Az egész világon végigsöprő startup-forradalomból a magyarok is rendesen kivették a részüket (Prezy, LockMeIn, YouStream), de folyamatosan jelennek meg az új ötletek. A legérdekesebbekből szemezgettünk.

szartap.jpg

BetDogs

“Sportfogadás vakvezető kutyáknak” – áll a háromfős fejlesztői csapat közleményében. Elmondásuk szerint, ezek az állatok nagyon egyhangú és unalmas életet élnek, némi izgalom és kikapcsolódás nekik is jár, ezen segítene ez alkalmazás. Várható elindulás: 2019. december 27., de a tesztüzem – vegyes eredménnyel – már elkezdődött. Az alkalmazás csak Android 4.3-tól lefelé lenne kompatibilis.

Inverzity

Végre egy inverz, ellentétes irányú startup!” – kommentál a BusinessInsider. A vállalkozás lényege, hogy adva van egy jól működő, több száz főt alkalmazó, nemzetközi viszonylatban is jelentős, innovatív megoldásokat alkalmazó IT-cég, amelyet pár év alatt egy néhány fős, alaptőke és befektető nélküli, de lelkes kis csapattá fejlesztenek vissza. A kiinduló céget egyelőre még keresik. A magyarországi Forbes az év legígéretesebb startupjai között emlegeti az Inverzityt.

 
Borrow-a-Meal

Sokat és sokáig dolgozó fiataloknak jelenthet életminőség-javulást ez a kezdeményezés. Ha nincs idő főzni, a Borrow-a-Meal csapata megfőzi és elviszi a felhasználónak a kívánt ételt, amit azonban a következő néhány napon belül el kell készíteni ugyanúgy, és vissza kell vinni a cég központjába. Azonban azt egyelőre még nem tudják, hogy mit csinálnak majd a visszahozott ételekkel. “Ezen még dolgozunk” – mondták a készítők.

TuddJobban

Kifejezetten egy magyar sajátosságot kihasználó, hazai célközönséget megcélzó és közösségépítő startup. Az okoseszközökre szánt alkalmazással olyan dolgokról írhatunk kizárólag negatív értékelést, amelyekről valójában fogalmunk sincs mert nem láttuk, nem próbáltuk, nem olvastuk, stb. A pozitív kritikákat egy erre a célra írt algoritmus szűrné, és üldözné. 

FutureThinx

Az ötfős, régi kollégiumi szobatársakból verődött csapat székhelye egyelőre még csak a Király utcai Starbucks vécéje, de terveik szerint jövő nyárra már sikerül bérelniük egy ISDN-modemmel felszerelt szuterént Káposztásmegyer belterületén. A készítők jelenleg napi 10 órában kódolnak, és ha marad erejük, akkor azon gondolkoznak, hogy pontosan mi is lenne a startupjuk lényege. “Az, hogy nem tudjuk min dolgozik a másik, inspirálóan hat ránk. Izgalmas, történelmi pillanatokat élünk meg” – meséli a csapat vezetője, Ármin.

12 KOMMENT

  1. Kimaradt a Ramil Safarov Intézményre Átnevező kiugrott kispapok startupja!
    Miattuk kellett minden szoborra kereket szerelni, és az utcanév táblákat LCD kijelzőre cserélni!
    Mindenesetre neki ventilátorra már nem kell költeni ott a köpönyegük 30000 fordulatszámmal!

  2. A sportfogadás kutyáknak kicsit máshogy valósult meg, minden nap kockadobással döntenek az illetékesek, hogy melyik adó hogyan módosuljon, nehogy véletlenül bárki is tervezhessen.

  3. Az ránézésre nyílvánvaló, hogy ezek mind magyar, felindulásból elkövetett, üzletszerű izék, a könnyen, gyorsan milliárdos verseny résztvevői.
    Megfejtés: a “tad dzsoban” a kekjuk egg.