Egyre inkább átértékelődik a tudomány számára minden, amit a fogva tartott tengeri állatok viselkedéséről eddig tudni lehett: a Sydney-i ócenáriumban az  őrök rajtakapták a pörölycápát, amint sminkeli magát.

porolycapa.jpg

Mivel ellenőrizetlen, hogy milyen apró tárgyakat, élőlényeket dobálnak be a látogatók a félig nyitott, szabadtéri medencébe, a rúzshoz és szempillapödörítőhöz az állat könnyen hozzáférhetett. A pörölycápa sminkjének lemosása ellen a helyi LGBTQ-szervezetek felemelték hangjukat, szerintük az állat saját maga döntheti el, hogy sminkeli-e magát, avagy sem.

Az ócenárium kurd származású igazgatója, Daniel Holtomiglan nem kommentálta a helyzetet, azonban elmondta, hogy a sminkelt hüllők és vízi élőlények látványa roppant káros a létesítmény jövője szempontjából, hiszen megijesztheti és összezavarhatja a gyerekeket.

Hasonló már történt korábban is: 1997-ben a Maylebourne-i akváriumban miniszoknyát kezdtek el hordani az óriásteknősök.

10 KOMMENT

  1. A dolog borzasztóan káros a keresztény értékekre és a család szentségére nézve, emiatt egyben alkotmányellenes is. Ezentúl ugyanis ha egy cápa az ember tenyeréből eszik akkor az nem csak súlyos vérzéssel és nagy fájdalommal jár, de még az asszony előtt is magyarázkodhatunk, hogy ez most tényleg egy vadállat volt, és nem a Fogazós Bözsi a kocsmából.

  2. Ahhoz, hogy a hírről véleményt mondjak, először is tudnom kell, hogy a miniszoknyát a nőstény vagy a hím teknősök kezdték el hordani, és a pörölycápa száján milyen gyártmányú volt a vízálló rúzs?

  3. Mint kétdiplomás balneológus, azonnal felismertem a halat.
    Ez egy csehszlovák cápa, vagyis, Carelos Gotos Karnyivalos.
    Jelenleg dürrögési időszaka van, tehát nem vadászható, majd csak ősszel.
    Mennyi most a csehszlovák cápa vadászat, családi kedvezménnyel, Szegedig villamosbérlettel?

  4. @kittrabi: “Jelenleg dürrögési időszaka van, tehát nem vadászható,” Nana, ezt majd Lézer János Főispán Úr eldönti! Biztos vagyok benne, hogy két fácándarálás között egy radaros torpedós cápavadászat a nemzet érdekeit szolgálja.

  5. Természetgyógyász mai ajánlása:
    Cápauszonyleves teknős darabkákkal, cápaiszony ellen, uzsonnára, Gundel-Takácsban megforgatva, mert nemvót tizenegyes.
    Horvátoknak magyar a királyponty farka!
    Vissza, vissza, mindent vissza!

  6. Munkásmozgalmi, slogenbe átcsapó mondóka, a kisuttörö-korból:
    Cápa pöröly vas pöröly, oda csap ahova köll.
    Hej, te bunkocs katedrálka!
    Na, ezért költözzön Hódmezővásárhelyre a Halászati és Vadászati Minisztérium!
    Fogassal, mert az is kéne oda.
    Egyébként, mára már kidöglött a selmecbányai rém? Vagy csak így átalakult?