc évben szégyenletesen el lett hanyagolva a magyar egészségügy! Adjon Isten a Miniszterelnök Úrnak erőt, egészséget, további sok sikeres átvágást!

    #grat #öröm #elmúltnyolcév #ultaliberális #vadnyugat #lumbágó #erőtegészséget