„Szükség volt már egy új arcra, akihez semmilyen múltbéli ballépés nem köthető” – jelentette be Gyurcsány Ferenc az ellenzéki sajtótájékoztatón.

magyo.jpg

Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor mellett egy új arc, Medgyessy Péter is a közös ellenzéki lista élére került – derült ki az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján. Az eseményen megdőlt az egy főre jutó pártok száma, ám nem csak ezért marad emlékezetes.

„Itt az ideje, hogy új fejezet nyíljon a magyar történelemben, hogy az elmúlt nyolc év hibás Orbán-ámokfutása, a szemkilövetések, a korrupció és az ország tönkretétele után végre olyanok kerüljenek kormányra, akik még nem járatták le magukat” – nyilatkozta Gyurcsány, majd elmondta, kedves barátai, Hunvald György és Hagyó Miklós is fiatal oroszlánként állnak a kihívások elé, és alig várják, hogy jobbá tehessék az országot. Szintén várja a „rendkívül tehetséges” Wieszt János is, ő azonban csak fél helyet kap a listán, mert leghamarabb két év múlva szabadulhat – tudtuk meg.

Az ellenzéki sajtótájékoztatón egyébként Medgyessy Péter is felszólalt volna, ám az utolsó pillanatban beleakadt a nyelve egy bonyolult szóba, így orvosi ellátásra szorult.

14 KOMMENT

  1. Most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy meddig terjed az emberek memóriája, valamint, hogy orbi négy éve elég lesz-e ahhoz , hogy ezeket visszaszavazzák. Egyetlen jó pont, hogy néhány együtt-pm-es is felkerült a listára. Az is igaz, hogy a fideszben 2010-ben csak romlott a lista a korábbiakhoz képest…. Úgy látszik ez a tisztulás egy nagyon lassú folyamat.

  2. @deruyter: HAJRÁ PÉTER!!!!

    az a probléma, hogy nem csak a fidesz lista romlott, hanem Magyarország és a Magyarok helyzete is.

    Viktor 6 -ik alkalommal indul, ebből 2X nyert. 6 ból 2.
    Megyó 1X indult, 1X nyert. 1-ből 1.

  3. Medgyessy Péter áramot vezessen! Akárcsak az összes többi ellenzéki politikus! Magyarországnak Orbán Viktor a vezére, ő vezeti az összefogást! Akinek ez nem tetszik, az nem igazi magyar, nincs az országban keresnivalója!

  4. @TOPGUN: És hogy nyert Megyó? Úgy, hogy az Apró-klán kiszemelte, mint alkalmatlant a miniszterelnökségre, hogy aztán Gyurcsányt a helyére tehesse! És ami ördögi, Gyurcsányt ismét a hatalom közelébe próbálják emelni.

  5. Én csak arra lennék kíváncsi a fél helyet hosszában, avagy keresztben ketté vágva lehet jobban kihasználni?
    A Fifánál ez nem gond ott a kerti törpe dívik, arrafelé egy fejjel alacsonyabb mutat jól.Pártoknál viszont mindig jobb oldalról és bal oldalról beszélnek.

  6. Hééj-hóóó, a Zuschlag János kimaradt! Lepriccselete már ő is a magáét.
    Ha amúgy nekifeszülne, tudna ő egy embereset mozdítani a kátyúban rekedt ellenzéki szekéren.

  7. Szerző úr is látta Gyurcsány tegnap esti sziporkázását az Egyenes Beszédben.

    Eddig nem értettem, miért nem vágta sittre Gyurcsányt a Fidesz. Most már értem, kellett valaki, aki 4/5-del megnyeri nekik a ’14-es választást.

  8. Újra beállni látszik a Péter lép D209 szindróma.
    A legnagyobb hülyeség ugyanis az embereknek csak úgy, seggnyalatás, összeuszítás nélkül fizetést emelni.
    Aki nem kap, az természetesen köpdösi, mert ő is sokat dolgozik, akkor is ha nem is.(csikidam)
    Aki kapott, az meg azért köpdösi, mert csak annyit kapott, pedig ő sokkal többet dolgozik …csikidam.
    Na, most ilyen a kötelezö alapfizetés.
    Ezek nem tanulnak Orbántól egy dekát sem.