Hátrányos megkülönböztetésnek tartják, hogy csupán életkoruk miatt a gyerekek nem léphetnek be a Nemzeti Dohányboltokba. A gyerektrafikban lenne cigirágó, kölyökpezsgő és gyerek joint.

ndt.jpg

“Az alapvető emberi jogokkal összeegyeztethetetlen, hogy valakit csupán életkora miatt ilyen hátrányos megkülönböztetés érjen.” – véli Mihalicsky Márió civil jogvédő, a gyerekbarát szögesdrót feltalálója. Mihalicsky és társai – akik között ott találjuk Pitbullal a Gyerekekért Egyesület, a Pisztoly Peti Óvoda és a Csipsz És Kóla Bábszínház szervezetek tagjait – aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy az alaptörvénybe ütköző jogszerűtlenséget megszüntessék, valamint, hogy a szervezeteik nevét minél több helyen kimondhassák.

A gyerektrafikok működéséről Mihalicsky annyit mondott el, hogy mindenképpen koncesszióban gondolkodnak, bár még nem tudják, hogy pontosan hány sz-szel fogják írni. “Mindenesetre teljesen pártsemleges lesz az eljárás, a nyertesek pedig kipróbálhatják új gyermekpedagógia találmányomat a plüss karóbahúzó logikai készletet”.

A trafikoknak kizárólagos joguk lenne, hogy ott cigirágót, kölyökpezsgőt és gyerek marihuánát áruljanak, utóbbit Balaton Soundozós Barbikba csomagolva. A gyerektrafikokról annyit lehet még tudni, hogy oda felnőttek semmilyen formában nem léphetnek be, amit a 120 cm-es belmagasság is biztosít, valamint az eladók kötelesek lesznek elkérni az illető személyijét, és ha ilyet be tud mutatni, akkor nem szolgálhatják ki. Azt azonban nem lehet kizárni, hogy háromévesek vásároljanak Donald rágót, ha szépen megkéri őket Csintalan Sándor.

9 KOMMENT

  1. Pacman, Mario, Ninja, Angry Birds online szerencsejátékokat csak az önkormányzat által kijelölt trafikokban lehet játszani, és csak az ajtókra felszerelt Túró Rudi felismerő készülékeken át lehet bejutni.

  2. A cím alapján először azt hittem, a lefüggönyözött nemzeti trafikokban fognak kizárólagos joggal árusítani gyerekeket is. Természetesen szigorúan csak 18 éven felülieknek…

  3. De hát kérem szépen ezt most minek amikor MÁR MOST IS kiszolgálják a gyerekeket a nemzeti trafikokban?
    Mert a nemzet az nem csak a NAGYOKból áll.
    Meg a pínz az akkor is pínz! No meg hát a dohányt azt úgy koldulja a gyerek? Igenis NEMZETI TRAFIK NEM hagy senkit a trafikon kívül/mellett úgy hogy Én kötelezővé tenném szignálnak a már létező NEMZETI trafikoknál a “Bújj bújj zöldág ….. vagy a Gyere be rózsám gyere be …. kezdetű Nemzeti dalocskákat:
    MERT MI SENKIT SEM HAGYUNK A NEMZETI TRAFIK MELLETT!

  4. @vantaan: “De hát kérem szépen ezt most minek amikor MÁR MOST IS kiszolgálják a gyerekeket a nemzeti trafikokban?” – Egy Új-zélandi viccel szemléltetném az okot.

    Aussie bemegy a kocsmába, láncon vezetve egy krokodilt.
    – Hé! – köszön udvariasan – Úriembereket is kiszolgálnak?
    – Természetesen!
    – Hát a’ jó. Akkor szolgáljon ki nekem egy pint sört, a kroknak meg három úriembert!…

  5. Támogatni fogják a protéziskészítőket! Rájöttek, sok a félkarú rabló, sok a töketlen politikus, sok a fejetlen intézkedés, és pofátlan törvényhozás!
    Eleinte arra gondoltak, szalmafejű madárijesztőket állítanak be a Parlamentbe, de néhány ellenpélda, mint Selmeczi Gabriella, (aki nem szalmafejű), miatt rájöttek, nincs annyi szalma a világon, ami elég lenne!

  6. @vantaan: Már fogyóban, mióta divat lett a krokitartás… Nálunk a gyerekek elszaporodását ugyanúgy nem trafikokkal kéne megoldani, hanem mondjuk pitbullokkal…

    (Azt tudod, hogy mi az: öt lába van, és erősen vérzik? – A pitbull megy haza a játszótérről…)