Ez a győzelem azt bizonyítja, hogy Magyarországon rengeteg sikerorientált sportoló van, akikből remek futballisták lesznek” – nyilatkozta Orbán Viktor a barcelonai diadal után.

polos vb arany.jpg

A miniszterelnök szeretné, ha még nyáron döntene a kormány újabb stadionok építéséről és néhány felújításáról. “A labdarúgáson kívüli többi egyéb sportág remek lehetőség a potenciális futballista-tehetségek felfedezésére” – tette hozzá Orbán Viktor.

Ennek keretében indul el a Sikeres Sportolói Átképzési Program. Ennek részeként a friss aranyérmes világ- vagy Európa-bajnok sportolók hazaérkezésük után azonnal átigazolnak jelenlegi klubjukból valamelyik labdarúgó akadémiához, és az alapoktól kezdik a Magyarország becsületbeli ügyének számító sportág elsajátítását.

A sportágankénti utánpótlásképzés rendszere is átalakul: az ifik minden nyári edzőtáborozásuk felét focizással töltik majd, ezzel is készülve a lehetséges jövőbeli karrierváltásukra.

Az ezüst meg bronzérmesekkel pedig majd kezet fog a Balog Zoli alkalomadtán” – zárta gondolatait, terveit a miniszterelnök.

17 KOMMENT

  1. Esetleg a közoktatásban is kiemeltebb szerepet kaphatna a nemzeti láblabda sport és pl. olyan nagy névvel mint Puskás Öcsi ezredes program még jól is hangzana. Apropó a Schittnek milyen rendfokozata volt a Honvédben, vagy Dózsás volt ?

  2. A Telki klinika megvásárlása sürgetővé vált pólósaink nagy sikerére való tekintettel. Egy teljes orvosi team készül a világon egyedülálló szervátültetésre: a világbajnok csapat minden tagja új lábat kap! saját karjukkal tanulnak meg focizni a jövőben.

  3. @Pajtás: Fordítva nem lehetne? A focistákat megtanítani víz alatt focizni, így kétszeresen ki lenne használva a terület, mert fent lehetne akár úszni, vagy vízilabdázni is. A felhajtó erőt lábra öntött betoncipő győzné le.
    Nem lenne feltűnő a közegellenállás se, mert eddig is állószobrot játszottak a meccseken. Természetesen a miniszterelnök úr próbálhattná ki legelőször, mint tehetséges focista, a kormány-ellenzék focikupán!:-)))

  4. @tobias2: a mínuszlábúakat nagyon könnyű elképzelni, kezdjük az egyszerűség kedvéért mínusz-hat-lábúval: gondoljon egy nullalábúra, és képzelje el, hogy hattal kevesebb lába van!
    <……..>
    na ugye!
    a többit is így kell, bármikor elképzeltünk egy tetszőleges mínusz-x-lábút. ( xϵN, sőt, xϵQ, sőt xϵR, sőt… mondjuk egy mínusz-π-lábúra már nem olyan könnyű gondolni, főleg ha focizik) de nem muszáj mindig a nullalábúval kezdenie.
    a mínusszal mondjuk az a legnagyobb baj, mint a plusszal is, hogy sajnos csak végtelenig megy.
    Lábatlan nagyon megfelelő lesz, de amikor “sportklubbot” írt, remélem, úgy értette, hogy “stadion”!