Ferenc beiktatásával a többi egyház is kénytelen felvenni a versenyt az alázatos és szerény pápával, aki először egy fiatalkorúak börtönében mosta meg az elítéltek lábát.

frank on the beach.jpg

A Mazsihisz bejelentette, hogy ők is a szegények rabbijai akarnak lenni, ezért a Dohány utcai zsinagógában  szombaton halpedikűrrel kedveskednek a híveknek, míg a Szcientológus Egyház az auditálás mellett sarokbőr-rágással várja Xenu híveit szerda esténként a Paulay Ede utcában.

Ferenc pápa szerénysége valóban új színt hozott a katolikus egyház életébe, pápamobiljával legutóbb stopposokat vett fel, csökkentette az ATM-es pénzfelvételi díjat a vatikáni banknál, továbbá Twitteren nyilvánosságra hozta saját bankkártyája PIN-kódját.

18 KOMMENT

  1. Öldöklő verseny indult az államilag elismert kis és nagy egyházak között, Isten szerelmére. A kiírás szerinti szentírásban a jó Isten haragját, a gyülekezet, engesztelő szentmise keretében a bűnbánó Madonna felmutatásával, és a szentelt víz miseborral keverésével létrehozott nagy és kis fröccs-csel és ostyával, igyekeznek szüntetni. A másik hajóban a keresztelő verseny győztese mintegy 100 csecsemőt tud naponta keresztvíz alá tartani. Eközben az oltár előtt a tömjénfüstöt eregető ministránsok modern keki-szín combközépig érő minicsuháit az apácák irigykedve nézték. Eközben a Szentföldön a barátok keresztet vetettek. A tét: ki tud több keresztet vetni? Időközben a közelben égő csipkebokor oltását – ki oltja el hamarabb alapon – azonnal megkezdték. A kereszt vetése és a tűz oltása után a barátok örömmel konstatálták, hogy az apácazárda nyitva van. Gondolatban ismét tüzelni kezdtek. Dilemmájuk a fogadalom miatt volt nagy – be mennyek, vagy ne mennyek be. – morfondíroztak.

  2. Görnyedt szerénység, kishitü pórerény
    ne nyomja lelked járomunott nyakát:
    törékeny bár, tengerre termett,
    hagyj kikötőt s aranyos középszert
    s szabad szolgájuk, állj akarattal a
    rejtett erőkhöz, melyek a változás
    százszínű, soha el nem kapcsolt
    kúsza kerek koszorúját fonják.

    Babits Mihály

  3. Az idei Nagycsütörtöki szertartásban az volt az újítás, hogy a Casal del Marmo fiatalkorúak börtönében lábmosásra kiválasztott 12 fehér és fekete bőrű résztvevő között két női fiatalkorú bűnöző is volt, az egyik római katolikus, a másik szerb muzulmán. Tehát nem csak a szerénységet, hanem a megkülönböztetés mentességet is hangsúlyozta Ferenc pápa.
    Kérte a bűnözőktől, hadd gyakorolhassa az alázatosságot, amely hivatali kötelessége és szívből jön, nem igényel bővebb magyarázatot.
    Korábban, Argentínában börtönben, kórházban, öregotthonban végzett lábmosást, a résztvevők között terhes asszony és Aids-beteg is volt.
    http://www.telegraph.co.uk/news/religion/the-pope/9960776/Pope-Francis-the-history-behind-the-ancient-Christian-ritual-of-washing-feet.html
    A lábmosásnak a bibliai zsidó hagyományokban is nagy jelentősége volt.
    http://www.jewishencyclopedia.com/articles/6051-feet-washing-of

  4. álítólag Erdő Péter (aki ugye nem egy Forest Gump …)
    is elkezdte szépen nyugodtan mosni a magyar bűnözők lábát…
    előreláthatólag 180-190 éven át napi 20 órában fog tartani Neki…
    egyelőre csak az országház első irodáiban munkálkodik …

    további probléma lesz a szappan menny iség… előálítása/alapanyaga…
    erre a KDNP és a Jobbik már tett is egy közös/ködös javaslatot…

  5. @gkata1974: Érdekes gondolat, pl. érdemes lenne felkutatni, mennyiben hatott Nagy Töhötöm, aki korábban jezsuita volt, Ferenc pápára.
    Ferenc pápa úgy vallja, nem az egyes emberekkel, hanem a lobbikkal van baja (masonic lobby), de az is lehet, hogy itt konkrétan a Vatikáni pénzügyek rendbetétele mellett az egyházi tanításokba is beleszólást igénylő olasz szabadkőműves banki körökre gondolt.
    cnsnews.com/news/article/pope-francis-masonic-lobbies-most-serious-problem-me
    Mindenesetre a szabadkőműves keresztet vonalzó és körző díszíti, ilyet pedig itt nem látunk.
    http://www.kathpedia.com/index.php?title=Freimaurer