A TV2 példáját követve, ahol az ügyvezető Simon Zsolt megvásárolta az általa vezetett céget, Hernádi is megvette a Mol Nyrt.-t 10 milliárd dollárért.

hernadi yolo.jpg

Őt Zsoltnak hívják, és neki, mint azt látjuk, szabad. Na most kérem, én is Zsolt vagyok, akkor miért ne tehetném meg?” – érvelt a vásárlás mellett az új tulajdonos.

Hernádi beismerte: magyar befektetők állnak mögötte is, mivel neki csak 7 milliárd dollár állt rendelkezésére a 10-ből. Információink szerint a hiányzó összeg legnagyobb részét a letenyei Szanader Ívó egyéni vállalkozó, és a Commonmachine Betéti Társaság Kft. biztosították.

A hírre reagálva azonnali hatállyal felmondtak több multi és nacionális cég magyar ügyvezetőjének. „Közös lónak juhtúrós a háta” – mondta Matolcsy György, majd 3 független értékbecslővel belépett a Nemzeti Bankba.

22 KOMMENT

  1. Én úgy hallottam, ez csak a kezdet, jövőre egész Horvátországot megszerezzük, bosszúból az Interpol körözésért. A szupertitkos terv szerint nyár közepén hirtelen visszaállítják itthon a rezsit, mire hárommillió magyar reked az Adriai-tenger partján, mint az egykori NDK-s menekültek a Balatonon. Természetesen ettől a horvátoknak INÁba száll a bátorságuk, és kénytelenek bevezetni a forintot, mint hivatalos fizetőeszközt. Ellenkező esetben minden turistáért 2 devizahitel károsultat kapnak tőlünk.

  2. Nem lennék most Hernádi helyében, már hétfőn megindulhat ellene a NAV vagyonosodási vizsgálata!
    Egyetlen módon úszhatja meg a dolgot szerintem, ha még ma felajánlja a céget fedezetként a Takarékbank Kaja Ibrahimnak és Josip Totnak nyújtott 10 milliárd dolláros újrakezdési hiteléhez.

    Egyébként ekkora baromságot sose csinálnának a fiúk, MOL-t venni 10 milliárd USD-ért, amikor tök ingyen -visszamenőleges hatályú, MOL-t sújtó szektoriális adóval- előtte a padlóra lehet küldeni és utána szarér-hugyér’ meg lehet venni, márha mindenáron ragaszkodnak ilyen ortodox szabadpiaci manőverekhez és nem szimplán államosítják.

  3. „Közös lónak juhtúrós a háta” – mondta Matolcsy György.

    “Közös lónak túrós a háta – szoktuk emlegetni, ha valami dolgon közösködünk, ám az igazán egyik fél számára sem előnyös. A mondásban eredetileg nem a tejtermék, tehát a túró szerepel, hanem a „túr” szó, ami tajtékot, habot, és sebet is jelent. Közös lónak túros a háta, tehát a ránehezedő dupla súlytól tajtékos vagy sebes lesz az a szerencsétlen állat. Ugye, hogy így használva egészen más megvilágításba kerül ez a nagyon találó közmondásunk?”

  4. @katch:
    Nagyon szépen leírtad a mondás EREDETÉT (etimológiáját).
    Ennek ellenére a mondás úgy szól bizony, hogy közös lónak TÚRÓS a háta.
    A túr szó “iga, nyereg vagy hám okozta seb” jelentése (habot meg tajtékot nem jelent, nem is jelentett soha) ugyanis rég kiveszett a magyar nyelvből, a nyelv meg olyan hülye, hogy a számára ismeretlen szavakat (túros) valami hozzá közel eső és még ismert magyar szóval helyettesíti.

    Szóval ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, nem tűnnél tudálékos félműveltnek.

    @Dr_utcai_arcos:
    Ki az a Grécsi?

  5. @AlexWolf: @nyisziati: Csodálom, hogy senkinek nem tűnt fel a hibás elnevezés: ilyen formában: “Betéti Társaság Kft.” nem létezhet. ILYEN NINCS. NEM IS VOLT SOHA!!4!4!!!négy!!!

    Ha mondjuk Kkt. lenne, az már sokkal elfogadhatóbb. Hisz lényegében arról van szó, hogy a köz keres, ők meg elteszik.

  6. Hernádi Zsolt témához szeretnék hozzá szólni.Komolyan mondom,már el sem tudom képzelni mi folyik ebben az országban.Kedves Hernádi Úr nekem,és a férjemnek 140000eFt a nyugdijunk és 15 éves korúnktól dolgozunk.Azt szeretném öntől megkérdezni Miből lehet ennyi pénzt összegyüjteni,én 20 évig pénztáros voltam,és nem láttam ennyit a80-as években.Megszeretném kérni önt.A fiam,aki nagy Fidesz rajongó tessék már felvenni dolgozni.Várom válaszát Üdvözlettel Baksa Margó.

  7. @Baksa Margó: Szép nyugdíj. 140 000 000 Ft (száznegyvenmillió), az már döfi.
    Postás viszi ki havonta, páncélautóval, ötvenkilós zsákban?
    7 milliárd dollárt, 950 év alatt lehetne összespórolni belőle.
    Egy háromemeletes villa kell a tároláshoz.
    140 ezerből, 950 000, azaz, közel egymillió év elegendő a gyűjtögetéshez,
    ilyen jó rezsi mellett.
    Érdemes elkezdeni spórolni.

  8. @kittrabi: 140.000.ezer Ft = 140 millio ft/ho a nyugdija. Ezt irta. Akkor ennyi. Haaat, az nem valami sok. Eloszor is egy valamire valo sziget a karibi tersegben 50millio nal kezdodik de amerikai dollarban. Dubaj mellett a mesterseges szigetek is minimum $12M, a angol valogatottak is kilencen osszealltak ugy tudtak venni $7M ert.

    ( bovebben http://www.mozaik.abbcenter.com/?id=79644&cim=1 )

    140millio forint az 700.000 dollar. Hat az nem sok. Az olyanokrol hogy urkirandulas ( Glen, Simonyi volt fent, az $20M ) sajat sziget vagy egy Bugatti Veyron ( az $1.2M ) le kell mondani. Az elet nem habostorta, lassuk be. Gyujteni kell, szorgossan kuporgatni, a kaviaros uveget jol ki kell tunkolni es a francia pezsgos uveget is ki kell csorgatni rendessen mert sporolni kell ha az ember akarja vinni valamire.

  9. Rendes piacgazdaságokban – általában – úgy tudsz a semmiből gyorsan hatalmas vagyonra szert tenni, ha van valami kjó terméked, amibe beszállnak mások a pénzükkel, pl. kockázati tőke befektetők, vagy tőzsdére viszed, ahol jól a névérték felett jegyzik a céget, vagy hatalmas zseni vagy a tőzsdei származékos ügyletekkel, ahol hihetetlen nagy tőkeáttételek lehetségesek. Magyarországon – meg pl. Oroszországban – meg úgy, hogy pártot csináltok és elveszitek a másét magatoknak. Vagy nagyon jó pajtija vagy valakinek aki rendelkezik az állami vagyon felett. Amerikában software cégeken kaszálnak nagyot, nálunk meg bányászatban, ingatlanban meg hasonló hihetetlenül dinamikus ágazatokban. Ugye milyen érdekes…

  10. Mától újra lehet csónakázni a Műjégpályán, és környékén.
    Persze csak műcsónakázni a művízben.
    A művizet 5 000 KW-os fűtőgépekkel melegítik, mert csak akkor folyékony.
    A műhalak is csak akkor üzemképesek benne.
    A szakértők ugyanis úgy szakértették, hogy műjéget művízből kell ám csinálni.
    Vettek is hozzá 35 konténer Norvég, zsákos, kész műjeget, amiből előállítható a művíz.
    Igy felhasználhatóak a kis adminisztrációs hiba folytán hűtőgépek helyett 6 milliárdért
    vett, 4 milliárd értékű, szakkivitelezők által 2 milliárdért beépített fűtőgépek.
    A magyar műjéghez az olvasztott művízet kiengedik a betonra, aztán majd csak megfagy.
    A gond az, hogy a fűtőgépeket nem tudják leállítani, mert Demszky elvitte a gépház kulcsát,
    amit eddig senki nem vettek észre.