Miután felröppent a pletyka, hogy az egyik legnagyobb üdítőitalgyártó Pista báról mintázta karácsonyi Mikulás-kampányának arcát, megkerestük az újpesti Angyal büfé törzsvendégét.

mikulas pista ba.jpg

Állandó és esetleges véleményszerzőnk üzenetét egyben, változtatás nélkül közöljük.

Kezembe se fognám azt a szart, az egyetlen fekete dolog amit megiszok az az Unicum. Ezeket a cukros szarokat meg igya meg, akinek két anyja van, de nem az a leszbikus fajta, hanem az igazi, öreg, csúnya nők, ezek az orrszőrös fajták. Amúgy lehet ám a Pista bá ölébe is ülni, csak akkor ott én mondom el, hogy mit szeretnék, és lehetőleg pincérnők jöjjenek. Már ha érted, hogy mondom, fiacskám.”

13 KOMMENT

  1. Pista Báttyám!

    Igaza van Pista Báttyámnak, nem szabad meginni mindenféle mérgező cukros löttyöket, amiket a multinacionális nagytőke akar megitatni velünk! Nem leszünk gyarmat, jó magyar ember gyomrába jó magyar ital való! Sajnos a mai fiatalok feszt csak a cukros mérgeket isszák, mert az elmúlt nyolc év alatt a nem lettek rendesen megnevelve, az elmúlt nyolc év neoliberális oktatáspolitikája végett! Az italforgalmazást is államosítani kéne, és a Nemzeti Italboltokba csak 18 év fölött kellene hogy szabad legyen bemenni!

  2. a kola az igazi magyar ital, etelkozi osmagyar szittya itoka. A nyereg alatt puhitott hus leve, amit a belso – afrikai kalandozasok alkalmaval felfedezett kokacserje levelevel izesitettek. A tortenelemben sokszor felbukkan de az irodeakok soha nem irjak bele a kronikakba mert annyira egyertelmu – Tinodi Lantos Sebestyen sem enekelte meg hogy levegot vett mert az egyertelmu dolgok soha nem erdekesek a kortarsak szamara. A kola a magyar parasztsag alap itala volt, beleivodott a hetkoznapi eletukbe, sok magyar szo is orzi emleket. ( az “akol” szavunk eredetileg egy mellekepuletet jelolt, “ahol a kola keszul” bol lett roviditve “akol” nak – ma mar allatokat tartanak az akolban, II Jozsef altal bevezetett kolakeszitesi ado szuntetette meg a hazi kola gyartast ) A Dozsa – fele parasztlazadasok szuneteiben kevertek eloszor borral, a torok hodoltsagi teruleteken – ezt asatasok bizonyitjak – terjedt el eloszor a 0.33L -as dobozos kiszereles mert az felelt meg a torok szabvanynak, ellenben az erdelyi – patriumi reszeket is beleertve – a “pille” 2literes palackos kiszereles adta a fogyasztas donto tobbseget, tudniillik az felelt meg jobban a nagy csaladszerkezetu lakossag igenyeinek. Ekozben Budan a kiralyi udvar kozmopolita vilagaban a fel-literes, csavaros kupakos hoditott, itt foleg a szingli feherszemelyek es turista janicsarok fogyasztottak, a kor zenei vilagaban is megjelent mint ” akinek kolaja nincsnen / annak szive sincsen ” es ennek egyeb feldolgozasai.

    A kola fogyasztas a XVIII.sz ban sem hagyott alabb, a Rakoczy fele szabadsagharc leverese utan Esze Tamas “talpasai” ( ok ugyanis fustszuro nelkuli Camel cigarettat szivtak es kolat ittak ra, innen a nevuk is ) nemzeti ellenallasbol nem ittak Made in Osterrich kolat, ok visszatertek az eredeti recepthez, csakis es kizarolag nyereg alatt szaritott huslevebol keszult nedut fogyasztottak egyliteres “Classic” fakupakbol. Ezt masolta kesobb a Deak fele ellenallasi mozgalom, csak ok adofizetes teren mutattak ki ellenallasukat.

    A magyar parasztember evszazadokon at elkepzelhetetlen volt kola es kolasuveg nelkul, resze volt unnep – es hetkoznapjainak, a karacsony bekoszontekor is termeszetessen kolaval vartak a telapot. A kola aztan egy magyar emigranson keresztul eljutott amerikaba, ahol fenyes karriert futott be. A “kolas-telapo” a XX.szazad kozepen csak az angolszasz teruleteken szamitott uj dolognak, mi magyarok mosolygunk ennek ujdonsag erteken.

  3. @visszakettopadlogaz: Ó kedves tudós társam! Örömmel olvasom nagy becsű soraid, annál inkább is mert e tekintetben is maximálisan egyet értek veled!
    Alighanem eléggé világosan a logika tisztaságával tártad tanuló ifjúságunk épülésére eme nagy hírű magyar találmány valós, minden tekintetben hiteles történetét!
    Köszönet a magyar tudományos közélet nevében is áldozatos költségeket nem ismerő fantasztikus szellemi munkádért. A haza nem lehet hálátlan!
    Bizom benne hogy megérdemelt jutalmad nem marad el, s ehhez számíthatsz aktív támogatásomra!
    Csodás! Fantasztikus! ….. ez kell a magyar ifjúságnak!

  4. @vantaan: koszonom a halalkodast, penzkuldemenyeket a PAYPAL : ideapenzem@szerenyseg.hu ra kerem, engedtessek meg azert nemi kiegeszites, amiben szigoruan a targyszeruseg, a lenyegi mondandora valo torekves, a tenyek puszta ismertetese, a sallangmentes bemutatasa a szikar tenyeknek a langoszlopkent magaslo vezerelv, szoval:

    John Freshwater Cokemaker mar kiskoraban szeretett az udvaron jatszani, a kis hintaja – amit apja keszitett – vagy a falova ( egy Troja II tovabbfejlesztett model, a chicagoi Hooby Horse & Rubber Titties Co. termeke, kiskereskedelmi ara $4.23cent ( incl. Tax ) ) mindig kikapcsolodast nyujtott szamara, de fordulatot hozott eletebe az olvasas megismerese. Az elso konyv amit a kezebe fogott ( es soha el nem engedett eleteben ) az a ” Ketezer Ev a Karpat Medenceben – avagy a jo kolakeszites 1000receptje ” volt. Ebben a konyvben a szerzo csodalatos reszleteseggel irja le a vereczkei hagon at tortent bevononulast, ami lehetetlen lett volna vekonyabbra attervezett kola erlelo tartalyok nelkul, vagy meghato pontossaggal es korultekintoen irja le azt a tortenelmi tenyt mikor a ma ismert ketto deciliteres kolasuveg fajta elnyerte formajat, ami a civilizalt vilag legismertebb formaterve. ( a dolog ugy tortent hogy sokaig egyenes nyaku, sima oldalfalu uvegben tartottak a kolat, de egyik reggel a 7 vezer kozul a legerosebb gyotro hascsikarasra ebredt, amit kolaval akart orvosolni. Nosza, elo is kapta a nyereg es fegyverei kozott tartott kolasuveget, es le akarta csavarni kupakjat – csak elfelejtette hogy ratertek a 21fogas femkupak zarasi technologiara, igy addig csavarta az uveget amig az hosszaban megtekeredett, es ezzel egy formatervezesi origot, egy esztetikai sark-kovet alkotott a halas utokor szamara )

    A kis Johnink kozben felcseperedett, es magyar bevandorloktol kicsalvan az osi receptet megalapitotta a Hungarian Miracle Water LTD-t, majd annak leanyvallalatakent a Coca Cola Co. -t.

    a tobbi tortenelem.

  5. @visszakettopadlogaz: Természetesen mint mindig most is igazad van . …ha a honoráriumodból tisztes haszonra tehetek szert. Ha ha ha.
    De félre a témát …
    Teljes mértékben igaz minden szavad. ….csak a pontosítás kedvéért ez a vezér nem Álmos volt hanem a Vidor-nak becézett másik vezér (valós nevét nem illik a nagyközönség számára kiadni, de mi történészek pontosan tudjuk ki is volt ez) aki össze is fosta magát mire le csavarozta az üveg kupakját (persze diszkréten erről mindenki hallgatott ) ….. csak a szar szagot lehetett érezni egy darabig, amíg a széljárta nagy Alföld területére nem értek.

  6. @vantaan: igen igen, latom kutatasaid soran Te is eljutottal az igazsag legmelyebb bugyraiba.

    Tegyuk hozza kutatasaidhoz hogy Vidor vezerunk rosszul sikerult kupaknyitasi intermezzoja viszont tavlatokat nyitott a kor kelmefestoi iparagaban, divatba hozta a barna alsonemutet es forradalmat hozott a nonfigurativ abrazolas technikaba. A “kez nelkuli batikolas” is uj ertelmet nyert eme nagy Vezerunk altal.