A népművészet és a hagyományok jelképeként jelöltem őt a posztra. Egyelőre Jancsinak hívjuk” – nyilatkozta Áder János.

ader csuhe.jpg

A frakcióvezetőkkel való egyeztetés után született a döntés, mivel Szabó Máté általános ombudsman megbízatása szeptemberben lejár. A báb kiválasztásánál fontos volt a pártsemlegesség, és az, hogy legalább 6 évig bírja a napi igénybevételt. A Jármiból származó, zsűrizett kukoricacsuhé báb 2 hónapos, így biztosan nem volt egyetlen állampárti erőszakszervezetnek vagy titkosszolgálatnak sem a tagja. A frakciók közül akár kettő párt is támogatta a jelöltállítást, többen pedig olyan álláspontot képviseltek, amelyeknek nincs helye a közéletben.

Jancsi nevére Nemzeti Konzultációt hirdet a kormány, ahová várják a választópolgárok javaslatait, főleg, hogyha a győztes Igazságos János nevet javasolják.

9 KOMMENT

  1. Azt konzultálnám nemzetileg, hogy egészítsék ki keljfel talppal, ha már úgyis Jancsi. Így ha neveltetése ellenére rosszkor kekeckedik, mégis egyenesen állva tud majd sajtótájékoztatni a saller után.

  2. Kukoricacsuhé báb ombudsman, pártsemlegesség!?
    Mi ez a késő kádári “aki nincs ellenünk az velünk van” mentalitás?!
    Éberség, elvtársak!
    Csak hogy a legkézenfekvőbb hiányosságot említsem, hogyan fog az új ombudsman gyurcsány-bajnaizni?! Vagy azért ilyen nagy a báb, hogy a Zsigó beleférjen?

  3. Áder mellett ki az a bajuszos, piros nyakkendős manus? Biztonsági őr?
    A kukorica az amerikai származású ám, aminek nagy a nemzetbiztonsági kockázata.
    A listán még ott vannak: krumpli, paprika, paradicsom, dohány.
    Ezek mind rohadt idegenszívű bevándorlók, a narancsról nem is beszélve.