Az elszaporodott varjúállomány szűkítése, a lakosság egészséges táplálkozása, és az élelmiszer rezsi csökkentése céljából február 1-jétől szabadon lehet varjút enni.

201401-varj.jpg

A rendelettel a vetési és kormos varjak is szabadon fogyaszthatók. A 30 kg feletti madarakat és az 50 kg feletti károgó ellenzéki jellegű állampolgárokat viszont be kell vinni az önkormányzatokhoz, ahol egy Skype-tárgyalás után a Kúria dönt az egyedek sorsáról.

Azonnal indul az M1 adolmányvonala, ahol rászorulóknak lehet dolmányos varjakat felajánlani, míg az M2-n a gyerekeknek újravetítik a Varjúdombi Hasék sorozatot.

Tilos a cigánycsirke és romafácán nevek használata, mert kirekesztő jellegűek, inkább a gádzsópulyka, gojkakas fogalmak használata javasolt. A szabad galambfogyasztás engedélyezését márciusban tárgyalja a parlament. Addig is Parti Nagy Lajosnak szakácskönyvvé kell szerkesztenie a Hősöm Tere című művét.

16 KOMMENT

  1. A kormos varjú selejt füstöltáru, és mint ilyen (vagy mint olyan?) nem alkalmas emberi fogyasztásra. Ha rá van pecsételve, hogy No preservatives added, akkor hozzáadott óvszert sem tartalmaz.

  2. Nem minden ellenzéki, madár! A szabad fogyasztásuk / beszállításuk nem fogja megoldani a Nagy Nemzeti Terveket! Bővebben erről Nemzet Vezetőnk tudna beszámolni.Úgy tudom, tradicionális szokás náluk a varjú hámozás….!

  3. Rezsiharc folytatódik!!!! S minden ármány ellenére amit a hazai ballib és a nemzetközi karvalytöke ellenére még mindig a kakastöke pörkölt az egyik legjobb pörkölt a Négycsöcsűbe! Szép sárga nokedlivel egy kevés hordóskáposzta salátával ISTENI! …még a Magyar Krónika vagy mi fasz a Kerényi lenyúlásának a neve is megirigyelhetné!!!

  4. @ornagy50: Nem rizsa ,hanem NOKEDLI! Ne mindig a külföldit! Magyar embernek magyar köretet! Kakastöke NOKEDLIVEL az igazi! …persze a magyar rizsa is rizsa de a pedigréje ……. S állítólag, a meg nem erősített hírek szerint ma már minden böszmeséget rizsával akarnak elfedni!
    Rizsa itt rizsa ott s azt se veszed észre hogy hús van a tányérodon …..csak a rizsa! ….mert hús az nincs is! ….csak a rizsa!!!! s ÉN UTÁLOM A RIZSÁT!

  5. @vantaan: Igaz magyar ember lótöke pörköltet eszik egy héten legalább egyszer.
    Ősi magyar lovasnépi kaja.
    Sokkal kiadósabb, és pikánsabb mint a kan baromfié, amit nomád népek nem is tartottak,
    mert nem lehetett rajta lovagolni. Csak röghöz kötött parasztok tartották a macskáknak.
    A lovardában, ahol az asszonyok a lovakat varrták, és kumiszt főztek szabadon, minden
    áldott hét ötödik napján csődörtöke pörköltre gyűltek össze a szilaj, szittya harcosok.
    Innen ered a nap ízes magyar neve is: csütörtök. A szlávok persze lemajmolták ezt is.
    Mivel akkoriban még nem volt feltalálva a paprika, az ételeket a mezők ajándékával,
    lóherével ízesítették, amit nyereg alatt szárítottak, őröltek, és aromáztak.
    A híres lóherés, kumiszos csődörtöke pörköltet Lohengrin néven vette át tőlünk
    Eurázsia összes kultúrnépnemzete.
    A legendának felülve, azóta is provokatívan kérdezgetik tőlünk, hogy honnan jöttünk.

  6. @kittrabi: Ó Én egészen másként tudom a csütörtök eredetét!
    A csütörtök neve onnan ered ,hogy aszongya az a nap amikor a Józsi képtelen volt meg.ugni a Mariskát, mert elötte nap tökrészegre itta magát! Tehát a Józsi a Mariskánál csütörtököt mondott.
    Érdekesség képen mondom sok helyütt az apácák csütörnapnak említik mert szégyenlősek! Ez főleg olyan apácáknál volt jellemző akik már kétszer – háromszor kisdednek adtak életet!

    No és nem a vitatkozás okán, de én úgy tudtam ,hogy a Lohengrin az valójában egy balatoni sügér féle s helyesen a neve Lóhering , egy ló nagyságú hal de az kipusztult mert a tóban csak hím példányai voltak jobban mondva voltak nő ívarú példányok is de azok meg a Velencei tóban s akkor még nem működött a sperma küldő szolgálat így bizony szex nélkül ugye ….

  7. @vantaan: A csütörtök, mint napnév eredetét tekintve óriási tévedésben vagy, ugyanis:
    1. A Józsi sikeres akciói tekintetében a hét összes napját csütörtöknek kellene hívni, sőt a hónapokat is.
    2. Joska valóban kiejtette a tök szót, de csak mikor Mariska intim test tájékán matatva, megdöbbentő, nem várt felismerés rázta meg:
    – Tyű, der tök! (svábosan)
    De ennek semmi köze a csütörtökhöz.
    Az apácák nemi életét a férjükre bízom. Lehet, hogy mégsem lát mindent.

  8. @kittrabi: ” A Józsi sikeres akciói tekintetében a hét összes napját csütörtöknek kellene hívni, sőt a hónapokat is.”
    Igaz lenne ha …. ha de Mariska nem hülye neki a hét többi napján van más! pl. vasárnap után ott van 7fő (de ezt most nem sorolom föl!)

  9. @vantaan: Ki ez a Mariska nevű nemes hölgy (némber) néped számára nemes, nyájas szavú idegen, kinek tetteiről napjaitok nevezétek?
    Tán még ama híres kommunista szombatokon is emlékét tiszteltétek?
    Rgaszkodástok mely megható.

  10. @kittrabi:
    “Tán még ama híres kommunista szombatokon is emlékét tiszteltétek?”

    Tyohhh! Te sem vagy mai motoros, kittrabi! Netán még a téglajegyekre is emlékszel? Azzal lehetne most a Nemzeti Színházba járni, ha elfogadnák, de csak papírjegyet fogadnak el.

    Esetleg Békekölcsön is megfordult már a kezedben??? Szép davajgitáros katona volt rajta…

  11. @kittrabi: Mariska? Mariska az a Maris leánykori nevén M. Ária! Aki olyan szépen tudott énekelni hogy róla nevezte el Michelangelo Da Vinchi a híres zeneszerző a Cavaradossi dalát Toszkának (kicsi tosznak) de mondják Puccininek is sőt Ő volt Puccini Toszkája vagy kinek.
    …de a rovásírásos változat szerint ez csak fel vett név volt az M. Ária mert az eredeti az a Hung Ária volt de mióta valami D tompi a tulaj innentől kezdve D. azaz DajcsÁria néven van bejelentve.
    A kommunista szombat is igaz de haladjunk a korral s süssön Váncza sütőporral a szombat elmaradt és maradt minden kommunista. ….vagy igen?
    A tudomány mai állása szerint csak nincs bejelentve 8 órára hanem csak 4 re mert zsebbe is kap Erzsébet utalványt!