A juhászképzés mellett, nyomdász szedő, gyroskaparó, ketrecharcos és kerényiimre szakok is indulnak.

imre juhasz.jpg

Megújul a felsőoktatás, aminek csak az első lépése a felsőfokú juhászképzés elindítása a Debreceni Egyetemen. “Az illibeleralizus fenntarthatósága érdekében egyéb hiányszakmákat is előtérbe kell helyeznünk, hiszen elsőszámú prioritásunk a minél szélesebb körű foglalkoztatás” – mondta el az Emberi Erőforrások stb. Köznevelésért Felelős satöbbije. Ennek köszönheteően 400 fővel indítják el már most ősszel az ELTE-n a nyomdász szedő képzést, amivel a tanároknak és nevelőknek készülőknek próbálnak elfoglaltságot adni a jövőben.

Elsőre csak apró ólombetűk tologatásának tűnhet, azonban ez egy nagyon bonyolult szakma, bonyolultságban csak a rakéta tervezéshez vagy a juhászathoz tudnám hasonlítani” – erősítette meg az információt az Emberi Erőforrások akármije. Megtudtuk azt is, hogy MA képzés keretében gyroskaparó diplomát is lehet majd szerezni a  jövőben, de második szakként, orvosi vagy könyvtári diploma mellé kombinált “Ketrecharcos és bérszámfejtő” képzés is választható lesz.

Nagyon el vagyunk egyébként maradva a “tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott”-ak képzésével is. Jó, ha egy-kettő van belőlük, de inkább egy, de a JATE-n indítandó kurzusok után minden alkotmány asztala kompatibilis helyen dolgozhatnak majd szakképzett kerényiimrék.

12 KOMMENT

  1. Tantárgyak:

    A tarkabab hatása a farpofák hangképzésére

    A búnélküli livila hagyománya a magyar juhászatban, különös tekintettel a nép ajkán fennmaradt

    Terelgeti nyáját
    Fújja furulyáját
    Búnélküli liviláját

    verstöredékre.

    A mindkét oldalán fekete bárány megkülönböztetése a csak látszó oldalán fekete báránytól.

    A Biblia és a Korán bárányspecifikus kontrasztológiai analízise

    501 hasznos tárgy, amely nem hiányozhat egy magyar juhász zsebéből

    Báránybőr kesztyűbe dudálás

    Idegen nyelv: a wolfisztáni farkas tájszólás és farokzászló jelelés ismerete, nyelvvizsgával a 9. félév után.

  2. @tobias2: No igen de pl … a kormányzati hülye gyerek képzést leveszik a szakok közül, mert túl termelés van belőlük.
    ….. de pl egy mini kar is létesül a “Putyint leszopás művészete”. néven csak még a kari akkreditáció nincs meg mert nem Eu konform.

  3. Valszeg akkor érünk el a NER Paradicsomba, ha a közmunkások is egyetemi szinten rajzolják a napocskákat. A napocska mérete, színe, elhelyezkedése ugyanis rendkívül árulkodó: a napábrázolás a jobbágy államimádatáról mesél.

  4. Az Alaptörvény Asztalának szentségének csak kézírásos példányok képesek megfelelni, ezért alapvetően szükséges a szkriptorok képzése, akik fejenként kb. 1 évig foglalkoztatva is lehetnének per Alaptörvény.

  5. A Debreceni Egyetemen e héten tartott Állati Tudományos Napok keretében a Birkofarmakológiai tanszéken Dr. Juhász Tamás tanár úr érdekes előadást tart holnap reggel 3-kor, a birkák kihajtása előtt, “A szódabirkabóna használata a magyar juhászatban” címmel. A következő nap az egyetem Kecskológiai Intézetében Bakos Annamária számol be a mekkmesterek szerepéről Magyarország gazdasági életében. Végül pedig a harmadik napon a koszorús költőnket is megihlető tűzoltó vadakat terelő juhász szakma rejtelmeibe avatja be a vendégeket az egyetem által szponzorált városi tűzoltó egylet vezetője, Kis Balázs.

  6. Van egy régi(nagyon régi) vicc:
    Két juhász beszélget.
    – Te, képzeld, munka mellett juhász-egyetemre járok?
    – Na,aztán milyen tárgyak vannak?
    – Hát három:karámba behajtás, karámból kihajtás, meg orosz.

  7. Ma újabb értékes információkat tudhattunk meg oktatásunk nemes átalakításáról.
    Egyrészt közzétették a már kiforrott, mondhatni patinás egyetemi juhászképzés szakirányainak listáját, eszerint lesz:
    – csillagszemű
    – búsuló
    – igazmondó
    szakirány

    Emellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghirdette a nemzeti vitéz- és betyárképzést, amelynek lényege, hogy a fiatalok elsajátítsák a nemzet védelméhez elengedhetetlenül szükséges ismereteket. A pontos tanrend még kialakítás alatt van, de a hallgatók biztosan elsajátítják majd az alábbi ismereteket:
    – Viktoréltetés (Fényes Tekintetű Nagyvezérünk éltetése bármilyen körülmények között)
    – úniógyalázás
    – gyurcsányverés
    – norvégkaszabolás
    – buzipálcázás és alföldikorbácsolás
    A hallgatók a második szemesztertől gyakorlati képzés keretében bevethetők lesznek a rezsibűnözők elleni harcban (pl. RTL klub székház ostroma), valamint stadionavatásokon a fütyülő tömeg szájbaverésére.

  8. Most tudtam meg, hogy a juhász képzést három egyetemen csakis Schmitt Pál kedvéért vezették be, mert ebből írja a PHD-ját.
    Az alapképzés 125000 forint lesz, ebből 8 nap gyakorlat, két nap elmélet.