Jön az István, a cigány

38
40,952

Alföldi botrányokat okozó rockopera-feldolgozása után itt a következő átértelmezés. Győzike kaphatja a darabot.

istvan a cigany.jpg

A Rómeó és Júlia roma filmváltozatának elkészítése után a színház felé fordulna Gáspár Győző: értesüléseink szerint a showman már félig el is készült az István, a király átiratával, amely a fiatal Vajk hatalomhoz vezető útját jelenítené meg sok táncos betéttel és természetesen Nótár Maryvel. Gáspár ráadásul tekintélyes mértékű állami támogatást is kapott a darabhoz, így egyre valószínűbb, hogy valamelyik szerepre magát Mága Zoltánt keresi majd meg a rendező.

Kidoboltatik

“Nem a feltűnősködés a célunk, inkább egy klasszikus, rockoperai hagyományokon nyugvó, nemzetegyesítő darabot szeretnénk létrehozni” – fordította le egy tolmács Győzike nyilatkozatát. “Az olyan dalok, mint a Szállj fel, sukár madár, vagy az Aranyeső a Koppányra igazi slágerek lehetnek majd, és Mága Zoltán pedig nagyon jól hegedül.” 

Az István, a cigánynak megítélt állami támogatással kapcsolatban megkerestük Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert, aki elmondta: nagyon jó, hogy végre Petrás János, a Kárpátia énekese is szerepet kap egy ilyen produkcióban. 

 

38 KOMMENT

 1. ja, én még ennél tartottam csak:

  Az EMMI azzal indokolta Petrás János Arany Érdemkereszt-kitüntetését, hogy moldvai zenét játszó együttesével népszerűsítette a táncház-mozgalmat.
  Csakhogy az egy másik Kárpátia, a Kárpátia Folkműhely, amelyben Palya Bea énekelt.
  444.hu/2013/06/06/karpatia-kituntetes/

  de kiderült hogy tényleg megkapta, hoppá, gondolom úgy voltak vele, hogy nem akarták szaniszló után már végleg égetni ezt a szerencsétlen balek balogot

 2. Szerencsétlen István királyunk forog a sírjában!! Előbb egy repedtseggű buzi (alföldi robertína), majd egy adócsaló, bűnöző, pedofil cigányállat vette moslék pofájára a nevét!!! Magyarország, neked annyi….

 3. Ez az orszàg azèrt tart itt,mert( …) ilyen felfogàssal rendelkezo emberek sokasàgàval van tele. Gyozo! èn veled vagyok ès sok sikert a darabhoz!!!
  Ne foglakozz senkivel-azèrt “pofàznak” mert a sàjàt nyomoruk màr nem koti le annyira oket…
  -.- 🙂

 4. A kellékek is rendben vannak, a fején az aranykorona szép képekkel, az országalmát aranyláncon nyakba kell akasztani, a jogarból lehetne sétabot, esetleg álcázott tőr a problémásabb üzleti megbeszélésekhez.

 5. Most hallottam, hogy betörtek az MSZP-hez, és elvitték a játékaikat!:)))
  Helyette szerszámokat hagytak ott.
  Elképzeltem az elkámpicsorodott pofákat, ahogy keresték a hintalovaikat reggel!:)))

 6. Örökzöld dalokat ad majd a kultúrkörünknek. Előre dúdolom magamban:

  “Rázós drótot fogtam”
  “Tízezer közmunkás választ meg hogyha kell”

  … és bizonyára szállóigévé magasztosul Koppány gyakran idézett mondata:
  “Csak azért, mert pogány vagyok?”

 7. 3 részes feldogozás a budapesti király küzdelmeiről:
  István, a Tarlós
  István, mi bánt
  István, pipás

  További feldolgozások:
  István, a piás (pálinkafőzőknek és anonim alkoholistáknak)
  István, a pipás (trafikosoknak, és dohányosoknak)
  István, a hiány! (mélyszegényeknek, nemzetgazdasági minisztériumi dolgozóknak más gazdasági szakembereknek, leltárosoknak, sikkasztóknak, belső ellenőröknek)
  István, a fifás (csodaváró focidrukkereknek)
  István, a viagrás (teljesítménykényszer alatt gyötrődő menedzsereknek, csalódott feleségeknek, esetleg impontens baloldali politikusoknak)
  István, a svihák (celebeknek, párt- és kormányszóvivőknek, és egyéb médiamunkásoknak)
  István, a zsivány (bármely csoportban, akik azonosulni tudnak a főhőssel)
  István, a tirpák (főként böhöm bmw és terepjáró tulajdonosoknak, kamu rokkantkártyával parkolóknak, és szintén, aki azonosulni tud a főhőssel, esetleg vidéki földbirtokosoknak)
  István, a trehány (a házimunkába belefásult feleségeknek, rendetlen kamaszoknak, zoknikat, gatyákat szanaszét hagyó öntudatos férfiaknak)
  István, a titán (versenyszférás volt corvinusos menedszerekenek, ELTE ÁJK-n végzett IPhone-os KIM-es fiataloknak)
  István, a vidám (főként turistáknak, Magyarországon élő külföldieknek, meg az OPNI bezárása miatt a szabadba szorult nem százas magyar állampolgároknak)
  István, a devizás (külföldre menekülő devizahiteleseknek, devizás utcai demonstrálóknak, adójuk felhasználása miatt szorongóknak, leendő hajléktalanoknak, empatikus bankároknak, és mindenkinek aki magára ismer a főhősben)
  István, a devizás (másodfeldolgozás, csencselőknek, feketézőknek, svájci bankbetéteseknek, Boldizsárnak, arab pénzváltóknak, és szomorú ciprusi offshore számlásoknak)
  István, a fifikás (minden magyarnak, aki meg tudja oldani okosba’)
  István, a birkás (főként békemenetelőnek és pásztoroknak szóló feldolgozás)
  István, az Attila (mszp-seknek, dühöngő Együtt2014-eseknek, meg azoknak, akik tartanak Isten ostorától vagy csapásától)
  István, a tudjukki (a rendező nem merte megnevezni, de mindenki tudja ki, főként elvadult jobbikosoknak)
  István, a tudjukki (ezt a feldogozást viszont inkább narancshívőknek ajánljuk)
  István, a cicás (ez egy másoknak szóló feldolgozás)
  István, a gigás (bajnaizóknak és kockáknak)
  István, ki más (elmúltnyoltévezőknek, másokra mutogatóknak, munkájukat más kollégákra áttoló irodai túlélőkre)
  István, a rinyás (kifejezetten bérrettegőknek, vészmadaraknak ajánljuk, de azért a többi aggodalmaskodó sem fog csalódni)
  István, a gubám! (pénzükért, trafikjukért aggódóknak, tranzakciós költségek miatt kiborulóknak, közműcégtulajoknak, bankvezéreknek, közúti ellenőrzésen átesetteknek, és minden ügyvezetőnek, honpolgárnak, akit meglátogatott a NAV)

 8. Tudtam tudtam, hogy az Alfoldi buzulos Istvan kiralya csak a bevezetes, es hogy nem allnak meg ott, es vegul Gyozike lesz az Istvan kiraly. Uugy tudtam.

 9. István, a rizsás (pávatáncosoknak, hantázóknak, populista politikusoknak)
  István, a kapitány (Szanyi kapitánynak és szesztestvéreinek, valamint 13. kerületi lakosoknak)
  István, a diák (Hoffmann Rózsának, Klinghammernek és az ő áldozataiknak, hökösöknek és hahásoknak, pedagógusoknak, óvónéniknek, és dajkáknak, továbbá Uz Bencének Balog Zoltán forró ajánlásával, de pénzügyi támogatása nélkül)

 10. István, a csicsás (raj roma csávóknak, metroszexuális alfahímeknek)
  István, a csigás (vidéki csigaszedők közmunkásoknak, de gombászkodó, kecsketartó közmunkások is élvezni fogják a feldolgozást)

 11. @vilagnezet.blog.hu: A kamu mérnöki diplomáiddal nem tudod hogy a gőzgépnél a tudomány mai állása szerint nem lehet nagyobb hatásfokút, ráadásul nagyobb energiasűrűségűt sem építeni? Te hülye fasz, nagyot akartál mondani és csúnyán odaégtél. Még csak annyi tisztesség sincs benned hogy elviseld a normális hangvételű, igaz, súlyos érvekkel megtámasztott kritikákat a barom blogodon.

 12. Küldök egy dalbetétet. A honorról lemondok .
  Hej cigányok…
  Hej cigányok, cigányok, teli van a gatyátok.
  Megélhetési bűnözés, szabad rablástok,
  Gondoljátok jólvan, még nem unjátok?
  A magyar , az birka, tűri, lejmoljátok?
  Nem cigányok, ne is gondoljátok.
  Hogy a magyarok balga potentátok.
  Viszitek javaink, lopjátok ólaink,
  Csirkéink, nyulaink, disznóságaink?
  Egységben az erő, csoportban támadtok,
  Kézilabdásokat mészároltok.
  Védelmi pénzt szedtek, lányokat futtatok,
  Milliós autókban furikázgattok.
  Teli ékszerekkel, fukszokkal arannyal,
  Segélyekért álltok pofátlanul sorban.
  Kislányokat erőszakoltok meg,
  Görbe pöcsötök a fegyver.
  Milliomosként dőzsöltök,
  Sorstársaitokon évődtök.
  Mért nem segítitek az elesetteket,
  Miért mutogatjátok kincseiteket?
  Mért pöffeszkedtek, levetett holmikban,
  Magyaroktól lopott kincstári zubbonyban?
  Hely cigányok, cigányok, kisebb lesz a pofátok,
  Ha a magyarokban embertekre találtok.

 13. @mrbloodbunny: Hungária megvalósulása felé

  A nyugat európai ember számára a magyar ma is egyenlő a hunnal. A maguk vandál elődeiről szívesen megfeledkeznek! Pedig ők is tettek valamit az „emlékezetük” megőrzéséért. Sőt bizonyára felháborodnak Diodoros Sikleoitész történetíró azon feljegyzésén, miszerint a gallusok győzelmi lakomáik céljaira gyermekeket hizlaltak! Ami oly szép adat a francia konyha történetéhez, amit bizony kár volna elfeledni hagyni!
  A hun: kicsi, sötétbőrű, feketehajú, lóháton járó rablónépség az emlékezetükben ezer év óta. A „kalandozó” bemutatkozás inkább emlékezetes volt, mint szerencsés. Az a hetven év, amíg a kalandozás tartott, elegendő volt, (még a franciáknak is), hogy jól emlékezetükbe vésődjön. A hun rablókat (a fél ország ki írtása árán) meg szelidítette az első keresztény király, de erről a nem éppen keresztényi cselekedetről már nem szerzett tudomást, az azontúl békén hagyott nyugat. Sőt e kereszténnyé kényszerített hunok védték meg Őket a tatár hordáktól, török rablóktól. Mivel ezeket az urakat már nem tapasztalta meg Európa a saját bőrén, eszébe sem jut hálásnak lenni. A tatárjárás élménye feledtette volna velük a „hun-magyari” vadság emlékét! Mi magyarok gyakran teszünk át nem gondolt rossz befektetést.
  Ma, amikor ezer év múltán ismét szentistváni vehemenciával óhajtunk Európába jutni, (t. i. a fél ország belé pusztulása útján) most is valami hasonló történik. Nem irtják ugyan ki a ma élőket, csak anyagi korláttal nem engedik megszületni a születendők nagyobbik felét!
  Csak valódi hunok születnek. Sötétbőrűek, feketehajúak, agresszívek, portyázni járok! Így válik majd ismét valóságos hunná Magyarország! Igaz sűrűn emlegetik a keresztény eszméket, de nem él már a nagy keresztény király, sem a páncélos lovagok, aki a mai, az új hunokat megregulázza, mondjuk Szent István törvényeivel!