Az olasz játékos hazaigazolása óta tízszer annyi banán fogy a Serie A csapatainak otthont adó városokban. De nem ő az egyetlen játékos, akire egy egész gazdaság épült.

bananatelli640x366.jpg

Mario Balotelli év elején igazolt haza az AC Milanba Angliából, és bár a játékos nem kimondottan szereti, az olasz élvonal szurkolói rendre banánok pályára dobálásával tisztelegnek a válogatott csatárnak. A rajongás olyan méreteket öltött, hogy nagyságrendekkel nőtt meg a banánimport, Balotelli megjelenése lényegében több kis zöldséges üzletet mentett meg a csődtől, nem meglepő tehát a kereskedők kezdeményezése, hogy még életében avassák szentté a csatárt.

Egyébként nem ő az egyetlen, aki valamilyen módon kedvező hatással volt a gazdaságra személyével, vagy valamilyen megnyilvánulásával. A holland oktatási miniszter Mark van Bommelt tüntette ki néhány éve, amiért ismét népszerűvé tette az országban a favágó szakmát.

2 KOMMENT

  1. Ésszerűbb, hogy a szurkolók akkor dobjanak be valamit, ha a saját nemzeti válogatottjukban egy született honfitársat vesznek észre. Hallottunk már olyat, hogy az olaszoknak valaki bedobott egy macskát? A franciáknak csigát, az angoloknak nyers húst? Na ugye! Ők még várják a sajátjaikat.