Holnap estig 400 stadiont húznak fel, így ismét kinyithat a NASA.

201310-obamastad.jpg

Az adósságplafon megemelésének megvétózása unortodox lépésre kényszeríti Barack Obama amerikai elnököt. A “magyar mintát” (Hungarian WTF) követve mintegy 400 stadiont építenek meg csürtörtökig, felújítanak számtalan mennyegzői útvonalat, átadnak több butadién üzemet és ún. peace walkot is tartanak, bár ennek koncepcióját egyelőre nem értik.

Mindezzel a tervek szerint úgy felpörgetik a gazdaságot, hogy az adósságplafon megemelésére nem is lesz szükség. További megoldásként felmerült, hogy nem a plafont emelik, hanem az adósságpadlót viszik lejebb, esetleg az egészet aládúcolják magyar államkötvényekkel, így végeredményben ugyanaz lesz a helyzet. „Az ország költségvetés nélkül is működik” – kacsintott Obama elnök az újságírókra, de azok nem találták viccesnek.

17 KOMMENT

  1. Mini.elnök úrtól származó dakota közmondás pontosan így szól: “Költségvetés nélkül is működik az ország, csak úgy unalmasabb, mint az ellenzék.”

  2. 20% nőtt a betöréses lopások száma.
    20% jogdíjat kérnének a sírköveken szereplő jogdíjas idézetek után.
    Átlagosan 20% kenőpénzt kell fizetni egy anonim felmérés szerint az üzleti életben.
    Idén nettó 20 milliárdot fizetünk ki stadionokra.(jövőre már 80 milliárdot).
    Puskás Ferenc Stadion (Budapest) – 70-90 milliárd forint (65 ezer néző, 2017)
    Albert Stadion (FTC-stadion) – 13,5 milliárd forint (10 ezer néző, 2014)
    Nagyerdei Stadion (Debrecen) – 11,5 milliárd forint (20 ezer néző, 2014)
    Haladás stadion (Szombathely) – 9,6, milliárd forint (10 ezer néző, 2014)
    DVTK Stadion (Miskolc) – 4 milliárd forint
    Felcsúti Stadion – 3,8 milliárd forint (3500 néző, 2014)
    Mezőkövesdi stadion – 400 millió (5 ezer fő)
    Videoton Sóstói Stadionja – 1,5 milliárd forint

  3. “Mindezzel a tervek szerint úgy felpörgetik a gazdaságot, hogy az adósságplafon megemelésére nem is lesz szükség. “

    Saját hajuknál fogva húzzák ki magukat a gödörből, ez nálunk már jól bevált hagyomány.

  4. eh, vakok vagytok, fingotok nincs az egeszrol de en most majd jol elmagyarazom nektek csirak.

    szoval

    az USA azert lett nagy, vilagvezeto hatalom mert a ’60-as evekben allampolgari jogon jart az edzoi PRO-license mindenkinek, ezaltal alanyi jogon tudott golt szerezni mindenki, ami felporgette a stadion epitest es a muanyagpohar – es szotyi ipar felfutasat. ( helyi erdekesseg hogy lustak voltak labbal rugni a labdat igy vittek, de ez helyi specialitas ) Sok country dal emlekezik meg arrol az idorol, akkor szuletettek – a kesobb vilagvero – szotyi tavolba kopo versenyzok. Ez a titka az usa szupremaciojanak, ezt lemasolni dicsoseg.

    Allamunk dicso es felszentelt vezetoje nemcsak lemasolja az amerikai modellt, de fejleszti is azt. Annyi stadionunk es csapatunk lesz hogy egyedul megrendezzuk es le is bonyolitjuk a 2015,2-evi vilagbajnoksagot amit Felcsut es Kiskunlachaza fog megrendezni, a megnyitounnepseg Orban Viktor nappalijaban lesz ahonnan a kuldottek es jatekosok majd a teraszra fognak kivonulni kolbasztolteni. ( lattam a terveket, parades lesz: hordozhato vizeses es szobai tuzijatek is lesz, szerepel a tervekben traktorral fenykepezkedes es jon a papa is ) A VB minden kezdo rugast megvettek elore, igy a nagyobb bevetel erdekeben 11-es es szabadrugast is lehet vasarolni, olcson elojegyezheto par bedobas korlatozott szamban. ( par kulfoldi szakerto azt javasolta hogy a belepot – a jatek szinvonalara tekintettel – a focistak fizetik a nezoknek, de ezek a szakemerek mar ki lettek utasitva az orszagbol. Az elso teljessen magyar foci vb fovednoke Hernadi Zsolt lesz ( palyazaton nyert, a kriteriumok kozott volt hogy Interpol korozes alatt kell alnia a kandidaltnak es az orszag legnagyobb ceget kell hogy vezesse, tovabba barati viszonyt kell apolni legalabb egy miniszterelnokkel Magyarorszagon )

  5. @Dinkainka: keves. ez keves. En javaslom hitel felvetelet a FIFA tol, sok somogyi faluban emberek ugy leelik az eletuket hogy nem latnak a falujukban 60ezres stadiont. Elet ez itt europa sziveben? Na ugye!

  6. Indiába utazott Orbán Viktor.
    Ott nyilatkozta, hogy megsokszorozza Magyarország exportját.
    Indiáét sikerült, mert a Pöttyös Viki láttán több ezer indiai kért munkavállalási engedélyt és letelepedést Amerikában.

  7. @visszakettopadlogaz: Én egyszer láttam néhány feles után, de reggelre valószínűleg összedőlt, mert kevés volt a belebetonozott politikus tartalma.
    Amúgy nagyságrendi tévedésben vagy, nem 60000 forintba kerül egy stadion. Annyiba csak a felcsúti stadion melletti pottyantós budi egyszeri belépti díja kerül.

  8. Erről jut eszembe egy régi vicc átdolgozott változata:
    Felcsúti stadion VIP parkolójába egy paraszt bácsi letámasztja a kerékpárját. Rögtön ott terem két kigyúrt TEK-es és megkérdezik a bátyót, mégis hogy képzeli ezt, ide politikusok és MLSZ vezetők járnak.
    Erre a bácsi: Köszönöm szépen fiaim a figyelmeztetést, akkor lelakatolom a kerékpárt!

  9. Egy másik átdolgozás:
    A miniszterelnök megkéri a söfőrjét, hogy ő olyan ritkán vezethet mikrobuszt, adja már át neki egy kis időre a kormányt.
    A söfőr át is adja a kormányt, de megtörténik a baj, a miniszterelnök elgázol egy disznót.
    A miniszterelnök nagyon megrémül, micsoda botrány lesz abból, ha az ellenzéki sajtó megneszeli, hogy ő elgázolt egy disznót, talán még a 4Mancs is bepereli őt, ezért megkéri a söfőrjét, menjen már be a disznó tulajdonosához a tanyába, mondja el, hogy ő gázolta el a disznót.
    A söfőr vonakodik, hogy akkor elveszik a jogosítványát,de a miniszterelnök ígér fűt-fát, dohánybolt koncessziót, földet, pénzt, mondja azt ő a miniszterelnök söfőrje, akkor nem bántják, a végén csak rááll.
    Bemegy a söfőr a tanyába, addig a miniszterelnök ott vár a kocsiba.
    Eltelik egy kis idő, azután sok idő, de a söfőr csak nem jön.
    El kezd sötétedni, amikor csapzottan előkerül a söfőr, kissé dülöngélve.
    Nagyon megverték? – kérdi a miniszterelnök.
    Á, dehogy! – válaszolja a söfőr.
    Akkor, mi történt? Mi tartott ennyi ideig?
    Bementem, ahogy megbeszéltük, azt mondtam: Én vagyok a miniszterelnök söfőrje, és elütöttem a disznót!
    Erre a gazda pálinkával kínált, az asszony jól megvendégelt, a gazda lánya még süteményt is sütött, utána meg lefeküdt velem!