Az amszterdami fiaskó után átalakítják a magyar labdarúgó akadémiák tananyagait.

holland-magyar.jpg

“Maga a foci eddig sem volt hangsúlyos az oktatásban, szóval olyan jelentősen nem változik a tananyag, csak még bekerül egy-két új tantárgy” – nyilatkozta Szoblánczy Ágoston Ildikó, az Magyar Ladarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivőjének transzvesztita ismerőse.

A leendő NB I-es és válogatott focistáknak a délelőtti edzések után pszichológusok és mentálhigéinés szakemberek magyarázzák majd hónapokon át, hogy a fociban – ahogy a legtöbb sportban is – csak a részvétel a lényeg, valamint annyira nem számít az eredmény, és amúgy sem kell mindent magukra venniük, mert az élet túl rövid ahhoz, hogy folyamatosan stresszeljünk.

A tananyag része lesz a magyar történelem kudarcos évszázadait – vagyis az utóbbi 10-et – alaposan ismertető történelemóra, de lesz öngól-tréning (ennek során az nyer, aki több óngólt rúg) valamint egy kifogás-terapeuta is kezelésbe veszi majd a fiatalokat.

28 KOMMENT

  1. @ürügyminisztériumi álamszitkár: Csányinak nincs köze ehhez (szarja le), ő csak lelkesen asszisztál a stadionépítési megalomániához, E.Sanyi bát a Vezér nevezte ki.
    Szerintem minimum le kéne mondania mostazonnal, hogy a focihoz se értek (pedig ebben az országban mindenki), nyilván az ország vezetéséhez se (ami igaz is).
    Hát valahogy így kéne mennie. Szó szerint.

  2. @tintamin: ugyan, Sanyi bacsi ert a focihoz, ez egesz biztos mert a Fenyes Vezeto nevezte ki.

    A kozhelyszotarban az MLSZ melle mar odaraktak a “megujulo” es az ” atszervezett” szavakat, az eddig ott szereplo ” kurvaanyat” szokapcsolatot pedig ezentul kulon kell irni.

    Az a baj a magyar focival hogy tul fejlett a vilag elvonalahoz kepest. Nezzuk pl a hollandokat: kisgyerek koruk ota tanuljak a focit, igazi tomegsport, magas allokepesseg es jo labda technikaval, kivalo fizikummal rendelkeznek focistaik, akik nagyon jol fociznak – es itt jon a lenyeg: ugyanolyan eletszinvonalon mint egy atlag fradi kozeppalyas. Hat tudassal, szorgalommal konnyu a csucsra jutni. Tennek ezt ugy ahogy a mi fiaink: lustak, “szarok bele” mentalitas” es csapnivalo jatek a palyan: megis porsche val jarnak. Na ez a muveszet!!

    Egervari kb annyit keres ( + – 20% ) mint az unios atlag szovetsegi kapitany. Elvaras? Nulla. Hat melyik munkahelyet valasztana a kedves olvaso ugyanannyi penzert: ahol kokemeny elvarasok vannak vagy ahol egy nyilatkozat cunami eleg egy csapnivalo meccs utan? Na ugye 🙂 jo ez a foci, ha egy uzlet lenne akkor abbol a legjobb fajta lenne: minimalis befektetes, maximalis haszon 🙂

  3. @tintamin: Kocsis Máté is ért a focihoz, ráadásul mint polgármester, érintett is, muvel a mérkőzés eredménye megegyezik a kerülete sorszámával. Így tehát joggal buzdít az MLSZ elnökének követésére.

  4. mostmá nincs mit tenni maga a fűrer lesz a szöveccségi kapitány…
    nem lehet senkire bízni… az ember ha jo munkát akar maga kell végezze…

    ha meg nem ér rá a bokros rezsi harc miatt… akkor vmi bizalmi ember?
    pl mit csinál mostanság Orbán Gazsi ? vagy Ráhel ?

  5. “Elsősorban a vereségekre készítenek fel ezentúl a hazai fociakadémiák”
    Miért, eddig mire készítettek fel?
    Amúgy tananyag lesz a “Bús düledékeiden Csútnak romvára megállék” és a “Stadion állott, most kőhalom” is?
    🙂

  6. Szerintem pedig a hit hiányzik a fociból, kellene oda néhány száz pap, kápolnák a stadinokba, közös ima meccs előtt. Mert ide vezetett az a kurva nagy liberalizmus.

  7. Egy mondatban ez a két szó, hogy magyar és foci, nem értelmezhető.
    De majd át lesz nevezve Nemzeti Foci-vá, nagy kezdőbetűkkel!, na, attól kezdve minden más lesz, ugye? 🙂

  8. 1, 2 góllal kapunk ki az dühítő, ez vicces, az a baj, hogy véresen komolyam veszünk mindent és nincs humorérzéke a magyarnak, nevetnek rajtunk mi is nevetünk magunkon, de ehelyett stresszelünk esszük egymás idegeit, . Nem tudunk veszíteni ezért vagyunk vesztesek, és ezért nem tudunk nyerni .
    amin nem lehet változtatni azon nem kell rágódni, le kell zárni, fel a fejjel, és fel kell állni.

  9. Kedves Miniszterelnök úr! Hogyan kommentálnál a hollandok elleni diadalittas mérkőzést? -Csak – mint mindig – egyszerű de keresetlen szavakkal tudok véleményt nyilvánítani, enyhén súlyosbodó agyrázkódásom ellenére, vagyis Magyarország jobban teljesít a foci területén a rezsiharc időszakában is. Azaz a hollandok elleni meccsen semmiképen nem hagytunk időt több gól berúgására, annak ellenére sem, hogy nem hazai, hanem idegen földön -Hollandiában -rendezték ezt a mérkőzést. A bukott baloldal – élükön Gyurcsánnyal, Bajnaival, Mesterházival – aknamunkásságának köszönhetően a válságból válságba bukdácsoló Európa, benne Hollandia – Brüsszel sugalmazására – megpróbál gyarmati sorba taszítani bennünket, valamint a magyar embereket. Most csúfos vereséget mértünk arra a holland csapatra is, amely mindössze nyolc gólt tudott rúgni a mi kapunkba, köszönhetően annak, hogy Magyarország nem hagyta magát és rég látott bravúrral sikerült a saját hálónkba is egy nagyon szép öngólt elhelyezni.

  10. azt gondolom hogy
    az aranylábú dakota főnök pont ojjan alkalmas politikusnak mint focicézárnak…
    ebbe fog belebukni…
    3,14csányi és a tejjes fideSS vezérkar összecsap… izgi:)))
    az elftársak, óhh bocsesz, nertársak nyírják egymást…

    utóirat: OV apánk ! bukásod után a rohadó fastadionod INGATLANADÓJÁT grácból fogod tudni utalni? gyűjcsed a llét… mert lesz különadó a stadionokra… meg a kezelés se óccsó…