Az In Vino Veritas Történelemhelyesbítő Intézet kezdeményezésére, a múlttal való szembenézés jegyében független szakértők segítségével rekonstruálják a holokausztot.

kihivas.jpg

Meg kell győződnünk róla, hogy hány embert lehetett elvinni, milyen eszközökkel és milyen menetrendi lehetőségek keretében. Ebben több vasúti szakértő is segítségünkre lesz, amikor megismételjük azokat a sajnálatos napokat, heteket, hónapokat” – nyilatkozta az intézet vezetője, aki elítéli a holokauszt minden formáját és megbékélésre szólít fel.

A rekonstrukcióra várják mindazok jelentkezését, akik szeretnék segíteni a történelemmel való szembenézést, mivel különben az intézet munkatársainak kell kijelölniük a próbadeportálandókat.

64 KOMMENT

  1. Előbb Trianont kellene rekonstruálni, Magyarország közepén egy Nagymagyarország-forma alakulat létrehozásával. A leeső resztlit oda kéne adni a szomszédoknak, úgyis olyan rohadt messze van mind, pláne MÁV logisztikával.

  2. “Meg kéne próbálni szentté avatni a holokausztot, hogy végre égi és földi törvények szerint is tilos legyen megkérdőjelezni.”

    Waze,ha szenté avatnák,neked át kellene térned az iszlám hitre,hogy továbbra is köpködhess.
    Inkább segíts be a számolásba,hogy mekkora volt az idő tájt a MÁV kapacitása.

  3. @tobias2: Ez még lerajzolva is gyenge poén, így leírva pedig kifejezetten béna. Ülj le, egyes, illetve menj, települj át valamelyik megszállás alatti területre, tanulj meg egy idegen nyelvet, és élj boldogan, européer idiótaként, te barom.

  4. @szpal: Bátorkodom megjegyezni, “te barom”, hogy ezt az általad annyira szeretett és tisztelt, egyébiránt fing országot KIZÁRÓLAG az EU-s támogatások tartják életben, enélkül már rég államcsődbe vitte volna a komcsi Fidesz.
    Ha lesz egy kis szerencsétek, Putyin nem áll meg Ukrajnánál és felszabadít titeket az EU-s rabság alól. MEGÉRDEMELNÉTEK!

  5. Az In Vino Veritas Történelemhelyesbítő Intézet munkatársai leütésenként 30 fillért, független szakértői pedig 22 fillért kapnak írásaikért, ha megfelelnek az előre megadott irányelveknek. Az Intézetet eleve hitelkárosult alkalmazottakból állították össze, akiknek ráadásul súlyos beteg legalább két hozzátartozójuk, hogy ne legyen kérdéses az irányelvek maradéktalan betartása. Így van ez.

  6. Ezt az antiszemitizmust… borzasztó! Hát hogy a fenébe nem lehet elhinni, hogy 2 millió embert 3 ezer kilométeres vonatúton, Berlinen keresztül csak azért elutaztattak a szétlőtt vasútállomásokon és viaduktokon keresztül, hogy ott kivégezzék őket?! Óránként 30-50 km/h-s sebességgel, 10 óránként tölteni kellett a gőzmozdonyt , és 20 óránként új szénkocsival ellátni, mindezt pár húzott kocsival?! Ehhez a teljesítményhez kb. 30 ezer vonatszerelvényre lett volna szükség…

  7. @don Fefinho: A lecsóba?! A lecsóba akkor lesz beletenyerevle… ha listát készítenek, ki volt a 39-es kormányban magyar keresztény képviselő…
    a Magyar Királyi Rendőrségben milyen arányban voltak keresztény magyarok… vagy a PRO-ban…
    Vagy a gettó területéről a nyilasok miért lőttek bele 12 ezer keresztény magyar nőt és gyermeket a Dunába, hogy ingyen és bérmentve nekik adják a lakásaikat?!
    Vagy Bakiékat miért is végezték ki?! Jah mert a csendőrség akkor még nem volt a kezükbe…
    A lecsóba akkor lesz beletenyerelve.. ha ezekről a dolgokról is kérdezgetik őket.. de bíróság előtt… kártérítést és elégtételt… követelve…

  8. @Con Storm:
    “csak közlöm…”
    Ennyire magabiztosan ne közölj hülyeségeket. 100%-os lehívás esetén (Lázár János szerint ez így van most, lehívjuk a teljes pályázati összeset) pontosan 2x annyi pénz jön be, mint amennyi tagdíjat fizetünk.

  9. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto: Unió nélkül nálunk se épült semmi. Az arzénmentesítést is 90%-ban finanszírozták volna, de azt nem csinálta meg senki, ott nem nagyon lehet lopni.
    A deportálásban Auswitz volt a szűk keresztmetszet. A németek kétnaponta kértek egy szerelvény zsidót, mi napi hatot is tudtunk küldeni. Vajon kinek volt fontosabb?

  10. 1910 től kezdődően készültek a magyar hős férfiak a zsidó probléma megoldására…

    egyetlen sikeres projektünk 1910 óta ! magyarország jobban tejjesít !

    a zsidó vagyonokat is sikerült nemzeti kezekbe megkaparintani !

  11. @Pityu77:
    “Az arzénmentesítést is 90%-ban finanszírozták volna, de azt nem csinálta meg senki, ott nem nagyon lehet lopni.”
    Már hogyne lehetett volna lopni, felvesszük az összeget és azt mondjuk, arzénmentesítettünk. (A mérésekkel sem lenne gond, egymást taposná -azért a nevetséges néhány milliárd támogatásért- az MTA, a Professzorok Batthyány Köre, a Mérnöki Kamara, hogy csupa-csupa 0-t mérjen.) A kétkedőknek és persze az arzénos vizet napi szinten fogyasztóknak pedig legfeljebb Alaptörvénybe foglaljuk, hogy volt arzén, nincs arzén, oszt’ jónapot!

  12. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto: Unió nélkül nálunk se épült semmi. Az arzénmentesítést is 90%-ban finanszírozták volna, de azt nem csinálta meg senki, ott nem nagyon lehet lopni.
    A deportálásban Auswitz volt a szűk keresztmetszet. A németek kétnaponta kértek egy szerelvény zsidót, mi napi hatot is tudtunk küldeni. Vajon kinek volt fontosabb?

  13. Holokauszt túlélők: Idős korunkra nincs erősebb vágyunk, mint békességet találni
    2014-02-26 13:41:07
    AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása NYOMTATÁS Nyomtatás Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése

    Mint a holokauszt túlélők magyarországi és Izraelben élő közösségének tagjai, szívünk nyugtalanságával és szorongásával figyeljük a Holokauszt 70. évfordulója által kiváltott helyzetet, a zsidó közösség és az ország kormánya közötti feszültséget a megemlékezések kapcsán.

    Mint olyanok, akik átélői voltunk a Horthy rendszerben, a magyar parlament által ellenünk irányuló törvények megalázó és rettegést, félelmet, családjaink és életünk pusztulását okozó törvények következményeinek, tiltakozunk az ellen, hogy ezt a korszakot bármilyen formában igazolni lehetne. Mint akkor, ma is fájdalommal tekintünk az egyházak hallgatására egy olyan kérdésben, ahol egyértelmű, hogy az üldözöttek ügye melletti kiállásra lenne szükség.

    Fájlaltuk ennek a megszólalásnak a hiányát a ’20-as ’40-es évek idején, és az olyan közelmúlt-béli atrocitások alkalmával is, mint Radnóti Miklós köteteinek égetése, a Duna parti cipők és Wallenberg szobrának megbecstelenítése, és számos más, az utcákon és a parlamentben is fellángoló antiszemitizmus megnyilvánulásai esetén.

    Érthetetlen a számunkra, hogy II. János Pál pápa „nagyszerű” nyilatkozatai miért nem hangzanak a keresztény templomokban?

    Mi, mint akik elsődleges elszenvedői voltunk az üldöztetéseknek, tanúsíthatjuk, hogy minden magyar zsidó család számon tartja tragikus veszteségeit, szinte nincs is olyan család, ahol ne hiányoznának szülők, nagyszülők, testvérek, unokatestvérek. Emlékezünk arra is, hogy mit kellett elszenvednünk a magyar csendőrök és nyilasok kegyetlenségeitől. Emlékeink nem múltak el, gyógyíthatatlan sebként égnek a mai napig lelkünkben.

    Idős korunkra, talán utolsó éveinkre nincs erősebb vágyunk, mint békességet találni. Ebbéli vágyunk azonban csak akkor tud teljesülni, ha a körülöttünk élő társadalom hajlandó szembesülni a történtekkel úgy, ahogyan azok megtörténtek és nem hamisítják meg azokat. Egyetlen utolsó kérésünk a magyar társadalomtól, hogy hallgasson szívére és lelkiismeretére, és jusson el a történelmi korszak igaz feldolgozására.

    Aláírók: Füzesi Gézáné, Gallai Józsefné, Galambos Tamás, Geiger Magdolna, Kardos Péter, Kovács Györgyné, Molontay Éva, Zoltai Gusztáv

    …NEM ÉRTIK MEG A ZSIDÓK, HOGY A MAGYAROK, A MAGYAR CSALÁDOK MA, 2014-BEN !!!… SZENVEDNEK A MUNKANÉLKÜLISÉGTŐL, A NYOMORTÓL STB…! A SAJÁT, JELENLEGI SORSUK ÉRDEKLI ŐKET ÉS NEM FOGNAK 70 ÉV EZELŐTTI HÁBORÚS ESEMÉNYEKEN KÉRŐDZNI A ZSIDÓK KEDVÉÉRT !!! PLÁNE NEM SZERETNÉK, HA AZ UNIÓS PÉNZEKET ILYEN ESEMÉNYEKRE FORDÍTANÁK, KÖLTENÉK ÉS NEM A MAGYAR EMBEREK JOBB ÉLETÉRE !!!…AKIK KÖZÜL MA, MINDEN NAP 7 EMBER LESZ ÖNGYILKOS A KILÁTÁSTALANSÁG MIATT…

  14. Eseménynaptár
    Kapcsolódó anyagok
    Civil Alap – 2014: a nyertes pályázatok listája

    Civil Alap-2014 Támogatott pályázatok listája
    Pdf – 705.4 KB kormányportál.hu

    TALÁN NEM ILYEN BULIKRA KELLENE LEGELŐSZÖR KÖLTENI A MOST MEGKAPOTT UNIÓS MILLIÁRDOKAT, HANEM A 10 KILOMÉTERES SOROKBAN ÁLLÓ MUNKAÜGYI HIVATALOK ELŐTT ÁLLÓ MUNKANÉLKÜLIEKRE VAGY A SZINTÉN KILOMÉTERES SOROKBAN INGYEN-KAJÁRA SORBAN ÁLLÓKRA…..

  15. @kvadrillio: Ez így elég önző.
    Egyébként a zsidók nem akarják azt az emlékűvet.
    Más oldalról, akkor Trianonról se emlékezzünk meg? Az nem a mi szégyenünk?
    Itt nem messze a Bácskában 40ezer magyart koncoltak fel Titó partizánjai, mert 42-ben a magyar csendőrség, hadsereg 2500 szerbet és 800 zsidót, köztük 149 gyereket lőtt a dunába. Ez valamiért tabu, talán a zsidóknak is így kellett volna lerendezni.

  16. Oscar-díj 2014
    86th Academy Awrds – 86. Oscar díjátadó jelöltjei

    •időpont: 2014. március 2.
    •helyszín: Kodak Nagyszínház, Hollywood, LA, USA
    •házigazda: Ellen DeGeneres
    •közvetítő csatorna: abc
    •nézőszám (Amerikában): 6 980 millió fő

    Legjobb film:
    •12 év rabszolgaság
    •A nő
    •A Wall Street farkasa
    •Amerikai botrány
    •Gravitáció
    •Mielőtt meghaltam
    •Nebraska
    •Phillips kapitány
    •Philomena: Határtalan szeretet

    Legjobb rendező:
    •Alexander Payne – Nebraska
    •Alfonso Cuarón – Gravitáció
    •David O. Russell – Amerikai botrány
    •Martin Scorsese – A Wall Street farkasa
    •Steve McQueen – 12 év rabszolgaság

    Legjobb férfi főszereplő:
    •Chiwetel Ejiofor – 12 év rabszolgaság
    •Christian Bale – Amerikai botrány
    •Bruce Dern – Nebraska
    •Leonardo DiCaprio – A Wall Street farkasa
    •Matthew McConaughey – Mielőtt meghaltam

    Legjobb női főszereplő:
    •Amy Adams – Amerikai botrány
    •Cate Blanchett – Blue Jasmine
    •Judi Dench – Philomena – Határtalan szeretet
    •Meryl Streep – Augusztus Oklahomában
    •Sandra Bullock – Gravitáció

    Legjobb férfi mellékszereplő:
    •Barkhad Abdi – Phillips kapitány
    •Bradley Cooper – Amerikai botrány
    •Michael Fassbender – 12 év rabszolgaság
    •Jonah Hill – A Wall Street farkasa
    •Jared Leto – Mielőtt meghaltam

    Legjobb női mellékszereplő:
    •Jennifer Lawrence – Amerikai botrány
    •Julia Roberts – Augusztus Oklahomában
    •June Squibb – Nebraska
    •Lupita N’yongo – 12 év rabszolgaság
    •Sally Hawkins – Blue Jasmine

    Legjobb animációs film:
    •Croodék
    •Gru 2
    •Jégvarázs
    •Kaze tachinu
    •Ernest et Célestine

    Legjobb idegennyelvű film:
    •A nagy szépség (olasz)
    •A vadászat (dán)
    •Alabama és Monroe (belga)
    •Omar (palesztin)
    •The Missing Picture (kambodzsai)

    Legjobb eredet forgatókönyv:
    •Amerikai botrány – Eric Singer, David O. Russell
    •Blue Jasmine – Woody Allen
    •A nő – Spike Jonze
    •Nebraska – Bob Nelson
    •Mielőtt meghaltam – Craig Borten, Melisa Wallack

    Legjobb adaptált forgatókönyv:
    •12 év rabszolgaság – John Ridley
    •A Wall Street farkasa – Terence Winter
    •Mielőtt éjfélt üt az óra – Richard Linklater
    •Phillips kapitány – Billy Ray
    •Philomena – Határtalan szeretet – Steven Coogan

    Legjobb operatőr:
    •A nagymester – Philippe Le Sourd
    •Fogságban – Roger Deakins
    •Gravitáció – Emmanuel Lubezki
    •Inside Llewyn Davis – Bruno Delbonnel
    •Nebraska – Phedon Papamichael

    Legjobb vágás:
    •12 év rabszolgaság – Joe Walker
    •Amerikai botrány – Alan Baumgarten, Jay Cassidy, Crispin Struthers
    •Gravitáció – Alfonso Cuarón, Mark Sanger
    •Phillips kapitány – Christopher Rouse
    •Mielőtt meghaltam – Martin Pensa, John Mac McMurphy

    A legjobb látványterv:
    •12 év rabszolgaság
    •A nagy Gatsby
    •A nő
    •Amerikai botrány
    •Gravitáció

    Legjobb jelmez:
    •Amerikai botrány – Michael Wilkinson
    •A nagy Gatsby – Catherine Martin
    •12 év rabszolgaság – Patricia Norris
    •A nagymester – William Chang
    •A titokzatos szerető – Michael O’Connor

    Legjobb smink:
    •Mielőtt meghaltam – Adruitha Lee, Robin Mathews
    •Jackass Presents: Bad Grandpa – Steve Prouty
    •A magányos lovas – Joel Harlow, Gloria Pasqua Casny

    Legjobb eredeti filmzene:
    •A könyvtolvaj – John Williams
    •Gravitáció – Steven Price
    •A nő – William Butler, Andy Koyama
    •Mr. Banks megmentése – Thomas Newman
    •Philomena – Határtalan szeretet – Alexandre Desplat

    Legjobb betétdal:
    •Gru 2 – Pharrell Williams, “Happy”
    •Jégvarázs – Kristen Anderson-Lopez, Robert Lopez, “Let It Go”
    •Mandela: Long Walk to Freedom – Bono, Adam Clayton, The Edge, Larry Mullen Jr., Brian Burton; “Ordinary Love”
    •Alone Yet Not Alone – Bruce Broughton; “Alone Yet Not Alone”
    •A nő – Karen O; “The Moon Song”

    Legjobb hangkeverés:
    •A hobbit: Smaug pusztasága – Christopher Boyes, Michael Hedges, Michael Semanick, Tony Johnson
    •A túlélő – Andy Koyama, Beau Borders, David Brownlow
    •Gravitáció – Skip Lievsay, Niv Adiri, Christopher Benstead, Chris Munro
    •Inside Llewyn Davis – Skip Lievsay, Greg Orloff, Peter F. Kurland
    •Phillips kapitány – Chris Burdon, Mark Taylor, Mike Prestwood Smith, Chris Munro

    Legjobb hangvágás:
    •A hobbit: Smaug pusztasága – Brent Burge
    •A túlélő – Wylie Stateman
    •Gravitáció – Glenn Freemantle
    •Minden odavan – Steve Boeddeker, Richard Hymns
    •Phillips kapitány – Oliver Tarney

    Legjobb vizuális effektusok:
    •A hobbit: Smaug pusztasága – Joe Letteri, Eric Saindon, David Clayton, Eric Reynolds
    •A magányos lovas – Tim Alexander, Gary Brozenich, Edson Williams, John Frazier
    •A Vasember 3 – Christopher Townsend, Guy Williams, Erik Nash, Daniel Sudick
    •Gravitáció – Timothy Webber, Chris Lawrence, David Shirk, Neil Corbould
    •Star Trek: Sötétségben – Roger Guyett, Pat Tubach, Ben Grossmann, Burt Dalton

    Legjobb dokumentumfilm:
    •20 Feet from Stardom
    •Al Midan
    •Cutie and the Boxer
    •Dirty Wars
    •The Act of Killing

    Legjobb rövid dokumentumfilm:
    •Cavedigger
    •Facing Fear
    •Karama Has No Walls
    •The Lady In Number 6
    •Prison Terminal

    Legjobb rövidfilm:
    •Aquel no era yo
    •Avant que de tout perdre
    •Helium
    •Pitääkö Mun Kaikki Hoitaa?
    •The Voorman Problem

    Legjobb animációs rövidfilm:
    •Feral
    •Get a Horse!
    •Mr. Hublot
    •Possessions
    •Room on the Broom

  17. A jobboldali történészek életükben először bizonyítottak valamit!Bizonyították ,hogy a magyar értelmiség mocskai!Köszönöm ezt nekik, bár számomra eddig is triviális volt.

  18. @bigmax: Nyugi, ettől nem lesz jobb. Vannak itt bérnáci provokátorok és a sötét multunkal szeme nézni nem akaró, tudó jobboldaliak. Ezek kereszténynek tartják többnyire magukat, de a felebaráti szeretet sehol.
    Baj az is, hogy a történelmet szelektíven, torzítva tanítják a fiataloknak.

  19. @bigmax:
    “A jobboldali történészek életükben először bizonyítottak valamit!Bizonyították ,hogy a magyar értelmiség mocskai!”

    Csak gőzerővel mosogatják a szennyest, és igyekeznek leplezni a szégyenüket. Hát nem egy derék becsületes közösség. Közük nincs a kereszténységhez.

  20. @bigmax: Nevess! Vagy szar marad a napod…

    De ha sírni van kedved, akkor javaslom Sztálin, és Mao munkásságát.
    Ők 10, illetve 20 millió embert tettek el láb alól. Hiter csak 4 et.

    Miattuk is szomorkodsz?

    Mert engem k..rvára nem érint ami 70 éve történt, csakúgy mint az sem ami 700 éve történt.
    Mindkettő történelem.
    Elmúlt.
    Pont.

  21. @Shopping: Sztálin 10, Hitler 4 millió. Ezt most hogy is számoltad ki. Egyébként a kommunisták a saját népüket se kímélték. Hitler más volt.
    Szerintem csak maszatolni akarsz, ha ez tényleg nem érdekelne, nem írogatnál ide.

  22. @Shopping: Sztálin 10, Hitler 4 millió. Ezt most hogy is számoltad ki. Egyébként a kommunisták a saját népüket se kímélték. Hitler más volt.
    Szerintem csak maszatolni akarsz, ha ez tényleg nem érdekelne, nem írogatnál ide.

  23. @tobias2: A törökök nagyjából tisztában vannak vele, mit csináltak az őseik. A magyarok előtt nem viccelődnek a megszállással. És nem osztja nekünk egy török se az észt, hogy mennyi volt a veszteség, meg hogy sérti őket az egri csillagok, mi meg felejtsük el.
    Ezért is jó velük a viszony.

  24. @tobias2: Legjobb lenne….ha először Ferenc Ferdinándot a trónörökös főherceget exumálnák és rekonstruktíroznák ki a szarajövőből mert ott lett ez elkúrva 100 éve, de nagyon.
    Talán, mire az orbáni levelek megint hullani kezdenek, az egyetértéstől megsárgulva, megbarnulva, akkor visszaáll a magyar igazság és élettér.
    Isten áldd meg talpal a magyart, bőseggel!

  25. @tobias2: Legjobb lenne..társadalmilag fontos hirdetés (commercial öcsém, commercial):
    Talpalást, sarkalást, toldozást-foldozást, sámfázást, minden mennyiségben vállalunk,
    akár retróban is. Cipőt a cipőboltból, történelmet a Veritastól! Biztosítás, nemzetbiztonság!
    Veritas*, Nemzeti Cipőfelsőrész és History Kikészítő Manusfucktúra.
    Mi volt tegnapelőtt?
    Megmondja a Történelemtudósok Nemzeti Kúriája: csütörtök vazzeg, de inkább szerda!
    Nem tanultál történelmet? Nem baj kicsi magyar éretlenségizett VV lakó, az csak hülye mese.
    A történelmet úgyis a győztesek írják, mi pedig most spermanens győzelemben vagyunk, mint köztudott,
    jogunk és kötelességünk átírni a múltat. Diadal diadal hátán, de mindig mások a hibásak, a rosszak.
    Ugye érzed kicsi hunpolgár, milyen jó mindig a győztesek, és az igazság oldalán állni.Mohács óta.
    Ixeljél hát oda rendesen, mi tudjuk, hogy te mire vágyakozol, miről álmodsz nagyokat.
    Ahogy csökken a rezsid, úgy szépül a múltad. Hát örüljél szépen kis Balázs, takarózzál a sötétségeddel.
    *Veritas = very tass = nagyon kacsa. De ez becsapós.

  26. @Con Storm: Azt mondod 2 millió ember számára 30.000 szerelvény kellene. Azaz állításod szerint egy szerelvényen kb 66-67 ember utazott volna. Elárulok valamit. Már a 19. században voltak 4 tengelyes kocsik, ezek közül a 60 körüli létszám az 1. osztályra volt jellemző. Állóhelyek nélkül.

    Ha az emberek kb 2/3-ának nem feltétlenül jut normális ülőhely, akkor az amit mondasz az nem 30.000 szerelvény lenne, hanem mondjuk 3000 kocsi. Egy része ugye marhavagon a fotók szerint is.

    Viszont vonatból bőven volt akkor is 10 kocsisnál hosszabb. Sőt 20 kocsis vonat sem lepne meg, tehervonati kocsikból. Hogy a 30 sok vagy sem, arra is kereshetünk példákat. Ebben az esetben viszont 10 kocsival számolva 300, 20 kocsival számolva 150, 30 kocsival számolva csak 100 szerelvény kellett.

    Innen ugye tegyem fel a kérdést: Most hazudtál, vagy nem láttál még vonatot. Mindenesetre okom van fenntartással fogadni azt amit mondasz.

    Napi 5 szerelvény indítása nemzetközi irányban nem egy nagy dolog vasúton. A “csak hogy megöljék őket” szintű cinikus kiszólásokkal egy baj van: Minden tömegsír potenciális járványt jelent. A folyóba lőtt ember is. Holttestet sokkal nehezebb szállítani mint élőt, és valahol a holttestet is meg kellett semmisíteni fertőzés nélkül. Ezt pedig helyben baromira nem könnyű megoldani, mert nem tudsz sok helyen infrastruktúrát építeni.

    A vonatok viszont sok más dolgot hoztak felénk. Hogy visszafelé is kihasználták őket, az a háborús logisztika körülményei között nem került semmibe.

    Ezzel a második érved is a hülyeség kategóriájába került.

    Ez a baj a holokauszttagadókkal, nem gondolkodnak.

  27. @Válasszunk: Szép számok! Azért kell ennyi szerelvény, mert háború volt, a viaduktok,állomások szét voltak bombázva! Lengyelországba csak Berlinen keresztül vitt vasúti sín, mert máshol nem volt vonal…

    Ráadásul a szerelvényeknek visszafele is kellett közlekedniük, és ezek még bizony gőzmozdonyok voltak! Ezek nem mentek 30-60 km/h nál gyorsabban! Már a pályaproblémák miatt sem!

    Valaki magyarázza már meg, hogy miért költöttek volna személyenként az elszállításra horribilis összegeket a “nácik” ?! 3000 km-ert akkor megoldani vasúton, kb 2 hajójegy lett volna az USA-ba… Tudja hány gőzmozdonyunk volt a háború végére? 2 db… tudja kiket szállítottak?! A balkánról szállítottak árva összeégett gyermekeket a magyarországi kórházakba… a gáztámadások áldozatait…

    Jah és persze annyira hülyék voltak a magyarok mi? hogy 12 ezer keresztény nőt és gyermeket belelőttek a Dunába.. csak hogy ingyen beköltöztessék a lakásaikba a felsőbbrendű fajt mi?!

    A nyilas csőcselék nem magyar volt és nem is német…

  28. @Con Storm: A miértre választ kaptál.
    Az itt lévő német szerelvényekről elfelejtkezel. De nem is a háború végére (átvonult rajtunk a front).

    A szerelvényekről abból az időből vannak fotók, egyik sem negyedkocsis volt. A visszaútra is ott van a válasz… Sok dolgot hoztak felén, visszafelé is kellett valamit vinni.

    Tudod az a baj a hozzád hasonló alakokkal, hogy amikor egyértelműen bebizonyosodik hogy hazudsz akkor sincs benned sem annyi gerinc, hogy elismerd, sem annyi, hogy kussban maradj.

    Ez viszont neveltetés és család kérdése. Amire a magyar azt mondja, senki sem tehet róla, mert te sem választottad meg pl. anyádat. Igaz. Azt apád tette a kocsisoron az 50 forintos kategóriából…

  29. @Válasszunk: Semmiről sem feledkezem el! A történelem hamisítás bűncselekmény!

    A PRO 95%-ban izraelitákbl állt, szintúgy mint a királyi rendőrség! Ami magyar volt az a csendőrség volt! De Bakiékat kivégeztétek!

    A parlament 70%-ban izraelita volt! Akik Hitlerék bevonulása után 2 kocsiszerelvénnyel kimentek Svájcba 1-1 vagon arannyal… A koronázási ékszereknek is érdekes történetük van…

    Azon a télen olyan hideg volt, hogy a régi acélokon nem jártak a vonatok! Nem volt vonat közlekedés.. sem 3 sem 30 szerelvénnyel! -40-50 fokos hidegek voltak!

    Az 1941-es népszámláláson 192 ezer izraelita volt, 3 ezren meghaltak a leölt, dunába lőtt magyar családok lakásaiban amcsi gáztámadás következtében… 2 ezren kimentek svájcba a parlamenti képviselőkkel! A háború utáni népszámlásában az izraeliták száma 187 ezer…

    Milyen kétmillióról beszél?! A magyar holokauszt áldozatai nagyrészben magyarok, maguknak annyi közük hozzá, hogy a deportáló és írányító szervekben maguk voltak… nem a magyarok követték el a szemétségeket…

    Soha egyetlen egy bíróságon nem tudtak eredményt elérni a magyarokkal szemben! Egyetlen egy bíróságon sem! Már az 1939-es törvények is vérlázítóan kétszínűek… egyik bíró sem vette még be…

    Ami tilos volt… gyógyítani a magyarokat, színészkedni neki, tanítani őket, és stb…

    Amit meg szabad volt, beállni a PRO és a Királyi Rendőrségbe… hogy irányítsák az országot!

    Ezeket a dolgokat nem tudják letagadni! 44-45 telén nem volt vonat közlekedés, akkora volt a hideg és akkora volt a hó! A ruszki tankok januárban a Duna jegén áttudtak jönni… Ráadásul a kamuval már akkor bajban vannak, hogy azt sem tudják, hol volt a front az állítólagos deportálások idején! A ruszin jiddis szálasi mikor került hatalomra?! Hol volt már a front?! Ráadásul amikor meghamisították a papírjait, olyan egyházba keresztelték be, ami csak 32 évvel a születése után létezett a hazánkban…

    Miért került börtönbe? Mert antiszemita propagandát folytatott?! Érdekes dolgok ezek.. koholt váddal?! Akkor már nem volt katona…

    Én semmit sem tagadok! Ezek a történelmi tények… Aminek az ellenkezőjét maguknak még senki, egy bíró sem tudta elhinni!

    A meghozatták a törvényt, de a törvénynek értelmező rendelkezés kell, mit szabad tagadni meg mit nem… Az meg csak tényeken alapulhat! Ezért kell rekonstruálni a dolgokat… aminek az lesz a következménye, hogy bukják az egészet, és a magyaroknak súlyos kártérítéseket kell majd fizetniük…

  30. @Con Storm:
    “Ezeket a dolgokat nem tudják letagadni! 44-45 telén nem volt vonat közlekedés, akkora volt a hideg és akkora volt a hó! A ruszki tankok januárban a Duna jegén áttudtak jönni… Ráadásul a kamuval már akkor bajban vannak, hogy azt sem tudják, hol volt a front az állítólagos deportálások idején! A ruszin jiddis szálasi mikor került hatalomra?! Hol volt már a front?! Ráadásul amikor meghamisították a papírjait, olyan egyházba keresztelték be, ami csak 32 évvel a születése után létezett a hazánkban.”

    Te szerencsetlen elborult elme….
    ’44 marc 19-en nemet megszállás- majd deportalas, amit augusztusra mar meg is allitanak. Mit rofogsz 44-45 telerol???
    Szalai(Szalosjan) ormeny volt. Te meg egy kapitalis barom vagy. A tobbi orult okorsegre nem reagalok, mert minek.

  31. @de Molay: Akkor most tisztáztad a nyilasokat, meg Horthy Miklóst?!

    Akkor birkenauba több hónapig tartott a vonatút igaz?! lolka… Legalább tudnád mit hazudik az egyik és mit a másik… Mi van a birkenaui menetrendben meg mi a sajátodban… 44-45 telén biztos nem volt vonatközelekdés, mert -20 fok alatt az akkori szar acél tört…

  32. @de Molay: Nem a holokauszt tagadást… ez nem is magyar szó.. ilyen szót be sem írhatnak a törvénykönyvbe… mert nem magyar anyanyelvű szó.. nem is tudom mit jelent… mert nem magyar szó, és nem vagyok köteles érteni!

    De azt viszont büntetik, ha letagadjátok azt, hogy 12 ezer magyar nőt és gyermeket belelőttek a Dunába, hogy ingyen és bérmentve elfoglaljátok a lakásaikat….

  33. @Con Storm: Látom, hogy nem érted.

    “De azt viszont büntetik, ha letagadjátok azt, hogy 12 ezer magyar nőt és gyermeket belelőttek a Dunába, hogy ingyen és bérmentve elfoglaljátok a lakásaikat….”

    Én hülye pazaroltam rád vagy tíz percet az életemből…