A szurkolói kártya bevezetése miatt elmaradó sportrajongókat próbálják meg helyettesíteni a kiképzett iskolásokkal.

szurkoló osztaly.jpg

2015-től hittan és erkölcstan helyett “Szurkolási alapismeretek és hittan” tárgyat is választhatnak majd az ötödikes, vagy annál idősebb nebulók. “Helyeslem a kezdeményezért, hiszen én is voltam gyerek és szurkoló is, de ma már inkább az EU oktatási biztosa vagyok, mert az sokkal jobban fizet”reagált Navracsics Tibor.

Az új tantárgy keretein belül megtanulják a gyerekek, mi az a sportszerűség, hogyan kell helyesen belépni egy stadionba, hogyan kell illedelmesen szotyizni és zsidózni, kik azok a lila majmok, és hogy miért indul a vonat Auschwitzba. A tananyagot több tucat iskolában már a jövő héttől elkezdik kipróbálni, bár egyesek szerint nem kéne a gyerkeken kísérletezni. “Fradi szurkolókon mégsem lehet egy tananyagot kipróbálni, nem igaz? Meg hát én végülis EU oktatási biztos vagyok” reagált Navracsics Tibor.

A miniszteri rendelet az új tantervről azonban nem egészen egyértelmű, ezért több iskolába is nagy mennyiségű szurkot rendelt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. “Mindegy, legalább megtanulnak aszfaltozni, és addig sem rohangálnak a folyosón, amíg én EU biztos vagyok”reagált Navracsics Tibor.

7 KOMMENT

  1. A szurkoló gyermekek számára (a juhászképzéshez hasonlóan) természetesen lesz felsőfokú továbbtanulási lehetőség is. Az egyetemi szurkoló hallgatók egyebek mellett olyan elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagíthatják tudásukat, mint célba dobás kockakővel, taglózás, a szotyiárús leköpése hátulról, és tetszőleges tévészékház büféjének szakszerű kifosztása. A nemzeti szurkolóközösségnek természetesen szüksége van egységes köszönésre is, a tervek szerint ezek az alábbiak lesznek:
    – köszönés szurkolótársaknak: Lonsdale felirat láthatóvá tétele felsőruházaton, tiszteletteljes biccentés. Opcionálisan baráti ölelés három puszival.
    – köszönés nem szurkolóknak: Szúrós tekintet mellett “Mivan?” kiáltás többszöri nyomatékos ismétlése.
    – köszönés nem jobboldali söpredéknek: a környezetben leggyorsabban elérhető tereptárgy hajítása lehetőleg fejre (súlyosabb esetekben, liberálisok és civilek esetén baseball ütő vagy vipera azonnali használata fejre, férfiak esetében lágyékra is)

  2. Elsőre szurkálást olvastam, szurkolás helyett, mondjuk az sem rossz. Gyerekek, mindig hordjatok magatoknál bicskát és ha valaki csúnyán néz, hát már bökjétek is bele, de szakszerűen ám, hogy azonnal meghaljon, ne szenvedjen.