Castel Gandolfóból üzent híveinek Twitteren a csütörtökön lemondott pápa.

retired pope.jpg

Már untam, hogy római számmal kezdődik a nevem, az unokám, a kis Beni és Joschka, biztos örülni fog neki” – tréfálkozott a lemondott egyházi főméltóság, majd kiderült, hogy nem. „Egyikük az X.-et a másik pedig a VI.-örökölte, mindig mondta hogy kell neki egy wii, hát most megkapja, csak szimpla vével” – mókázott az interneten Josef Ratzinger.

A nyugalmazott pápa egyébként első napját trapplövéssel töltötte Salzburgban, ahol A muzsika hangjaiból is ismert von Trapp család tagjait tizedelte meg, második világháborús nosztalgiából.

29 KOMMENT

  1. @HomicideWatch:
    Amint Mo-on a muszlimok vagy a zsidók lesznek a legnagyobb vallás, lesz értelme a dolognak, addig azonban semmi.

    Tényleg, az úgynevezett “jobboldaliakat” kezelik humor ellen, vagy ez a besavanyodott állapot genetikus dolog náluk?

  2. @gentry: Ugyan már, pont a jobb oldal a leginkább “vicces” kedvű, csak tudjuk kik kárára. Itt inkább az egyoldalúság lehet sokak számára sértő, mint amikor valaki csak adott politikai pártokat figuráz ki, így sokan személyes támadást vélnek “felfedezni”.
    Védhetjük a kisebbségben lévő vallásokat, de akkor ne feledjük, kis hazánkban az “Istenben nem hívők, bár gyakran keresztelkedettség lévén magukat annak tartók” vallása van túlsúlyban.
    Mára különben lemondott twitter accountjáról a pápa, túl mainstream.

  3. Elég ízléstelen egy homokos és pedofil szervezet vezetőjét “unokákkal” meggyanúsítani. Még jó, hogy nem házassággal vádolják meg! Feljelentést teszek a HitCsárda blogon!

  4. most halottam hogy orbánék felajánlották felolgyák az utódjelölés problé máját!

    ad1) a szentkétharmadot a vatikánnra is érvényesnek mondta ki az összes magyar hivatal

    ad2) a fekete pápa vs európai ellentmondást dr Zsemlyén Solt feketére boxolásával megolgyák…
    amúgy várhatóan a pápai névnek: “XXX. Solt” nevet foglya felvenni !

  5. @HomicideWatch: Ez nem vicc! Meg leszel elégedve! Úgy véljük, azon nyomás következtében mondott le hivataláról, mert bebizonyosodott bűnrészessége az egyháza által eltitkolt gyermekkereskedelemben, és más emberiség elleni bűncselekményekben, ezért Joseph Ratzinger az olasz kormány segítségét és védelmének biztosítását, valamint mentességet kért a büntetőeljárás alól.
    Szükséges, hogy Ön tiszteletben tartsa a nemzetközi jogot, és hogy ne játsszon össze Joseph Ratzingerrel még inkább igaznak kell lennie, figyelembe véve azon bűncselekmények nagyságát, mely szerint a Vatikán és legmagasabb tisztviselői egyértelműen bűnösök a Törvényszékünk és más csoportok által összegyűjtött bizonyítékok alapján, és amelyeket számos kormány elismert.

    Egyedül Kanadában a Római Katolikus Egyház és a vatikáni ügynökségek bűnösnek találtattak 50.000 bennszülött gyermek ellen elkövetett népirtás és gyilkosság vádjában a Jezsuiták által létrehozott indián bentlakásos iskolai rendszerben, amely 1996-ig

  6. Sosem hittem volna, hogy kommentet írok egyszer a HírCsárdára, de… miért MÁR megint a katolikusokat kell ekézni a hozzászólásokban, és miért MÁR megint a jobboldali az avítt, humort nem ismerő, begyöpösödött ugari? Én remek jókat szoktam ezeken a cikkeken szórakozni, mert a vicchez érteni kell, de ettől függetlenül egy idő után unalmas, hogy hahaha jobboldali, hahaha katolikus. Meg az egyenlőségjel a katolikus papok és a pedofília közé…

  7. @Szúrófény: az egésznek az alapja egy ateista szervezet levele, amiben felkérték az “európai nemzet”” (sic!) bíróságát, hogy járjon el XVI. Benedek ellen. A levél komolyságát mindemellett az is alátámasztja, hogy ilyen fogalmazványok benne: ha nem mondott le volna a pápa, akkor két héttel később jogerőre emelkedik a feljelentés, és ezért elmenekült. Jogerőre egy feljelentés? Valamint végig keveri a nemzetközi megállapodások neveit és jogköreit, Hága járjon el pl.: a vatikáni javak szétosztásában a polgárok között – milyen polgárok között? Az “európai nemzet” polgárai között? Vicc.