Az extraprofitot termelő rapperekne is lecsapna Gulyás Gergely.

201406_hiphopado.jpg

A chipsadó és a reklámadó után újabb extraprofitot termelő ágazatra terjesztené ki a közteherviselést a Kormány – egy fideszes egyéni indítvány megadóztatná a hazai gengszterrapet is. „Ezek az előadók folyamatosan azzal kérkednek, hogy milyen autójuk van, mennyi nőt és drogot fogyasztanak – kérdem én, miből telik rá?” – indokolta a javaslatot Gulyás Gergely fideszes politikus, az országgyűlés törvényhozási alelnöke.

Gulyás szerint itt az ideje, hogy az olyan káros előadók, mint Mr. Busta, vagy „a nevében agresszív” Ganxsta Zolee ne csak az amerikai hiphop-ipart gazdagítsák a megkeresett pénzzel, hanem vállalják részüket az iskolák és a kórházak felújításában is. „Mr. Busta egyik számában azt állítja, mindenki megeszi a g*cijét – kérdem én, honnan van ennyi hímivarsejtje, és miért nem adja 40 százalékát közcélokra?” – fejtette ki az indítvány hátterét Gulyás. A Kormány tervei szerint egyébként a rapperek összes bevételük 30%-át fizetnék be különadónak, minden YouTube-nézettségből származó pénzüket pedig egyenesen Ákosnak utalnák, mert „nem olcsó dolog ám ilyen jó szignálokat gyártani”.

Az ügyben szerettük volna megkérdezni MC Zsolax-ot is, de anyukája nem engedte a számítógéphez.

10 KOMMENT

  1. „Mr. Busta egyik számában azt állítja, mindenki megeszi a g*cijét “
    Pedig az igazán nagy extraprofit a szopásban van, nem a szopatásban, legalábbis a lengyelek szerint…

  2. Mint ismeretes a hiphop adó csak a kezdet, ennek második lépéseként kerül bevezetésre a Dopeman adó, amelyet ellenzéki/felforgató előadóknak kell fizetniük a nemzetben okozott károk ellentételezésére. Így például a névadó mellett bármelyik RTL tehetségkutatón valaha indult előadónak, a buzilobbinak, az összes norvég zenésznek, valamint Hajós Andrásnak feltétlenül fizetnie kell. Az adó mértékét a később felállítandó rögtönítélő nemzeti adóbíróságok szabják majd meg, de mértéke várhatóan 90-300% között lesz majd.

  3. 2018-ig meglesz az Ide-adó is. Nincs indoklás vagy az adónak tárgya. Az adónak tárgya alanya bárki és bármi. Például Te! Mé? Csak. Ideadod, vagy pofán b*szlak. Mit értetlenkedsz?
    A lényeg, hogy add IDE, az egyetlen konkrétum a beszedő személye lesz. Hogy ki? ÉN.

  4. Amúgy meg a pénzünk is csak olyan mint a porhüvelyünk. Csak ideiglenes használatra kaptuk, de soha sem volt a mienk. Alapértelmezésben mindan pénz a fideszből ered, ha véletlenül van nálunk az csak tévedésből vagy ideiglenesen lehet.

  5. „Mr. Busta egyik számában azt állítja, mindenki megeszi a g*cijét – kérdem én, honnan van ennyi hímivarsejtje, és miért nem adja 40 százalékát közcélokra?
    SÍROK 😀