Hajdú Péter hosszú idő után otthagyja TV2-t és külföldre igazol.

hajdu_bbc.jpg

Nehéz szívvel hoztam ezt a döntést, ám minden kreatív ember életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, szüksége van szakmai levegőváltozásra, mert új ötletek megvalósítása, új feladatok és más izgalmas területek várják” – nyilatkozta Rákay Philip Hajdú Péter a Hír.hu-nak.

Jon Stewart többször hívta a Frizbi műsorvezetőjét, legyen az utóda a Daily Show-ban, mert az amerikai showbizniszben nem talált nála alkalmasabb személyt. Hajdú azonban nemet mondott: „A pénz sosem érdekelt! A közszolgálat, az igazság, és úgy általában a „tenni másokért” szellemisége a fontos számomra, nem leszek holmi proli farmeres, slimfit-pólós, tömlő-testű vásári majom egy esti talkshow-ban.

A BBC egy 2014-ben, a Weöres Sándor emlékév tiszteletére készített Hajdú produkció miatt kereste meg a tévést; Hajdú – Kasza Tiborral – egy hatperces életrajzi riportbeszélgetést készített a Weöres István és a Prognózisról, majd ezután élőben legyőzte telefonját egy 3×3-as szudokuban.

A BBC döntéshozóit az is meggyőzte, hogy Hajdú rendkívül jól informált, mindig két forrásból tájékozódik: egyrészt saját kútfőből, másrészt a Story Magazinból.

14 KOMMENT