Nem csak Petrás János, a Kárpátia énekese kapott állami kitüntetést egy félreértés miatt – fura indoklások és még furább egyezések a HírCsárdához eljuttatott dokumentumokban.

201306-rudolf.jpg

„A köztársasági elnök hivatalában általában nem olvassa át a jelöltek nevét, hiszen őket Orbán Viktor személyesen terjesztette elő, így történhetett meg, hogy Petráson kívül más is véletlenül kapott elismerést” – indokolta meg a Köztársasági Elnöki Hivatal egyik munkatársa azt, hogy miért kaphatott Gera Zoltán színművész „a magyar válogatottban eltöltött eredményes éveiért” Kossuth-díjat még márciusban. 

Átolvasva a díjazottak listáját több furcsaságot is találunk: Rudolf Pétert például külön kiemelik kétszeres bajnoki győzelme és a Debrecenben eltöltött évei miatt, Priskin Gyula programozó matematikus esetében pedig kifejezetten furán hat az „örökké emlékezni fogunk Lichtenstein ellen szerzett duplájára” méltatás.

Egy, a szerkesztőségünkbe eljuttatott üzenet szerint a problémák nem most kezdődtek: „Mindenki tudja, hogy 2012-ben ki nyerte igazából a Kossuth-díjat” – emlékeztet dobradyakosTNT névvel küldött levél. 

26 KOMMENT

  1. Vannak furcsább dolgok is . . .
    Például az, hogy 1849-ben Görgei Artúr személyesen I. Ferenc Józseftől vehette át a Kossuth-Díjat. Az indoklás sem kevésbé meglepő.
    Görgei a téli hadjárat sikeréért megkapta a Magyar Katonai Érdemrend II. osztályát, március 9.-én, ez ténykérdés. Mivel azonban az osztrák sógorok sem kívántak elmaradni az elismerésben, valami alkalomhoz illő kitüntetéssel akartak a magyar hadak centrumának parancsnokának a kedvében járni. Görgei annyit fűzött csak ehhez, hogy véleménye szerint nem a díj a fontos, hanem a gesztus.

  2. Biztos hogy Józsi bácsi személyesen adta át azt a díjat? Én úgy tudom hogy éppen az első Osztrák-Magyar Tesco ünnepélyes megnyitóján vett részt, ezért egy ismerőse, valami Hajnal vagy Hajnai hozta el a díjat helyette Budára.

  3. Észrevettétek, hogy válság van?
    A jelmezkölcsönzőben már csak egyetlen gátépítő jelmez van piros kockás inggel és lapáttal.
    Mind két exminiszterelnök abban fotózkodott. Ja, az egyik még jelenleg is betölti a poziciót.

  4. Mindenki hozzon még egy zsák homokot és kúrja oda az emútnyócév alatt összegyűlt szennyes árhoz,majd üljön át egy másik teknőbe,mielőtt megeszi a pannon puma!
    Ja,és kapjon díjat lédi dömper is,elvégre libarálizmus van ,vagy mi?

  5. Folytatódik a rezsicsökkentés, az ingyenes folyóvíz bevezetése után nyugdíjasok hajtotta óriás mókuskereket állítottak fel az Erzsébet téren.
    Remélik ezzel felrázzák az ifjúságot is.

  6. Ez a Kos-útdij az E-útdij egyik változata.
    Március 21.-től április 20.-ig kell fizetni, de csak birkáknak, vagyis hungarikum, mint a szürkemarha.
    Ezt a dijat az írástudó közmunkások új nemzedéke szedi majd be,
    akik jegyzetfüzettel beszállnak a teherautókba, útnyilvántartást készítenek,
    összeírják, hogy merre, mennyit járt a fuvaros, aztán, mikor vége az útnak,
    kiszámlázzák egy cetlin, mint egy pincér.
    Egy telefonfülkéből felhívják a NAV-ot, hogy onlájn legyen a rendszer, és kapjunk rá EU-s segélyt.

  7. A Kossuth-dij minden magyar embernek alanyi jogon jár, mert a magyar genetikailag zseni, szorgalmas, és gyönyörű. Büszke is rá, joggal.
    Nem kéne ezzel viccelődni itten a nemzetrontó csőcseléknek.
    Aki mást mond, mennyen a kurvannyába, Kanadába.
    Dögöljön meg ott, de előbb aggya vissza!!
    A magyar focistáknak pedig, igenis járjon a Táncsics-dij is, amikor abszolválják (vagy mi a fasz) a Nemzeti Labdarúgó Akadémiát.
    A színészek meg mind buzik, kivéve Nemcsákot, meg a Szamócát, meg azt a harmadikat….izé….az a szépszavú na, meg persze a … satöbbit.

  8. A kép jól kifejezi a ma divatos obszcén, romlott szinház és az istenadta,
    tehetséggel bőven megáldott focisták nyújtotta kultúrális élmény közti
    külömbséget.

    A gyérhajú, kövér (ki nem állhatom) “színész” egyik kezével sliccét gombolja,
    mig a másikkal már mohó egyértelműséggel utal a következő fázisra kolléganője
    irányában. A másik színész szinte élvezettel figyeli az eseményeket, ahelyett,
    hogy azonnal elhatárolódba a disznóság láttán. Pornó, borzalom, fertő!
    (félrevezető, aljas hazugság a léggitározás magyarázat)

    A focisták magávalragadó lelkesedéssel adják elő, Edvard Munch “Sikoly” című
    művéből adaptált “Gólöröm” epizódot. Velük örül egy stadionnyi magyar ember,
    és zokog a mocskos, gaz ellenség. Kell ennél szebb, magasztosabb örömszerzés?
    (rosszhiszemű, aljas tetvek azt állítják, hogy a hátsó, tarajosgőte kinézetű kannibál
    focista éppen a tüdejét bontja hátúlról társának, mert megint mellé lőtt, de ti
    ne higgyetek ennek)

    A vak is látja tehát a külömbséget. Ezért kellenek inkább a stadionok, mint színházak.

  9. az árvízzel kapcsolatosan vártam volna valami ilyesmi cikket, hogy kérem:

    Gátszakadás Esztergomnál!

    Most kaptuk a hírt, hogy Friderikusz Sándor gátja Esztergomtól néhány km-re átszakadt! Mindenki egy hatalmas kiáltásra lett figyelmes, ekkor látták meg Sándort, amit fájdalmas arccal fogja az ülepét. A showman-t nem érte váratlanul az esemény, állítása szerint már nem először történt meg ez vele, számított rá, felkészülten várta. A sebet önmagának ellátta, más személyi sérülés nem történt. Azonban fokozottan figyeljen mindenki, mert a környéken többen Varnus Xavért vélték ólálkodni.

  10. Kedves Lencses Elvtars.
    Ugy latom meg mindig nem hajlando tenyalasomra kielegito valasszal megfelelni, ezalltal feoldani a fennallo ellentmondast, miszerint On egy Allat vagy sem. Amig ez nem valtozik automatikusan a gombakhoz soroljuk es Fosva szar ironia kent fogjuk ertekelni.

    Elore is koszonom egyuttmukodeset

    A Nevtelen himivarsejt

  11. @Lencsés István:

    @Lencsés István:

    Meg mindig nem nyertel Hiszen TE hazudsz: Eloszor is EN jobban tudom hol szulettem es hol Elek mint TE, es ha ott Elnek ahol TE akkor Tudnek ekezetekkel irni.
    Az ember az Allatok orszagaba tartozik Igy akkor Allat vagy hiszen En is tudok internetezni sot az Egesz emberiseg azon halmaza amely metszete azon halmazoknak melyeknek egyike akik hozzafernek az internethez es masik halmaza akik ertenek is hozza es akarjak is hasznalni. Ergo az allatok halmazan belul egy kisebb halmaz foglal helyet melynek neve foemlosok, azon belul pedig egy meg kisebb ami Homo Sapiens Sapiens(modern felegyenesedett ember) nevre hallgat. Ergo Ha te Ember vagy akkor allat is hacsak nem olyan matematikai es biologiai ismeretekkel rendelkezel mint a Biblia, De azt hiszem hogy a Tovabbiakban Ha TE a bibliahoz hasonlatos Tenyekkel birsz akkor Tobbet nem reagalok mert Nem vagy Melto ra.

    Tisztelettel a Nevtelen Himivarsejt (es nem hazudok mert akkor meg nem volt nevem, Tudom TE kulonleges vagy es akkor is mar hivtak valahogy Szerintem ugy Hogy GECI)

  12. Kos a Lajos ma nyújtott be újabb egyéni indítványt, miszerint egyéb díjak felülvizsgálatát és az azokra való hivatkozással felvett pénzösszegek visszafizettetését is meg kell oldani. Őszre ígéri a kormány, hogy ebben a témakörben a nyug-díjak visszamenőleges hatályú (1999-ig visszanyúló) törvényét megalkotja.

  13. @Lencsés István:

    Meg mindig nem bizonyitottad a Tenyeidet, Szamomra ez feletebb erdekes fenybe helyezi igazmondasodat, hiszen a Tenyek barki alltal bizonyithatonak kell lennie. Ergo amit En allitok azt bizonyitani is tudom, hiszen a foldigiliszta egy allat es a Genomja 50% ban megegyezik a Tieddel, illetve az En genomommal, a Csimpanz genomja Tobb mint 95% ban megegyezik a human genommal(es bizonyitott tenyek barki szekvenalhatja a geneket es osszehasonlithatja az eredmenyeket) Es a csimpanz is egy allat, vagyis az Ember minimum 95 %-ban allat a bizonyitott tenyek alapjan igy Nem allithatod az ellenkezojet Tenyek Nelkul. A masik Nem Vagyok divatmagyar mert Kezzel foghato Bizonyitekom van arrol hogy nem magyarnak szulettem. Bizonyitekom van arra hogy Ausztraliaban Elek es nincs ekezetes billentyuzetem(mar a leirt karakterek amik megjelennek eme forumban bizonyito ereujek vagyis Tenyek) Es mivel En nem vagyok Anonim mert Nem lathattad a Szuletesi anyakonyvi kivonatomat Ergo akar hivhatnak igy is ergo ismetelten nincsenek Tenyek hiszen Teged is hivhatnak akar kis Pistanak hiszen senki nem latta a szuletesi anyakonyvi kivonatodat es egy fenykepes hivatalos okmanyodat egyazon idoben ugyhogy Mint TE anonim igy Neked nem lehetnek tenyeid, Vagyis Nekem Van igazam Es tenyeim amig az ellenkezojet nem Tudod hitelesen bebizonyitani.

    Elore is varom az alabbi postacimre a hiteles masolatokat az alabbi postacimre: 28A Pitt St Ringwood 3134 Ausztralia.

    Azok megerkezeseig sajnos egy hiteltelen anonim Fosva iro Hazudos Gecinek kell Titulaljalak Sajat Kriteriumaid alapjan Mert ha ezt Nem tennem akkor egy hazudos Anonim Geci Lennek Mint TE Amikor azt hazudod hogy Te nem vagy anonim Geci. Remelem Erted… 🙂