Értelmetlenné vált a működésük, miután kiderült, hogy egy szoftver is jobb imázsfilmet képes gyártani, mint ők valaha.

pista-lookback.jpg

A tízéves Facebook a felhasználók aktivitása alapján készített egyéni „A look back” videókkal megpecsételte a reklámügynökségek sorsát. A nyálas zenére összevágott, profilképekből, elveszett kutyákból, csúnya gyerekekből, rosszul fókuszált nyaralási fotókból, valamint helyesírási és logikai hibákkal teli Oravecz Nóra idézetekből összeállított videó minden eddigi reklámfilmnél hatásosabb. Értesüléseink szerint több reklámügynökségnél is elkezdtek összepakolni, és már az utolsó csík kokainokat szívják fel a copy writerek hátáról, pedig a többségük férfi. „Soha nem fogjuk tudni ezt utolérni, pedig én a Klapkánál tanultam a szakmát” – fakadt ki Kovalszky Csongor, az Ad Abszurdum reklámügynökség kreatív takarítója.

Persze nem mindenkinek jött be a „look back”-kampány. Békási Dezsőnének csupán egyetlen fényképe volt a Facebookon, egy macskát ölelő kutya, akit egy járókeretes kisfiú simogat GoPro kamerával a fején, a kép alján pedig egy Coelho idézet olvasható, miszerint: „Igen, minden mehet bele! Ja, meg szív és szeretet!” A Facebook az egyetlen fotóból egy olyan videót készített, amin az villog, hogy „You are boring!”, de még ez is sokkal jobb, mint bármelyik most futó magyar reklám.

14 KOMMENT

  1. @tobias2, @agent_x: Mindketten tévedtek.
    Az idézet jelentése: Juhar borozó, juhar borban (fagyálló) az igazság.
    Kanadai new indian mondás, a XX. század végéről, mikor visszafoglalták Montreált.

  2. @kittrabi: Mindhárman tévedtek. A felirat a reklámozott termék, az U.R. nevű ékszerész által készített masnis gyűrű megnevezése akar lenni:

    http://www.google.com/search?q=bow+ring&tbm=isch

    A szoftver helyesírási modulját a SOLYOM Software LLC (limited lifespan conpany) fejlesztette, a Facebook illetékesei már próbálták őket elérni a hibák javításával kapcsolatban, de egyelőre csak a hangpostafiókjuk jelentkezett.

  3. @kittrabi: Nem, olyan ujjon hordható ékszer, amin masni alakú díszítés található. Teljesen SFW, nyugodtan kattints. (Aztán persze lehet hogy pózból is van olyan, vagy ha még nincs akkor ideje kitalálni!) 😉

  4. Ide vezetett az elmúlt nyolc év nagy liberalizmusa! Szörnyű, hova fajul ez a mai világ! Ezért is nagyon fontos, hogy április elsején mindenki elmenjen Orbán Viktor Miniszterelnök Úrra szavazni, és mindenki vigyen magával még egy embert! Orbán Viktor Miniszterelnök Úr majd rendet tesz az országban!

  5. @kittrabi: Én persze nem akarok vitatkozni veled de ez egy olyan mondás amit ha rovásírással írnak le akkor pont azt adja ki , hogy Te vagy az akit megint átdobtunk mint szart a palánkon!
    Különben ez egy észak-hu-csev-csi-csa-i közmondás és azokra az emberekre mondják akiket ugyan úgy dobnak át mint szart a palánkon!

  6. @vantaan2: Nem irigyellek a palátok miatt. Mióta csinálják ezt veletek?
    Amit nem tudnak átdobni rajta, az ráragad, mi? Aztán lehet kapargatni.
    Ami meg átrepül, az meg a kertben landol. Meddig ér már?
    Miért hagyjátok?
    Abból jön a palagázotok?
    Nem akarok vitatkozni, de szar egy helyzetben lehettek.

  7. @kittrabi: Szar a helyzet mondta M. Lőrinc aki belehugyozott a dinnyébe s elküldte csicskásait birkaszart lopni Felcsút környékére. (de tényleg loptak pár kamionnyi szart) A közeg meg nem volt hajlandó intézkedni mert félt hogy a szar miatt megütheti a bokáját! …. de az átdobták a szart a palánkon mondás ez onnan ered,hogy manapság is ha a zsíros paraszt ház tűznézőbe megy a lányos házhoz meg viszont megnézi mekkora a szarrakás/trágyakazal mert ha nagy akkor pénzes a gazda sok állatja van az állatjának. S akinek nem volt elég nagy szarhalma az bizony a szomszédból kért s átdobták neki a szart a palánkon. ….manapság lopják. No lehet hogy M. Lőrinc is ezért lopta vagy lopatták vele a szart hogy nagy legyen a szarhalom? …esetleg valaki nősült/férjhez ment a környéken.
    De ez már csak mai mese vagy sem!