A határokon átívelő szeretet és a sportszerűség lángja ez” – nyilatkozta Putyin elnök Moszkvában, miután elindult a 2014-es Szocsi Téli Olimpiai Játékok lángja.

hello putin.jpg

A melegek jogaiért szervezett moszkvai tüntetést az Orosz Olimpiai Bizottság tagjai borították lángba, a kifejezetten az erre az alkalomra tervezett Szocsi 2014 feliratú sportlángszórókkal, majd a demonstráció lángjáról gyújtották meg az olimpiai fáklyákat. “Ezzel majd országról-országra futnak majd sportolók, hirdetve az olimpia legfőbb eszméit a békét, az elfogadást és az egymás iránti szeretetet” – utalt a szibériai munkatáborokban büntetésüket töltő másként gondolkodókra Vlagyimir Putyin.

Az orosz melegellenességre válaszul Hollandiában a fáklyát a sportolók a fenekükben hordják végig, majd adják át személyesen Putyin elnöknek.

2 KOMMENT

  1. Nemrég kaptuk a fülest, miszerint a tervezett útvonal némi módosításra szorul, így elkerüli Németországot, s vele annak lehetőségét, hogy egynémely csoportosulások bizonyos szervekkel és a lakosság egy meghatározó hányadával együtt rózsaszín elakadásjelzőkkel tereljék a dolgok folyását más mederbe idejekorán.