Groupama Lajos családja hálás a Fradinak, amiért az egykori méltán ismeretlen focistáról nevezték el az új stadiont.

groupama lajos rip.jpg

Köszönöm a Fradinak, Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Tarlós István főpolgármester úrnak, és az izé úrnak, aki azt a szép beszédet mondta, hogy mindannyian, meg tisztességgel, de a nevére sajnos nem emlékszem, viszont kifütyülték, szóval  köszönöm, hogy a férjemről nevezték el a Ferencváros új stadionját, és bárcsak a nyugdíjam is kicsit nagyobb lenne, vagy a rezsim kisebb” – mesélte az RTL Klubnak Groupama Lajosné, Erzsike, a fradi egykori 17-es számú hátvédjének máig is élő, utolsó felesége.

Groupama Lajos, vagy ahogy minden fradista ismeri “Grupi”, avagy “Fosi bácsi” 1974-ben megkapta az Arany Kispad díjat is, miután összesen 108 mérkőzésen ült tartalékosként a pálya szélén.

Groupama Lajos nevéhez fűződik a biciklicsel feltalálása (egy Csepel kerékpárt dobott vissza a vonalon kipattanó labda helyett), és ő volt az első focista a világon, aki az egyetlen alkalommal, amikor becserélték, olyan erővel futott be a pályára, hogy átszakította a szembe lévő B szektort és meghalt.

Groupama Lajos a Fradin kívül a Real Madridnál is sokáig volt csere,

és spanyolországi tartózkodási alatt vette fel a spanyolosabb hangzású Biztosító nevet.

Emlékét és nevét az új Fradi stadion örökké megőrzi, ahol lakás és életbiztosítások is köthetők az év bármely napján 8 és 17 óra között.

23 KOMMENT

  1. Ó hát a Fosi bácsiról van elnevezve …. Így már érthető.
    Fosi bácsi nemcsak a Fradi stadion név adója hanem a Magyar Nemzeti Labdarúgás minőség jelzője!!!
    ….no Fosi bácsi (Ó Istenem ….a nagy FOSI!) igazán megérdemli!

    Ki ha Ő nem??? …mert úgy fosni egy meccs előtt senki sem tudott.
    Talán Kubatov fosott most annyira mint a NAGY FOSI bácsi. .-…de ahogy Fosi bácsi for ever úgy Kubatov is ….meg a Vicctor is.
    ….de Fosi csak egy van-volt!

  2. Mmxvi Évi, óóóóhh, ez tényleg nagyon érdekes és szép név, biztosan szíriuszi.
    amikor tavaly nyáron a Szíriuszon nyaraltunk, a vízum kiadásához ideiglenesen nekem is fel kellett vennem a Mxmlxx Évi nevet, de nem bántam, mert nagyon jó hangzású – hallaná csak, mondjuk egy szíriusz telefonkezelő szájából!

  3. @Frady Endre: Ó Te kevered a vitéz Bhiztosthűy Fhoshy Alois-sal.
    Azok a Fhoshy-k sohasem voltak Franzstadtiak. A vitéz Bhiztosthüy Fhoshyk mobil WC-ben utaztak és legendásan keverték a szrt és mindig is a kispestnek szurkoltak.

  4. @Frady Endre: Nem! A Fhoshy-k nem nősültek be a TOI-TOI-ba! Ők a “szarni jó” mozgalmat indították el csak egy szalmonella fertőzés miatt megbuktak. Ez után vállalta a legkisebb Fhoshy a Franzstadtba azt a számára megalázó szerepet …de kinőtte s mára példa képe minden focistának!

  5. @SuperTölgy: Igazad van! Fosi bácsi emlékét meggyalázták, pedig ő is a csapat tagja volt!
    Ez az írás majdnem annyira gusztustalan, mint mikor stadiont neveznek el valakiről, aztán valami mocskos multi kedvéért, aki sok pénzt ígér, megváltoztatják az aréna nevét!

  6. Franzstadt

    Magáról félút-kort vedlik
    le, ki még Nyílok s Ebedlik
    játékát bámulva ámult,
    ám ez sajnos mára má’ múlt.

    Nem ez jellemzi a jelent,
    foci szó is tök mást jelent:
    pénzt kap, ki labdát csak ugat,
    s rajtunk röhög Kelet, Nyugat.

    Mivel párszáz Fradi ultra
    hajaz sokak szerint cultra,
    s uralkodik mindenen NER,
    hódíthat a vénaszkenner.

    Groupama Aréna VIP-i
    űrje könnyes szemem csípi,
    zöld sas nyalogatja sebét,
    s nem lát se közepet, se B-t.

    „Nem tudom, miért félnek a szurkolók ennyire a regisztrációtól és a vénaszkennertől?! Hát úgy ismernek engem, mint aki visszaélek az adataikkal?! Ha valaha is történt volna ilyen, az már rég pletykaszinten terjedne! Vagy hallott már valaki is Kubatov listáról?!” /Kubatov Gábor, az FTC elnöke és a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) ideológiai ökle/

    „Igen tisztelt Költő Úr! Tudom, hogy az Önhöz hasonló költőóriások nem alkotnak megrendelésre, de a hétvégén volt szerencsém megtekinteni a Ferencváros – Nyíregyháza mérkőzést és a múltba révedtem. Eszembe jutott két óbudai gyerek, akik ész nélkül rohangáltak a Fradi-pálya gyepén miután a csapat megnyerte az 1980-81-es bajnokságot és boldogan utaztak haza az 55-ös buszon. Kíváncsi lennék, mit gondol Szerzőséged a vénaszkennerről, Vip-páholyról meg a Pénzverde felé rúgott gólokról. Egy kis múltidéző:
    http://www.tempofradi.hu/wp-content/uploads/2009/06/csapatkep_1980-81_0501.jpg
    Maradok őszinte tisztelője!” /Gy.Ákos, a Költő egykori gimnáziumi osztálytársa és fejjátéka révén Óbuda Liftje/

    „Ákosom! A hozzám hasonlóak nem is alkotnak megrendelésre, de én igen. Így biztos lehetek abban, hogy legalább egyvalaki elolvassa, amit írok.” /Frady Endre, költőgigász/

    „Párszáz Fradi ultra, költő úr, párszáz?! Párezer! Sokezer! Tízezer! Százezer! Ha mi egyszer rázendítünk, akkor ott rá van zendítve! Ha mi egyszer megrohamozzuk a TV székházat, akkor ott büfé nem marad kifosztatlan! Ha mi egyszer kint maradunk, akkor ott mindenki kint lesz maradva! Mindent vissza! Monnyonle! Fraaaadi!!! Fraaaadi!!!” /Groupama „Kőfej” Jenő, ferencvárosi vezérszurkoló és biztosítási hentes/

    „Magyar foci nulla, Frady Endre nulla! Gól nélküli döntetlen! Te jó ég, hosszabbítás is lesz?! Nem lehet, hogy mindkettő kiessen? Mondjuk például nagyon-nagyon magasról? Hajrá gravitáció!” /Puzsér Róbert, kritikus/

    „Most, hogy nincsenek zajos bőrfejűek, szívesen kivinném a kisunokámat a meccsre, ha kifizetetlen sárga csekkek felmutatásával is beengednének, de nem teszik, úgyhogy inkább elmegyünk CBA kirakatokat nézegetni.” /özv. Éhkopp Gyuláné, nyugdíjas középiskolai tanár/

    „Engem egyszer akart letapogatni egy vénaszkenner, de meghajlítottam körülötte a téridőt és rozsdaszafttá facsartam. Hajrá Fradi!” /Chuck Norris/

    illusztrálva:
    fradyendre.blogspot.hu/2014/08/franzstadt.html