Legutóbb 2011-ben adott interjút az akkor még csak frakcióvezető Lázár János. A hónap közepétől azonban már a Miniszterelnökséget vezeti majd miniszterként. Több ügyben is kérdeztük.

lazarus.jpg

Nemrégen röppent fel a hír, hogy 35 millió forintért szervez fácánvadászatot Csehországba, holott a vagyonnyilatkozata szerint nincs is ennyi pénze. Mi erre a magyarázat?
– Amikor a tavasz nyárba hajlik, akkor jön el az ideje a fácánvadászatnak. Kitűnő társas erdei élmény, a kezdők is nyugodtan fegyvert foghatnak e csodás madarak ellen, sőt még azok is akiknek korábban nem volt puska a kezében. Hamar sikerélmény a fácánvadászat, remek közösségteremtő ereje van.

Egy tegnap nyilvánosságra hozott jelentés szerint a gyerekkel rendelkező hazai családok körében majdnem felével fordult már elő az elmúlt egy évben, hogy nem tudták a szükséges élelmiszert megvásárolni. Ezzel kapcsolatban vannak jövőbeli terveik?
– De a fácán ételnek sem utolsó. Nemcsak sült vagy pástétom, hanem remek leves is készülhet belőle. Húsa könnyű, mégis ízletes, hiszen vad! Pompásan megvan mellette a tepsiben az alma is, szóval akár egy komplett ebédet össze lehet hozni egy fácánból. Csak arra figyeljünk, hogy mivel vadászunk rá: a sörétes után nagyon sok munka van a hús feldolgozásával.

Apropó ebéd! Egy internetes hírújság több hazai oktatási intézmény menzáján készült fotókat hozott le, és ezek alapján ott rettenetes állapotokat vannak. A legkisebbek is gusztustalan trutymókat kénytelen enni az intézményekben. Várható valami javulás a közétkeztetésben?
– Persze nem csak fácánra lehet ilyenkor vadászni. Érdemes faggatni erről Zsoltot, a frakciótársamat (Semjén – a szerk.). Erdeinkben, tavainkon rengeteg a szalonka, a vadlúd, a nagyobb kihívások és nehezebb ételek rajongóinak pedig a vaddisznók és szarvasok biztosítanak remek mulatságot.

Másfél éve egy komment miatt perelt be egy újságot, tegnap pedig kirúgtak az Origó főszerkesztőjét, mert cikket közöltek az ön nagymértékű közpénz-költéseiről és megbántották az érzéseit. Továbbá a teljes magyar sajtót megnyomorítja majd a Fidesz médiaadó ötlete. Ezeket hogy kommentálná?
– Már vártam a kérdést! Az egyik legnagyobb trófeám, amire egyébként a legbüszkébb vagyok, egy legalább 13 éves dámszarvas volt, amit 170 méterről sikerült leterítenem. Nagyszerű, nemes állat volt és igazán büszke lenne ha tudná, hogy kinek a vadászházába került a nappali közepére.

Nem érzi úgy, hogy cinikus lépés felszólítani a kirúgott főszerkesztőt arra, hogy mondja el, mi történt, miközben nyilvánvalóan tudható, hogy szerződés tiltja el őt attól, hogy beszéljen? És ha Önnek semmi köze nem volt a politikai nyomásgyakorláshoz, miért kellett mégis pont önnek nyilatkozatra biztatnia Sáling Gergőt?
– Fogós kérdés. Erre nem igazán tudok válaszolni, de ha mindenképpen muszáj, akkor kizárólag a cseh Konopiste környékét javasolnám. Gyönyörű erdők, vadregényes dombok, és rengeteg, rengeteg célpont – még akkor is, ha az ember olyan ügyetlen vadász, mint néha én (nevet).

41 KOMMENT

  1. simlis jancsi egy fasz
    most jól megbosszujja, hogy a maffiákos digó magyarországon lődözi a védett madarakat, pedig ő szeretné. törvénybe is foglaltattya tüstént 😉

  2. – Leendő miniszter úr! Gondolt már arra, hogy Ön egy fácántollas fácánfa**fej?
    – A pénzt visszafizettem. Hogy honnan? Kis kerekítési hiba kellett csak hozzá az EU-s pályázatokban. A vadászatot meg a Lajos (Si Micska – a szerk) finanszírozza, mivel már régebben megígérte, hogy az osztaléka 20 milliárd feletti részét többek között kurvára, piára és kólára költi, de lehet valamennyit el is fog szórakozni.

  3. Tisztelt Lázár János Leendő Miniszter Úr!

    Köszönöm a Leendő Miniszter Úrnak, hogy megosztotta gondolatait a magyar néppel! Gratulálok a dámszarvas elejtéséhez, valóban büszke lehet rá az a szarvas, hogy bekerült a Leendő Miniszter Úr vadászházába! Kívánok a Leendő Miniszter Úrnak erőt, egészséget, kellemes időtöltést a fácánvadászathoz! Én is szívesen mennék vadászni, de én inkább nem fogok puskát, mert sajnos az elmúlt nyolc év alatt a látásom nagyon sokat romlott, és a kezem is remeg, még véletlenül lelőnék valakit! Ezért is az elmúlt nyolc év gyalázatos ultaliberális egészségügyi politikáját terheli a felelősség!

    #kösz #grat #erőtegészséget #elmúltnyolcév #presbiópia #esszenciálistremor

  4. Imádtok az emberek zsebében túrkálni, mi?
    Nem az a lényeg mire költi, hanem hogy honnan. Ha vadászik, akkor vadászik. Egyébként az csak a Ti fejetekben valami nagy luxus. Ha ebből a pénzből nyaralni menne, az a kutyát nem érdekelné. Persze a honnan kiderítését én is szorgalmaznám. Amúgy én is egy arrogáns baromnak tartom!

  5. Hihetetlenül pontos lenyomata a hatalmi arroganciából fakadó mellébeszélésnek ez az álinterjú.

    Kicsit engem erre a klasszikusra emlékeztet:”…csak a tanácselnök házánál áll meg? Ez aztán végkép nem igaz, mert megáll a párttitkár elvtárs házánál is…”

  6. @zizi77: A vadaszat bizony luxus. Tetszik, nem tetszik. Mindig is az volt. Kezdjuk eleve a felszerelesnel. Egy darab puska is tobbszazezer, also hangon, kell golyos, soretes. Kellenek kiegeszitok, tavcso a puskara, sima tavcso, ejjellato. Ezek mindegyik tobb tiz-szazezer. Jon a ruha. Minosegibb vadaszruhak megint tobbszazezer. Kes(ek), kulacs, lampa/reflektor stb, megpartizezer, ha nem tobb. Jon a tagdij, fuggoen vadasztarsasagtol tobbtizezer, majd a vad kilovese, ami ugyebar faj, illetve suly alapjan tortenik, parszazereztol a milliokig terjed. A vizsgadijat, pancelszekreny, toltenyeket nem is szamoltam. Mondjam tovabb, vagy kezded sejteni,hogy nem egy par tollasutorol beszelnuk?

  7. Közpénzmatek

    Miért hagyja a NAV, a TEK,
    Hogy elüljön minden sanda
    Gyanú s nőjön közpénzmatek,
    Amit űz pár lopós banda?

    Kötelesség lenne még itt,
    Szóljon valaki a mórnak,
    Fogja meg a munka végit,
    Mert honunkban mindent csórnak!

    Vagy esetleg jöjjön Yoda,
    Jó Erője van még annak,
    S fénykardjával sújtson oda,
    Ahol enyves kezek vannak!

  8. Nagyon vicces, főleg a kérdéesk. “Nyilvánvalóan tudható”, hogy a főszerkesztő nem nyilatkozhat a kirúgása okairól (miért is tudható? miért nem tiltakozunka szólásszabadság e korlátozása ellen?); “Miért éppen Lázár bíztatja nyilatkozatra a főszerkesztőt”.

    Remélem,a Hírcsárda a kérdéseket is viccnek szánta.

  9. Ezt a bugris cigány tetűt bármelyik demokrácia kivetné magából, mit egy gennyes rothadást. Megkérdezik tőle, mi a retkes faszra költi a közpénzt, erre mellényzsebből kifizeti ez a bunkó paraszt. lézerjani, a kurva anyádat basszad szájba, bazdmeg! Nem azt mondtuk, hogy fizessed be. Az volt a kérdés, hogy mi a picsára költötted, baszod. Tehát az nem működik, hogy becsengeted a lóvét, nekünk meg kuss a nevünk, te buzi cigány. Elszámolsz, a kurva rohadt anyádat, mert közpénzből költöttél. Világos, te hülye barom? Tudod mi a közpénz, te fasz? Azt mi adjuk össze az adóinkból. Abból te egy kibaszott fillért ne merjél költeni engedély nélkül, mert megbaszom a lányodat, ha van. Azt a kurva kibaszott retkes cigány lótolvaj buzi rohadt mindenedet. Felgyújtalak, te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megértetted?

  10. @Szelid sunmalac: Édesapám vadászott, szóval vannak sejtéseim, hidd el. Nem voltunk baromi gazdagok, igaz szegények se. Persze voltak a vadásztársaságnál tehetős tagok is, de volt aki 1 szakadt skodával járt. Síelésre többet el lehet költeni egy évben, mint erre. A segélyből nyilván luxus, de egy jobbmódú, de nem gazdag családnak nem annyira. Amúgy én sose ettem meg a vadhúst, mert sajnáltam őket. 🙂

  11. @s: A drávakeresztúri ökumenikus presbitérium nevében megbocsátok! Vegyük úgy, hogy ezek a szavak le sem írattak itt, és az Úr segítse tovább Lázár János úr vadgazdálkodási, és turisztikai törekvéseit. Áldás, békesség.

  12. @Nemzeti Orbántroll: Bizony jól mondod, Miniszter Urunknak, és a Leendő Főispán Úrnak eredményekben gazdag, sikeres vadászatot kívánunk!
    Az egész ország nevében szeretnénk elnézést kérni, amiért a vadászat körülményei jelenleg még nem ideálisak, hiszen hazánkban az erdőkben élő nagyvadak száma igencsak korlátos. Biztos vagyok benne, hogy az egész ország egy emberként fog majd egyetérteni azzal a javaslattal, ami szerint az Alföld egyes, szavannásabb részeit haladéktalanul be kell telepíteni oroszlánokkal és elefántokkal, ezek mégiscsak méltóbbak lennének Hatalmas Nagy Urunk igényeihez. A javaslat szerint az új vadak gondozását közmunkások biztosítanák, és a hajléktalan törvény kisebb módosításával az oroszlánok élelmezése is meg lesz oldva. A terv megvalósulásáig javasoljuk az állatkerti vadászatot, hiszen a kilőtt és kitömött állatok ugyanúgy megfelelnek a jobbágyság alantos igényeinek, emiatt kár lenne egy remek vadászati lehetőséget elszalasztani. Kérjük mielőbb tudassa majd velünk az állatkerti vadászat időpontját, hogy az éljenző óvódás csoportokat és a támogató spontán békemenetet a helyszínre vezényelhessük.

  13. Lázárnak hivatali kötelessége fácánvadászatra járni és nem huncut úri passzió. Egyszerűen arról van szó, a fidesz mindent a kommunista rendszerből vesz át, így a fácánvadászatot is. A Tanúban is láthatjuk amint Pelikán és Virág elvtárs felkeresi az éppen fácánvadászaton részt vevő Bástya elvtársat és majdnem begyűjtenek néhány sörétet az ülepükbe… A fácánvadászat a fontos elvtársak hivatali kötelessége…

  14. @a Presbiter: “Vegyük úgy, hogy ezek a szavak le sem írattak itt”

    Atyám, ne vegyük úgy! Nem szeretnék hiába fáradozni. A bocsánatra ennek ellenére igény tartok, mert a pokol tüzén való örökké tartó elhamvadásom közepette csak ez jelent majd valamennyi vigaszt számomra.

  15. Most látjuk csak igazán hasznát hazánk NATO tagságának! Varsóban Lázár János felkérte Obama elnököt, hogy tavaszonként adja át neki néhány távvezérelt amerikai vadászdrón vezérlőkódjait, hogy esős időben a sárban való caplatás nélkül, az Országház Vadászterméből semmisíthesse meg a terrorista fácánokat. Vállalta, hogy a vadászat esetenkénti 2 millió dolláros költségét saját zsebből fogja kifizetni.

  16. @zizi77:
    En spec nem olok meg semmit, csak a darazsakat, meg leveltetveket, de ha mar meg van dogolve, akkor nincsenek fenntartasaim.
    Sieles…no igen, cska ott nehez kapcsolati toket epiteni mikor epp fejjel lefel allsz ki egy hobuckabol es kalimpalsz a leceiddel. Vadaszatnal meg ha beszolnak, akkor veletlen akar le is loheted, es akkor nem kell pereskedni kommentek miatt, meg mert cikket irtak rolad.


  17. 620 ezer gyerek otthona rohad
    Index
    2014. 06. 04. 16:55

    A lakhatási szegénység 2013-ban tovább mélyült, másfél millióan élnek lakhatási szegénységben, a szakpolitikai intézkedések, mint a rezsicsökkentés és lakásfenntartási támogatás, nem nyújtottak érdemi segítséget – írja éves jelentésében a Habitat for Humanity Magyarország.

    A költségvetés lakhatási kiadásainak mintegy harmada jutott szociálpolitikai szempontból célzott programokra, túlnyomó részéből a közép- és felső osztálybelieket támogatták.
    Nem éri el a szegényeket a rezsicsökkentés

    A lakhatási szegénység olyan lakáskörülményeket jelent, amelyek között nem teljesülnek a megfelelő lakás kritériumai, megfizethetőségi problémák merülnek fel, nem biztosított az alapszolgálatásokhoz és infrastruktúrához való hozzáférés, minőségi, vagy mennyiségi értelemben nem kielégítő, rossz elhelyezkedésű a lakás.
    kep2
    Fotó: Habitat.hu

    A helyzet sokat romlott: a 2012 1,2 millióról emelkedett 1,5 millióra a lakhatási szegénység. Az elmúlt évben a lakosság közel fele élt túlzsúfolt lakásban, abből a szempontból az EU sereghajtói közé tartozunk. A szegényebb háztartások több mint 70 százaléka, míg a felső jövedelmi ötödbe tartozóknak csak 28 százaléka él így.

    A lakosok negyedének beázik, vagy penészes a lakása, mintegy félmillióan WC nélküli, csaknem 400 ezren fürdőszoba nélküli otthonban élnek. A rezsicsökkentés nem, vagy csak korlátozottan érte el a legszegényebbeket, akik a közműveket nem veszi igénybe. Kilencszázezer olyan háztartás van az országban, amelyik olyan energiahordozóval fűt, akiket nem ért el a rezsicsökkentés (például a tüzifa).”

    MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT !
    A FIDESZ-KORMÁNY MÉG ENNÉL IS JOBBAN !!!!!

  18. @kvadrillio: Kevés a támogatás

    A lakásvesztést megelőző intézkedések közül jó konstrukció a lakásfenntartási támogatás, ez a szociálisan rászorulóknak segítene. Mintegy félmllióan igénybe is veszik, de nem jelenthet érdemi segítséget, mivel átlagosan 3700 forintot jelent havonta, ez még a legrászorultabbaknál is kevesebb, mint a lakásköltségek 10 százaléka. Erre a költségvetés 22,2 milliárdot költött. Az adósságkezelés jó konstrukció lenne szintén, de a szigorodó feltételek miatt csak a rezsihátralékosok 13 százalékát éri el, és csak a 40 ezer lakosúnál nagyobb településeken.
    kep3
    Fotó: Habitat.hu

    Az otthonteremtési programban a kamattámogatást csak 8400 háztartás, a szocpolt 514-en vették igénybe. A panelprogramra kiírt összeg – 834 millió forint – egy nap alatt elfogyott, összesen 1500 lakásnál használhatják fel, miközben 900 ezer háztartás tervez energiatakarékos felújtást. A költségvetési kiadások zömét a közép- és felsőosztálybeli családok támogatására fordították, ennek az aránynak jelentősen módosulnia kellene ahhoz, hogy enyhíteni lehessen a lakhatási szegénységet – írják a jelentésben.
    Évente 200-250 ember megfagy

    Magyarországon 1600 szegény telepen közel 300 ezer szegény él, szegregált lakókörnyezetben. Évente 200-250 fő fagy meg – 63 százalékuk a saját otthonában – mert nem tud fűteni, illetve nem tudja fedezni a fűtésszámlát. Becslések szerint a hajléktalanok száma 15-30 ezer, kétharmaduk vidéken él. A hajléktalanok negyede azért került utcára, mert nem tudta megfizetni a lakhatási költségeket.

  19. Szakmai pálya: Lázár Jánoska
    2013. Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetéséért felelős kormánybiztos
    2012- Miniszterelnökséget vezető államtitkár
    2010- A FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője
    2006-2010: Magyar Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottság, elnök
    2006-2010: FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Frakció, frakcióvezető-helyettes
    2006-2010: FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt, Védelmi Kabinet Vezető
    2004-2006: Magyar Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottság, tag
    2004-2006: Magyar Országgyűlés Szociális és Családügyi Bizottság, tag
    2003-2004: Magyar Országgyűlés Európai Unió Régiók Bizottsága, tag
    2005: FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség, Csongrád Megyei Elnök
    2002-2004: Magyar Köztársaság Országgyűlése, jegyző
    2002- Polgármester, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata
    2002- Országgyűlési képviselő, Csongrád megye, 6. sz. választókörzet
    1999: Magyar Köztársaság Országgyűlése, személyi titkár
    1998: Kampányfőnök, országgyűlési és polgármesteri választások, Csongrád megye, 6. sz. választókörzet
    1997: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, személyi titkár
    1995: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, jogi gyakornok

    Civil szervezetben betöltött tagságok:
    2004-2010: Hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség Presbitere
    2003- Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. Igazgatótanácsi tag

    ez az emberke, csupa-csupa lehetőségekhezhez jutás a kormány részéről ! …és közben még arra is jutott ideje, hogy MAJDNEM FELVÁSÁROLJA AZ EGÉSZ HÓDMEZŐVÁSÁRHELYET !

  20. @kvadrillio: “Tanulmányai

    Középiskolai tanulmányait 1989–1993 között a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumban végezte. 1993–1999 között elvégezte a szegedi József Attila Tudományegyetem jogi karát.”

    ..HMMM…1993-BAN ÉRETTSÉGIZETT…..MICSODA KARRIERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR !!!!!!!!!!!!
    JÓL MEGCSINÁLTÁK ŐT !!! :o)))))

  21. Az ártatlanság vélelmét Lázár János esetében megengedhetetlen hibának tartom, szóval amíg nem mutatta be ez a féreg a bizonylatot a 2millió visszafizetéséről, addig a magam részéről úgy veszem, hogy hazudik és nem fizetett vissza szart sem.

  22. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszteri poszt jelöltje szerint a magyar történelemben soha nem volt olyan szerencsés csillagállás, mint most, amikor egyértelmű és stabil kormányzati felhatalmazás mellett a következő időszakban több mint 8500 milliárd forintos európai uniós támogatási lehetőség biztosít alapot a fejlődésre.””””????? :O)))))))

    …és EZT AZ ÓRIÁSI ÖSSZEGET AZ ELŐZŐ CIKLUSBAN IS KAMU-PROJEKTEKKEL NYÚLTÁK LE !
    ,…MERT A SZEGÉNYEK SZÁMA MEGKÉTSZEREZŐDÖTT, ÉS A MUNKANÉLKÜLISÉG NEM CSÖKKENT !!!!! …..HANEM NŐTT !!!!! (A STATISZTIKA HAZUDIK !).

  23. @a Presbiter: Atyám! ‘S’ szavai tiszta és világos szavak melyek jól mutatják számunkra a helyes irányt! Van hogy cselekedni kell és nem megbocsájtani.
    Ja és Atyám(/Anyám)! Ön szerepet tévesztett. Ez már az utolsó kenet feladásának ideje! Mormoljon el valamit amit szoktak – legyen mondjuk a stifolder vagy a csevapcsicsa receptje – oszt hagy temetessék már el e áldott jóember. (Mozog, mozog… nem érdekes. – Schrödinger macskája is el lehet mozgott, lehet nem, oszt az sem volt érdekes)

  24. Lázár tovább erősítené titkosszolgálatát, még jobban elmélyítve a kapcsolatot az izraeli és amerikai “kollégákkal”

    Az Információs Hivatalt (IH) a mindenkori kormány központi szervezetében kell tartani – jelentette ki miniszterjelölti meghallgatásán Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerdán az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága előtt.

    GYANÚÚÚÚS EZ A HATALMAS IZRAEL-BARÁTSÁG ! TALÁN LÁZÁR IS IZRAELLÉLI ÁLLAMPOLGÁR ????? KÉMGYANÚÚÚS….KÉMGYANÚÚÚS !!!!!:o)

  25. Bognár Zsolt, mint a nemzet legheteróbb levelező színésze, olvasva a Hírcsárdán
    a Lázár riportot (mert ott van ám minden kilométerkőnél és fűcsomónál) csillapíthatatlan
    indíttatásából kifolyólag megválaszolt Lázár János helyett a hülye kérdésekre:

    ad 1. Fácánvadászat szervezés:
    A szervezésért kap ennyit, mert a fideszben csak ő tud csehszovákul.
    A vadászatot egy magyar közcég fizeti és kétmilliárd csekorona lesz, beszámolva a hajtók
    korházi gondozását, rehabilitációs, illetve a temetési költségéket.

    ad 2. Gyermek élelmiszer beszerzési zavarok.
    Nagy nemzeti ünnepeken zárva vannak a boltok, ennyit azért meg lehetne érteni.
    Előre kell gondoskodni ilyenkor a zsírról és a kenyérről.

    ad 3. Rettenetes menza kaják.
    Ilyet hoznak otthonról. Mindenkinek a mama főztje a legfinomabb.
    Gusztus és etnikum kérdése, kinek mi a szép és a jó.

    ad 4. kommentelő, főszerkesztő, reklámadó.
    A kommentelő jobban jár, ha pereli, mint ha elviteti a TEK-kel a NAV-val a gestápóra.
    Az origósnak lejárt a munkaügyi alkalmassági vizsgája és hibás volt a vagyonbevallása.
    Ki nem utálja a rohadt reklámokat? Ki az a hülye, aki nem akarja eltüntetni azokat?
    A szennyvízért is kell környezetterhelési díjat fizetni, kelljen ezért a szarért is.
    Aztán szétosztjuk a zemberek között (a mieink között)

    ad 5. Sáling nyilatkozzon.
    Most ő mondja el, hogy leszakadt a fél heréje kihallgatás közben?
    Ezzel megsértené a személyes jogait.

  26. Én azt se bánom , ha söréttel lövik le ezt a kapitális barmot, legfeljebb kicsit többet köpködünk vacsora közben. A fejét citrommal a szájban kérném elkészíteni.
    Bár jól mutatna a falon trófeának az agyaros disznók között.

  27. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto: mivel nő vagyok, max. pics@ lehetek. Ezek szerint a lényeget nem értetted, vagy csak nem akartad, mert nem olvastad végig. Nem az a fontos, mire költi, hanem hogy honnan van. Én is ezt írtam. Egyébként mennek gondolom vagy 10-legalább. A saját részéből, ha 1motort vesz, a kutyát nem érdekelte volna. Viszont a vadászatra mindenki ugrik, mert olyan marha nagy luxusnak van kikiáltva. Engem ez zavar, és erre írtam, hogy szeretnek az emberek turkálni más zsebében. Mert mégegyszer nem a mire, hanem a honnan a fontos!

  28. @zizi77: Ezer bocsánat, a faszt kicsit erősnek éreztem, rögtön már a komment elküldésének pillanatában, de agyvérzés közeli állapotban voltam, miután megláttam ezt a jólfésült (már-már buzilobbi-gyanús) férget.