Főleg az indokolja a döntést, hogy már van elég stadion egy szűk körű, elit válogatottak számára rendezett világversenyhez – áll a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közleményében.

201409-magyareb.jpg

Amíg a jelenlegi európai mezőny nem képes felismerni a magyar válogatott értékeit, addig olyan ellenfelek ellen kell játszanunk rangos világversenyeken, akik teret engednek a gólszerzésre irányuló erőfeszítéseinknek, a sajátjaikat pedig háttérbe tudják szorítani” – folytatja az MLSZ közleménye.

A 2016-os magyar rendezésű Európa-bajnokság mezőnye lassan kezd összeállni: megerősítette, hogy ott lesz Monaco, Vatikán, a komplett feröer-szigeteki másodosztály, Szingapúr, valamint három kamcsatkai barnamedve egy ketrecben. A lebonyolítási rendszer is jobban illeszkedik a hazai futballkultúrához: az egyik szabály szerint például Vanczák Vilmos öngóljai automatikusan magyar gólnak minősülnek majd. 

„Az északírek ellen látszott, hogy kinőttük már ezt a fajta versengést, én igazából meg is lepődtem, hogy játszanunk kellett ellenük. Nem baj, a lényeg a három pont, és hogy szerethető a válogatott, ennek nagyon örülünk” – nyilatkozta a tervezet kapcsán Pintér Attila szövetségi kapitány, aki azt is elmondta, hogy az is váratlanul érte, amikor a mérkőzés szünetében behívták az öltözőbe tanácsokat adni, valamint, hogy Gulácsi a kapus. 

12 KOMMENT

  1. Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Gratulálok a Miniszterelnök Úrnak az anternatív EB-hez, és köszönöm a sok támogatást, amelyet a magyar fotball a Miniszterelnök Úrtól kap! Szégyellheti magát az ellenzék, amiért kitizálta a stadionépítéseket, most bebizonyosodott, hogy nem hiába épültek azok a stadionok! Én is szívesen elmennék 2016-ban a Nemzeti Fotballcsapatunknak szurkolni, de sajnos nincs rá pénzem, az elmúlt nyolc év gyalázatos vadliberális nyugdíjpolitikája végett, meg ha lenne is pénzem, akkor se tudnék elmenni a lumbágóm végett, amit az elmúlt nyolc év gyalázatos neoimperialista egészségügyi politikája miatt nem gyógyítanak meg!

    #grat #kösz #elmúltnyolcév #lumbágó