Ha bármilyen színű füst száll fel, akkor Áder János elégette az alkotmány módosítását.

201303_sandor.jpg

Egyszemélyi konklávét tart Áder János a Sándor-palotában, ahol hamarosan megválasztja, hogy mit lépjen a kőbevésett alkotmány negyedik módosítására. A pápaválasztási közhangulatra reágalva egy speciális kéményt állítottak fel az épület tetejére, a köztársasági elnök ezen keresztül fogja megüzenni, hogy elfogadja-e a Parlament által elfogadott alkotmánymódostásokat.

A kémény érdekessége, hogy rá van kötve a Twitterre is, így a füstjeleket egyből 140 karakternyi üzenetté konvertálja a rendszer. Hercegprímás Zsolt politovatikáni szakértőnk szerint a füstjelek értelmezése elég egyértelmű: “Ha a kéményen bármilyen színű füst száll fel, akkor Áder János elégette az alkotmánymódostást. Ha nem száll fel füst, akkor csak az arcáról éghet a bőr”.

57 KOMMENT

  1. Kivirágzott a Söndör Palace, a budai Várhegy botanikai különlegessége.
    A bajúszos gyárkémény virágzat ritka természeti jelenség, csak meghatározott mikroklímában, és rohadó narancstrágya hatására virít.
    Listázott gólyák porozzák le, mint a képen is jól látható.
    Elvirágzása után, ledölve, maga alá temeti az egész, vendégfogadónak látszó növényt, hogy pár év múlva újra szárba szökkenjen.

  2. most tényleg csak így tuggyák elérni a dr.Pintér Sándorról elnevezett palota REZSIMcsökkentését?

    most tényleg az alkotmánnyal fűtenek?

    mi van ha büdös égett hússzag jön ki?

    amugy áder neve pontosan: dr. Áder János !!!! dr.!!!! értitek ??? rendes doktor!

  3. @Nap Pali: A marketing osztály több hónapos munkáját egy mondattal tönkretetted, pedig szegények mióta dolgoznak az emberarcú köztársasági elnök megteremtésén, akit csak úgy fogunk szólítani, hogy Janó bátyánk.

  4. Sikerült hozzájutnom egy Kövér László által aláírt, díszkiadású Alaptörvényhez.

    Akkor még nem sejtettem, hogy ezt nem elég megszerezni, hanem elő is kell fizetni rá!

  5. Az ember a bajusz mögött, és a gólya alatt, az alaptörvény végtelenített szappanoperaként történő kiadását tervezi. A folytatásos részek idővel átalakulnak az orbán slepp rövid története című horrorrá. Ugyanis a végén ott van a megnyúzva olajban elevenen megsütés.

  6. Úgy látom, 5-ös metró helyett kéményt épített a Közgép.
    De az is lehet, hogy csak köztársasági elnök úr fél a szénmonoxid-mérgezéstől. Én is aggódnék a helyébe…

  7. Tökéletesen egyetértek veled! S nem a szocik bérencei vagyunk, hanem a hazárt, az életünkért aggódó demokraták! Ez már vállalhatatlan. Néhány fideszesen csodálkozom, hogy mindehhez a nevét afja: Navracsics, Martonyi, meg hasonlóak….

  8. @Nap Pali: dehogy is …. ez nem kút hanem rakétasiló…. meghalloták, hogy mégis lehet élet a Marson… máris küldik nekik az alaptörvényt…. csak a miheztartás végett… nehogy bebuzuljanak a kis marslakók és papír nélkül éljenek má együtt…..

  9. @Airgüzü: Ha nekem (is) címezted, azért a Navracsicsra reagálnék.
    Róla mindig a magyar Teréz Anya, Szili Katalin jut eszembe, aki egész jól eljátszotta a kultúrembert, Gyurcsány belső ellenzékét. Aha persze. Eközben a Gyurcsányék által előterjesztett ÖSSZES TÖRVÉNYT MEGSZAVAZTA. Büntetőjogászok asszem’ ezekre mondják, hogy “társtettes”.

  10. Így van, jól látod. Sajnos a Fidesz egy Orbán arcára formázott, önálló gondolatokra képtelen, antidemokratikus massza, akiket a cinkosság tart össze. Ép ésszel nem is tudom, hogy lehet ilyen törvényeket és ilyen módon megszavazni. Lassan annyi módosítása lesz az alkotmánynak, mint ahány szonettet írt Shakespeare…

  11. @Airgüzü: “Sajnos a Fidesz egy Orbán arcára formázott, önálló gondolatokra képtelen, antidemokratikus massza”

    Ahogyan ezt a nagy formátumú Kövér László annak idején zseniálisan megfogalmazta:
    “Kommunista kutyából sosem lesz demokratikus szalonna!”

    Tökéletes diagnózis!
    (A Fideszre.)

  12. a zálamfő azért kért kéményt, mert a közműcégek jelezték, hogy gáz lesz
    pontosabban: nem lesz gáz és áram ! így a fűtésnek is lőttek…

    kérik hogy a tüntetők ne rózsát, hanem rőzsét vigyenek, ha arra járnak…
    továbbá az el nem használt gyertyákat, fákjákat haggyák ott az álamfő elftársanak !

  13. Nem alkotmány az hanem config fájl a ‘hatalom’ illetve ‘pénzmosás’ programokhoz.

    Nem az alkotmány kéne égetni hanem a jogászokat akik összehozták.

  14. @béla a görög: igen ez nekem is eszembejutott…

    hogy a kémény valójában krematórium…
    nem az alkotmányt égeti a zálamfő, hanem a roszfiukat akik alkotmáőnyos rend ellen hatalmat koncentrálnak és a demokrácia ellen vannak…

    sajnos legelébb magát vetette tűzre…

  15. Úgy látom a “Magyar Közlöny” lassan feleslegessé válik, az aktuális törvényi változások és rendeletek a jövőben az “Alaptörvény” hetente megjelenő kiadásában lesznek olvashatók.

  16. @My Name is Nick: 🙂 Még ennél is elegánsabb és kellőképpen unortodox megoldás lenne -csodálom, hogy valamelyik jogász géniusznak, pl. az emlegetett Navracsicsnak nem jutott még az eszébe- 100 évre titkosítani az Alaptörvényt.
    Ezek után bárkit elvihet a fekete autó (Audi Q7) és még meg sem kell mondani, hogy miért, továbbá Barroso, Olli Rehn és Merkel is bekaphatja!
    És értelemszerűen hetente sem kellene módosítani…

  17. “A Fidesz lemondott Baranyáról

    Úgy látszik, végleg lemondott a Fidesz Baranyáról, hiszen elmarad a nagy dirrel-durral beharangozott kémesi kormányülés, bár eddig is sok milliót herdáltak erre.

    Nem csak a kormányülés marad el, hanem folyamatosan elmaradnak a baranyaiaknak ígért fejlesztések. Semmi konkrét fejlesztés nem valósult meg 2010 óta abból, amit a Fidesz baranyai képviselői, vagy maga a miniszterelnök ígértek – munkahelyek, elkerülő út, autópálya hosszabbítás…

    Pár dologban sikerült csak eredményt elérni, említhetjük a fideszes haverok földszerzéseit, a Közgépes oligarchák útépítési megbízásait vagy a Fidesz megyei elnökének, Tiffán Zsolt cégének megítélt 108 milliós támogatást…
    A baranyai emberek az elmúlt hét végén Harkányban és Vajszlón is megmutatták, hogy elfogyott a türelmük, már nem hisznek az üres lózungoknak, és nem engednek a hatalom zsarolásának, lealázták a fideszt!

    Sajnálatosnak tartjuk, hogy az időközben kormánybiztossá is avanzsált – így minden bizonnyal polihisztor – alkoholista, bukfencmester Tiffán Zsolt és képviselő társai a kormánnyal egyetemben ismét bebizonyították, hogy a politikai PR-on túl nekik nem fontos Baranya. Tiffán máris bukott, de nagyot, és helyére került, egy NULLA!

    Ezt a hozzáállást értékelték a választók Harkányban és Vajszlón is, és értékelni fogják 2014-ben is.

  18. Mocskos hazaáruló libsik, megint az orrnehéz pofátokra estetek, hehe.:)

    Itt nyugodtan óbégathattok, ez ilyen libsi szennyblogokat, mint ez is, pont azért engedélyezzük, hogy itt terápiásan kivisítozzátok magatokat, de a kormányzásba már soha nem szóltok bele.

    Nyugodtan verhetitek magatokat, szaladhattok Brüsszelbe, Tel-Avivba vagy New Yorkba feljelenteni a hazátokat, csak tessék. Közben Magyarország halad egy szebb. boldogabb jövő felé, nektek meg kuss.

    Csönd van odaát, drogos ratyik.

  19. A Nem.Ügy.Kormánya nevében üdvözlöm K.Társ.Elnök úr döntését! Bár szerinte nem volt választása, de ennek ellenére mégis a helyes, és nem magát a botrányos utat választotta.

    Tisztelt Áder János K.Társ.Elnök Úr!

    Nem.Egy.Működő Rendszerünk minden alattvalója az Ön elődjéhez, Schmitt Pál Köz.El. úrhoz hasonló módon fogja emlékezetében becsben tartani az Ön feltétlen szolgálatait!

  20. @Neel Armstrong:
    “Itt nyugodtan óbégathattok, ez ilyen libsi szennyblogokat, mint ez is, pont azért engedélyezzük, hogy itt terápiásan kivisítozzátok magatokat, de a kormányzásba már soha nem szóltok bele.”

    Na, látod ! Pont ettől vagytok olyan ocsmányak, mint a komcsik, akiket már egyszer leváltott a nép.