Még rosszabb lett az Eurovíziós Dalfesztiválon 10. helyezett ByeAlex helyzete a verseny óta. Exkluzív interjú a hazatért énekessel.

bányalex.jpg

Először is hadd gratuláljunk a helyezéséhez, minden idők harmadik legjobbja lett ezzel!

Ne is mondja, sajnos tudom.

Nem örül?

Egyáltalán nem. Romokban hever a projekt, amit ByeAlexnek neveztünk el. Az utcán már a hazai győzelem óta felismernek, így meg romokban a reputációm. „Ő itt a barátom, Alex, de úgysem ismered” – így szoktak bemutatni a bulikon, de mostanra mindenki tudja, hogy ki vagyok. A dalt is kénytelen voltam azelőtt megírni, hogy előadtam volna. Kivetett magából a szcéna. És jogosan.

A zenéjének csak jót tesz az ismertség…

Dehogy! Ugyanaz a helyzet, mint a bulikkal: régen még Bede Márton szerint is menő volt, hogy az ember olyan előadót hallgat, aki teljesen színpadképtelen, ének helyett voltaképpen csak suttogva dúdolgat, és ezalá beraknak valami retrónak hazudott kétakkordos plöntyögést. Három számom van, érti??? És azt a hármat mindenki ismeri, ráadásul muszáj voltam felvenni őket stúdióban…

És az ikonikus sapka-szakáll kombináció?

Az is divat lett. Nem mintha nem lett volna eddig mindenkinek ilyenje, de csak az a tíz ember értékelte, akiknek az egyetlen szórakozásuk, hogy rebloggolják egymás pornós-macskás animgifjeit. A legutóbb pedig sikeresen csajoztam is, ilyen se volt még.

Nincs kedve akkor melldöngetve kiállni, hogy tessék, nem hittetek bennem, de én megcsináltam?

Á, dehogy. Az utolsó dolog, amit szeretnék, hogy valami példaképpé váljak, és még többen legyenek a Zöld Pardonban a koncertemen. Így is rohadt ciki volt.

Hogyan tovább?

Azt tervezem, hogy visszaadom a helyezést, de úgy tudom, hogy valaki már visszaadta előttem. Olyan ez, mint a 22-es csapdája.

52 KOMMENT

  1. Yoko Ono megfenyegette Alexot, ha nem veszi feleségűl, akkor bepereli plágiumért,
    mert volt férjétől lopta a szinte már dijnyertes szám címét, meg a szemüvegét.
    M. A. Sanyi a hír hallatán, otthagyta az Üvegtigrist és TGM-el (ByeGazsi) állt össze
    filozófálni arról, hogy az NSZK-ba disszidálnak, meg talán Svájcba is.
    A Nyírségben biztosan nem mennek, mert oda visszajöhet a baromfivész, meg Bajnai,
    ami onnan elzavarta énekelni.

  2. Ennyire nem történik semmi az országban, hogy ezzel a majommal foglalkoznak? Az oroszlán is sárgaságot kapna tőle, nem tudnák úgy berúgatni, hogy ne forduljon ki a gyomra. A nagy felhajtás miatt meghallgattam ezt a nem tudom micsodát mert dalnak nem nevezhető, szörnyű hogy itt tart a világ ezt közönség elé engedni.

  3. Mostanában mindenki úgy néz ki, mint egy izraeli önkéntes. És nem zsidózok, egyszerűen ez a borosta, felnyírt haj, széles váll a romkocsmákban, mint a ByeAlex külső utáni következő hipsztermenedék, már észrevehető. A lényeg az, hogy az egész tumblr szcéna eljátssza a nagy, meg nem értett értelmiségit, miközben újgazdag társaság, akit kész állások vártak még abban az időben, amikor suliba jártak. smalladamtől jehován át makreláig, betonpandáig. Szánalom.

  4. @Rick Carton: ..NU….ezért is terjed a zsidózás kis hazánkban…….

    …amúgy Alex…semmi különös…pláne-gyerek, suttogása azért érthető…..senki nem mondta, hogy csodagyerek, nem is lesz az, csak a résztvevők közül (ami nem volt nehéz !!!) kicsinyke mód kiemelkedett….
    drukkoltam neki…., mert nagyon rossz volt a közeg…:)

  5. Helló 4
    Nem tudom miért ekézitek , tudtok ilyet , ennél jobbat írni , előadni , meg különben is az angol , amerika …,együttesek szövegei sem jobbak csak nem értitek halgass meg egy rap- számot elhánynád magad a szövegétől , miről beszélünk minden idők 3. legjobb magyar előadója lett , és nem úgy mint Wolf Kati aki csak énekelt.
    Mégis miről beszélünk !

  6. látom sok a ráérős makk, ez a magyar focira emlékeztet, annyira nem szokott sikerülni de mindenki megmondja a tutit vagy a kocsmában vagy már a net előtt. nem az én stílusom ez a zene annyira, de örülök hogy alex jutott ki, nem az a sok agyon sztárolt, a megmérgezett pénzcentrikus közegből. Hát srác, akárhogy is már letettél valamit az asztalra. Innentől rajtad áll. Folytatod-e egy általad belőtt mércén a zenélést vagy mint szép emlék elrakod s letérsz a pályáról. De csak óvatosan mert sok a mocsok aki simán belerángat minden kaksiba. Az meg h ki hogy öltözködik az az ő dolga, akik ilyenen ugrálnak annak hát csak gratulálok.

  7. …ÉS…MÉG….EGY…..ALEX DALÁHOZ NEM ILLIK A BELEÉNEKLŐ (VELE DUETTEZŐ) CSAJ HANGJA ! ALEX “SUTTOGVAÉNEKLŐ” LÁGY TÓNUSBAN, A CSAK HANGJA PENGEÉLES, fülbántó, DISSZONÁNS A SUTTOGÓAN LÁGY ÉNEKHANGHOZ.

    …lágyabb hangú női énekessel sokkal jobb lenne a hangzás…

  8. Azt írja a hogyis hívják:
    ByeAlex
    Márta Alex (Kisvárda, 1984. június 6. – ), művésznevén ByeAlex magyar énekes.
    Alap és középfokú iskoláit a fényeslitkei Kossuth Lajos Általános Iskolában és a kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumban végezte.
    A Miskolci Egyetem bölcsészkarán filozófusként diplomázott.
    Ő egy diplomás, értelmiségi, filozófus, emberek!!! (mint TGM)
    Miért nem taxisofőr, trafikos, vagy BKV ellenőr, mint a többiek?
    Miniszterséghez, frakcióvezetéshez, államtitkársághoz meg elég egy zeneiskolai érettségi, és jól van ez így, ahogy van.
    Röghöz kell az ilyeneket kötni, ne mászkáljanak össze-viszza, ne énekeljenek a rohadt külföldieknek.

  9. Tipikus magyarok vagytok! Nem értetek hozzá, intoleránsok vagytok, de bunkó módon ekéztek. A dal jó, a srác egy jelenség, a produkciója sikeres volt. Örülni illene neki, nem fikázni. Szégyelljétek magatokat! Szánalmas tahók!

  10. @Airgüzü: “Tipikus magyarok vagytok! Nem értetek hozzá, intoleránsok vagytok, de bunkó módon ekéztek.”
    Tipikus bunkó magyar szokás “tipikus magyarozni”. Arról meg, hogy ki, mit és hogyan fikáz, neked inkább lapítani kellene, megnézve az ‘aktivitásod’… egy tizenötéves, elkényeztetett kis csitri nem bitching-el ennyit, mint te.

    A poszt rohadt jó, nem csalódtam a hírcsárdában, pompásan megragadták a hipszter _életérzés_ lényegét.

  11. Én szeretnék gratulálni Alexnek…
    Azt nem mondom,hogy a zenei pályát feltétlen folytatni kellene de nem azért mert ő nem férne el az erőssen foghíjjas Magyar zenei palettán,hanem azért mert ez a szakma tele van tehetségtelen soha semmire nem vivő emberekkel.Azok közé Alex nem való.
    Itthon a zenélésből a többség nem él meg,ezzel próbálkozni felesleges.

  12. mi ez a hiszti? Alex indult a versenyen, értelmes fiatalemberként felmérhette, hogy ez nem áll meg azzal, hogy leénekli a dalát. (Ami nekem még tetszett is, és őszintén örültem az eredményének)

  13. A legdurvább az, hogy csak rákattintottam a cikkre a cím alapján, végigolvastam, majd hümmögve arra gondoltam, hogy nem hittem volna hogy ilyet nyilatkozik… Aztán megláttam a Nagy HírCsárda Könyv hirdetést és toltam egy facepalmot.

  14. @kittrabi:
    “Miért nem taxisofőr, trafikos, vagy BKV ellenőr, mint a többiek?”

    Ez a hónap kommentje XD
    Én mondjuk, mikor egy hete először megláttam ennek a képét, úgy jellemeztem, hogy baszki, egy bölcsészt küldtek énekelni? Nem gondoltam, hogy ennyire telibetaláltam, de az is igaz, hogy a hipszter valóban jobban illik rá. 😀
    Ahogy egy ismerősöm jellemezte a dolgot: a szabadbölcsész csak arra jó, hogy még több szabadbölcsészt képezzen.

  15. … visszaadná, de a svédeknek nem kell!
    Lehet hogy neki adja a németeknek vigasztalásul a Zorbán beszólásért vagy esetleg a Zamerikaiaknak mert Ők ilyet sohasem kaphatnak!
    …. de lehet, hogy még utóbb a Selmeczi Gabcsi kapja vagy a mutyi Lézuer János mert mint tudjuk egy ember annyit ér amennyi trafik mutyit megszerez.
    …. persze még a Zorbán Viktor barátja a “szart is lopó Lőrinc” kapja ha már minden féle szar köll neki! …vagy esetleg a budaigyula kapja …hogy miért hát csak!

  16. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto: Na, pontosan erre utaltam ebben az előző hsz-emben:
    media20.blog.hu/2013/05/22/brandalex

    @kvadrillio: A “csaj” -egyébiránt Wéber Helga a becsületes neve- megjegyzem tökéletes hangjával tényleg elnyomja a suttogó (gy.k.: énekelni egyáltalán nem tudó) Alexet.

    Félreértés ne essék, a dal kiváló és unikális, én is szeretem.
    És baromira bírtam, ahogy Alex rombadöntötte a Philips nevű MTV intendáns (párttitkár megfelelője?) elképzeléseit. De ettől még a csávó nem tud énekelni (csak a “csaj”), továbbá egy professzionálisan megtervezett “egyéniség” (lásd link), a stábban Alexet és a gitáros fiút kivéve mindenki vérprofi volt, ha láttad a riportokat…

  17. Én kicsi Alexom, én kicsi pónim, darlingom, kedv’-seeem! Anyira love yú!
    Csak téged akarlak, kereslek, éhezem minden rólad szóló hírt,
    és akkor belerepülök egy ilyen szenny, szemét, genya, téged ekéző, tetű oldalba.
    Szörnyű, szerelmem!
    Gyreket akarok tőled, tízet, olyat szépekett mint te és olyan okosakat mint én.
    És a haza fényre derül! Az ziher!
    Nagyon rosszúl esik, mikor bántják az én BéSanyimat, mikor ő Márta.
    Segélyeket a 10032000-06055974-00000000 bakszámlára kell utalni, mint Izaurának.
    Postacím: Budapesti Zeneipari és Dalműves Kamara 1096 Bp. P.f.: 101.
    (mint amennyi kiskutya)
    Ne felejtsétek az iparűzési adót sem bevallani, és befizetni!

  18. …ja különben meg a Zalex nem is annyira szar mint amennyire fos azzal a dallal.

    + azért má az Azerbajdzsáni dal se volt kutya vonyítás mert azért a rongyos 4 ezerért má miért ne szavaznánk rá!

  19. @Dr. (cath.univ.) Nem mindegy neki? Ez volt kéznél.
    Viszont minden tizedik utaló nyer, és visszakapja a pénz tízszeresét.
    A visszautalás ellenőrizhetősége miatt mindenki adja meg számlaszámát, a hozzá tartozó felhasználónevet és jelszót, itt, most, kommentben.

  20. Jaj, jaj! Senki meg ne tegye!
    Még járhatok tömeges bírósági tárgyalásra, mert átvertem magyarok százezreit.
    Kérem, ne tegye közzé bankszámlaszámát, hozzá tartozó felhasználónevét, és jelszavát, mert nem igaz, hogy tízsteres pénzt kap viszza!!!!
    Aki viszont szereti Alexot az …. rossz ember nem lehet.

  21. @kittrabi: “Még járhatok tömeges bírósági tárgyalásra, mert átvertem magyarok százezreit.”
    Igazad van, pár százezer károsulttal ott fogsz megrohadni a börtönben. Próbálkozzál mondjuk 3 millióval, ad abszurdum 10 millióval, folyamatosan ünnepelni fognak, még meneteket, sőt szentmisét is szerveznek érted.

  22. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto: IDIÓTA ORSZÁG!!!!!!!
    Még az is lehet, hogy Orbánra fogok szavazni, én kibekkelem valahogy a tartalékaimból, de szeretném látni a sok szarházi prolit (fidesz szavazó ún. jobboldaliak) -emelt fővel, magyar zászlók erdejében, folyamatos sikerpropaganda közepette- éhendögleni!
    És azt szeretném, hogy személyesen Orbán Viktor vezesse be a jegyrendszert!

  23. Csak én nem értem az alábbi mondatot?
    “A dalt is kénytelen voltam azelőtt megírni, hogy előadtam volna.”

    Hát . . . általában ez szokott a sorrend lenni, de ő akkora király, hogy előbb előadja, aztán írja meg a nótát:)
    Alex, neked közöd nincs a zenéléshez semmilyen szinten, lásd már be végre. Akik mást mondanak rólad, azoknak szintén nincs, de ők nem is akarnak színpadra menni.

  24. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto: Dr.)fasz.univ) Te tökkelütött barom! Ha már ilyen lelkes DK-(Dilis Barmok) hívő vagy, akkor a saját gyülevész lumpenproli bandádban nézz körül – ütődött! Mellesleg – ami az adófizetést illeti – te legfeljebb ingyenélő majom lehetsz! Na, ettől félsz, hogy netán dolgozni kell, oda a jólét a mocsokban! Egyelőre úgy néz ki, hogy a magadfajta senkiháziaknak legfeljebb az álmodozás marad, ami az Orbán-kormány leváltását illeti. Jókat vihogok rajtatok, mikor olvasom – ha mi nyerünk, akkor ez, meg az, meg emez lesz, meg minden – hát ígérgetni azt tudtok – Horn óta – “szakértői kormány, jóléti rendszerváltás, x-lépés program” Most meg ” Korszakváltás” ! Te Jóisten, ezek még korszakot is akarnának váltani – nem volt elég a jóléti rendszerváltásból? Na, ennyit a magadfajták hülyítő dumájáról! Szerencsére már nem eszi meg a nép az aljas dumátokat! Javulj meg, kis szarházikám!

  25. @Totya_botya: Anyád a lumpenproli, nagyapámtól gyárat vettek el a komcsik, kulák apósomat 2x telepítették ki a Hortobágyra….

    (Az egybites bolsevik agyad pedig el sem tudja képzelni, hogy én EGYSZERRE szeretném llátni ámpavason lógni Orbánt és Gyurcsányt)

  26. Á… nagyon megbántam!A lehető leggyengébb dallal próbálkoztam. Pedig a sapkámat is ennek érdekében növesztettem meg. Nem is tudom miért nem estem el vagy ki. Pedig nagyon csöndben, szinte halkan, szakállam mögé bújva, és óvatosan, de nagyon diszkréten, szinte néma csöndben, a számról ezt a számot olvasták le az őrjöngve rajongó nézők. Sajnos már megtörtént, azaz elmúlt, vagyis ezen nem lehet változtatni. Bezzeg annak idején Azerbajdzsánban biztos befutó lettem volna, a „Van nekem egy baltám kibe vágjam” c. a lenni vagy nem lenni kérdését boncolgató, filozófiai mélységű dalommal. Ezt a dalt küldték vezetőink az ottani államfőnek, szív küldi szívnek szívesen, aki először nem akarta elismerni, hogy nagyon szuper, de a hazai illetékeseknek megsúgta, hogy ha kimegyek, és ott leszek kint mégis ezzel a dallal nyerhetnék az „Ázsiai Feltörekvők” stadionban.