A meteorológiai konjunktúra bekövetkezését próbálja kierőltetni a kormány a mohácsi felvonulók bevetésével.

buso protest.jpg

Ez egy olyan Békemenet, ahol a résztvevők nem vállalják az arcukat és céljuk a befektetői klíma megváltoztatása” – mondta el Széles Gábor, aki szélerőműnek öltözött a felvonuláson. „Olyan csoda ez, ami hamarabb be fog következni, minthogy valaki azt mondaná, hogy cigánybűnözés” – pontosította az iparos-médiamogul-vátesz Facebook-bejegyzését. A kiszivárgott információk szerint a busók mellett sámánok, a Hihetetlen Magazin munkatársai és Egely György is részt vesznek a kormány jövő évi gazdaságpolitikájának kialakításában, amelyet Habony Árpád koordinál kendorúgásokkal.

A függőleges szélkerék mellett hamarosan készen állhat a harkányi fürdő vizéből készülő üzemanyag és a minden betegséget gyógyító hecsedli püré is. Amennyiben ezek elkészültek, kezdetét veszi a második szakasz, ahol Lionel Messi mellékveséjéből állítanának elő olyan növekedési hormont, amelytől megtanulna hirtelen az egész NB I focizni, majd Hoffmann Rózsa véréből készülhetne az az elixír, amely feleslegessé teszi a közoktatást. Ezt követően már gyerekjáték lesz az évi 60%-os növekedés, amely csupán óvatos becslés.

19 KOMMENT

  1. Számíthatunk a magyar pápára. Ő naponta több száz üdvözlégyet és ugyanannyi hiszekegyet mondat el a magyar gazdaságért.

    Orbán ugyan nem tette közzé, kit nevez ki pápának, de a püspöki szinódus előre beárazta, hogy Erdő Pétert.

    2010 előtt a konklávé választotta a pápát, de a kétharmados győzelem óta csupán szentesíti a magyar miniszterelnök döntését. 2010 óta korlátozott a jogköre, ráadásul a Fidesz nyugdíjba küldte az idősebb bíborosokat, akik 1989 előtt kerültek a posztjukra, így az eredmény nem kétséges.

  2. Sehol egy zászló? Ez így nem is kormány rendezvény!
    Pedig az ilyen, lelki megrázkodtatást okozó, testi és lelki sérülés veszélyét
    hordozó, és bemutató felvonulásokat kötelező alaposan kilobogózni,
    elejét, végét, jól láthatóan kitraszparensezni, este, alkonyatkor pedig
    nyílt lánggal kivilágítani.
    Nem látszanak a háromszínű “vigyázat balhé, útlezárással”, és a jól ismert
    csíkos, “vigyázat nagy balhé, útfelbontással, népírtással” előjelző zászlók.
    A menetet a talpraesett rendőrök, hivatalos elfoglaltságra hivatkozva
    messzire elkerülik, nehogy gumicukor osztogatással vádolják őket.

    A menet megkoszorúzta az Török-Magyar Baráti Társaság által létesített,
    “Rémületében Szörnyethalt Ismeretlen Janicsár” emlékművét, valamint Mohács
    központjában, Szulejmán császár lovas szobrát, a róla átnevezett főtéren.

    A riói “busó járás” valahogy jobban teszik, persze ez is, hungaricumilag.

  3. Azt a táblás alakot már többen látták Zuglóban kísérteni.
    De hiszen ezek nem is álarcok!
    A vörös fejű, az a menet demó-christian ordinatus communicációs directora.

  4. Mos’miva’?! Ezt idenyomom, úgysem olvassa senki.
    Elmarad a busó békejárás is, hallgatva a titkosszolgálatok figyelmeztetésére.
    A hajdan volt 800 000-es, leigazolt, hithű gulyáskommunista eszmei hagyatéka
    előbujt relytekéből. Szélsőbalos, Kádárista nyuggerek és ultrakommunista unokáik,
    a vörös csillag jegyében, tömegesen újra szervezkednek, kihasználva az önkényuralmi
    jelkép tiltásának megingását. Megalakult az Al Kunbéla Nemzetvadász szocialista brigád,
    és megfenyegette a 66,6%-osra ledagradált nemzeti oldalt, benne a CÖF-öt, és vezetőit.
    – Én megmondtam, hogy ez lesz belőle, bolsevik ellenforradalom – mondta a nagy jós,
    rogániai (ál)szent V. kerAntal, a romkocsmák és rikkancsszobrok védőszentje, és
    gyorsan építtetett magának egy luxus mobil bunkert, egy lexust.
    Először B. Zsolt, a népszerű ötöske kapott fenyegető levelet, miszerint szétnyomnak
    a fényképén egy dupla kaszinótojást. Zsóti azonban nyugodt, mert védi ez ellen a
    merényletfajta ellen a mellére és hátára kinőtt horogkereszt.(barátainak is van ilyen)
    Attól viszont fél, hogy a Hősök terén frissen felszentelt alaptörvényi gránit szobrára
    egy barna melltartót akasztanak, és leöntik szivárványszínű festékkel.

  5. ” A kiszivárgott információk szerint a busók mellett sámánok, a Hihetetlen Magazin munkatársai és Egely György is részt vesznek a kormány jövő évi gazdaságpolitikájának kialakításában”

    És le merném fogadni, hogy jobbat hoznának össze mint ez a mostani pancser banda, kusza szemmel az élen.

  6. Halálra van ítélve a magyar cukor?
    Magyarország csak abban bízhat, hogy 2015 után is kap valamekkora uniós támogatást a cukoripar. Kormányzati intézkedésről azonban nincs szó egy hazai cukorgyár feltámasztása érdekében.
    Komoly befektetők figyelem, azonnali cash-flow!
    Már 15 millió Ft-tól vásárolhat azonnali 7-10% folyamatos készpénz bevételt nyújtó bérbeadott floridai ingatlant 16%-os éves értéknövekedéssel 2012-ben.

    A hatályos jogszabályok értelmében a jelenlegi európai uniós cukoripari rendtartás kvótaszabályozás és a cukortermelés támogatási rendszere 2015. október 1-jétől megszűnik. A cukorrépa-termelést és a kristálycukor-előállítást ezt követően a piaci viszonyok határozzák majd meg, és az európai cukortermelés valószínűleg versenyhátrányba kerül a jóval olcsóbb cukornád alapú cukortermeléssel szemben. Emiatt Európában a termelés a legversenyképesebb régiókra koncentrálódhat és Magyarország önellátása is csak abban az esetben lesz megvalósítható, ha erre az ágazat a jelenlegi kvótaszabályozás keretein belül megfelelő módon felkészül – derül ki Fazekas Sándor agrárminiszter válaszából, amelyet Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő írásos kérdésre adott.
    Kapcsolódó cikkek

    Leszoknak a vásárlásról a magyarok
    A kormány fű alatt egyeztet az e-útdíjról
    Itt az újabb élelmiszerbotrány Magyarországon
    Fordulatot áraz a piac Magyarországon?
    Kinek jött be a tündérmese? Íme, a friss statisztika!
    Van ok a félelemre – Most következik a valóság tesztje

    Tovább maradhat a támogatás

    A Közös Agrárpolitika reformja során képviselt álláspontunk az, hogy Magyarország nem ért egyet a kvótarendszer 2015-ben történő megszüntetésével . Érdekünk, hogy a jelenlegi cukorpiaci szabályozás és a hozzá kapcsolódó támogatási rendszer legalább 2020-ig maradjon fenn, és legyen lehetőség az önellátási szint eléréséig történő kvótabővítésre is. Álláspontunkat a tagállamok széles köre támogatja, tehát a helyzet nem reménytelen – tete hozzá a miniszter.

    A végső döntés előtt várhatóan nagy nyomás lesz az Európai Bizottságon (EB), Budapest törekszik álláspontjának maradéktalan érvényesítésére. Jelenleg a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy az EB a cukorpiaci szabályozás fokozatos kivezetését kínálja majd fel a tagállamoknak, hasonlóan a tejágazathoz. Ebben az esetben Magyarország érdeke, hogy minél magasabb kvótanövelést érjen el.

    Az előző évekhez hasonlóan a tárca továbbra is törekszik az ágazat maximális támogatásának biztosítására. Az elmúlt évben az alábbi jogcímeken nyújtott a magyar cukortermelőknek támogatást:

    – cukorrépa termelők nemzeti támogatására 2,8 milliárd forintot

    – területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített cukortámogatásra 12,4 milliárd forintot

    – cukoripar szerkezetátalakításának támogatására 1,84 milliárd forintot.

    Messze már a cukorönellátás

    Magyarország ma a 300-320 ezer tonnás éves cukorfogyasztásnak csupán harmadát képes megtermelni, a hazai gazdaság a korábbi cukorexportálóból importra szoruló, kiszolgáltatott pozícióba került. A rendszerváltás idején még összesen 12 cukorgyár működött, mintegy 600 ezer tonna kapacitással. Mára az egyetlen megmaradt – külföldi tulajdonú – cukorgyár Kaposvárott működik. A privatizációs eljárások során tulajdont szerzett külföldi befektetők az évek folyamán – különösen az EU cukorpiaci reformjától ösztönözve – a gyárakat bezárták, a termelést megszüntették – állapította meg a miniszter.

    A cukorgyárak privatizációjának, a magyar cukoripar leépítésének hátterét 2011-ben országgyűlési vizsgálóbizottság tárta fel. A bizottság megállapította, hogy a privatizáció, illetve az uniós csatlakozási tárgyalások során az akkori magyar kormányzat teljesen elhibázott stratégiája vezetett a magyar cukoripar megszűnéséhez. Magyarországon nem a kormányzati lehetőségek hiányoztak cukorgyáraink megtartásához, hanem a kormányzati szándék. Ezzel szemben a jelenlegi kabinet elkötelezett a hazai cukorgyártás felélesztése, és az elvesztett pozícióink visszaszerzése iránt – szól a hivatali optimizmus.

    Ehhez képest a képviselő kérdésében konkrétumokra kérdezett rá, ám választ nem kapott. Így többek közt azt szerette volna megtudni, hogy mikorra várható a kormány által már sokszor ígért hazai cukorstratégia; hány esetben indult eljárás olyan személyek ellen, akik részt vettek a hazai cukoripar szétverésében; a kormány és a szaktárca milyen konkrét intézkedéssel kívánja segíteni azokat a gazdaszövetkezéseket, melyek 1-1 kisebb cukorgyár üzemeltetésére készülnek.

    …nuhátakkor: AZ rohadt magasságos kúúúrva isten bassza szájba ezen a földgolyón élő faszjancsikat, akik büsszelben létezve kitalálták egy másik országi tömegnek, hogy kisztolgáltatotztan juthassanak hozzá a cukorhoz !!!! MIKORPEDIG NEM RÉGEN SAJÁT, ÖNELLÁTÓ CUKORIPARUK VOLT 12 CUKORGYÁRRAL ÉS OTT DOLGOZÓ EMBERTÖMEGEKKEL !

    BASSZAMEG !!!

    TÖKÖM TELE AZ UNIÓ-NAK NEVEZETT SZARJANCSIKKAL, EMBERSZABÁSÚ MAJMOKKAL !!!!!!!!!

    A ROHADT KÚÚÚRVA ÉLETBE !

    MIKOR DÖGÖLNEK MÁR EZEK KI EBBŐL A FÖLDGOLYÓBL ????????????????????

  7. Hír TV: aflatoxinos tej a budapesti piacokon

    MTI

    2013. 03. 04 22:12:00 |
    Címkék
    aflatoxin, szarvasmarha, tej, rájátszás

    Dömölki Lívia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője szerint ha aflatoxin kerül a szarvasmarha szervezetébe, az nemcsak a tejben, hanem az abból készült tejtermékekben, sőt a szarvasmarha húsában is megtalálható. Az élelmiszer-szakértő erről hétfőn, a Hír TV Rájátszás című műsorában beszélt annak kapcsán, hogy a csatorna fogyasztóvédelmi műsora kiderítette, aflatoxinnal szennyezett tej került a polcokra a nagyobb budapesti vásárcsarnokokban, az egyikben a rákkeltő gombaméreg egészségügyi határértékének kétszeresét találták. A hírcsatorna a február közepén kirobbant szerbiai botrány után vizsgáltatott be több magyar tejmintát egy nemzetközileg elismert laboratóriumban.

    Az egészségre maradandóan káros aflatoxint tartalmazó tej a Fuchs Tej Kft. üzeméből kerül ki, ami összesen 14 üzletben, így a Fehérvári úti Vásárcsarnokban, a Vámház körúti nagycsarnokban, az Óbudai, a Budaörsi, az Újpesti, a békásmegyeri, a kispesti, a pesterzsébeti, a pestszentlőrinci, valamint a kőbányai Ligeti téri és Fehér úti, a II. kerületi Fény utcai és a Garay téri piacokon, valamint Gödöllőn saját boltjában értékesítheti a szennyezett tejet.”””

    NU EZ IS JÓ !
    HÁÁÁMER NEM A DÖMÖLKI LÍVIA JÖN ÁM RÁ, HOGY AFLATOXINOS MARHAHÚST MEG TEJET ISZUNK MEG A KISGYEREKEINK IS, NEM ! MERT Ő EGÉSZ MÁSÉLRT VESZI FÖL A NAGY MANIT !, HANEM A HÍRTV JÖN RÁ, MERT KINYOMOZZA RÁJÁTSZÁSILAG, MERT NEM IS AZ Ő DOLGA LENNE, HANEM A DÖMÖLKIJJÉÉÉ ! BASSZAMEG !

    A GYEREKEINK MEG MAJD JÓL ELRÁKOSODNAK !!!

  8. @kvadrillio: “A cukorrépa-termelést és a kristálycukor-előállítást ezt követően a piaci viszonyok határozzák majd meg, és az európai cukortermelés valószínűleg versenyhátrányba kerül a jóval olcsóbb cukornád alapú cukortermeléssel szemben.”

    Ha itt drágábban lehet cukrot termelni, mint importálni akkor miért akarunk annyira cukrot termelni?

  9. @mahet: Persze.És ha kiderül,hogy külföldön a búza is olcsóbb,miért ne hozassuk be azt is.Jól megy nekünk,nem?
    Ha nem hagytuk volna tönkretenni a cukoripart,most exportálhatnánk.

  10. Hol lehet cukorrépa, vagy cukornád magot kapni?
    A Tescoban, meg az Auchanban nincs. Most hogy lesz saját cukrom?
    Vagy elég az ami van, legfeljebb nem szadek rá gyógyszert, had nőjjön.

  11. @mahet:
    Akkor nem sírtak a termelők, amikor felvették a hektáronkénti milliókat, amit azért kaptak, hogy cukorrépa helyett mást termeljenek és a cukorgyárak tulajdonosai sem, amikor milliárdokat kaptak a gyár bezárásáért, hát ne sírjanak most se!