Meglepő eredmény született a Miniszterelnöki Hivatal által kiírt Nagy Hólapáttenderen, ami a győztesnek teljes monopóliumot biztosít a hólapátok értékesítése és használata területén. Szijjártó Péter nyilatkozott.

201302-ho.jpg

Úgy döntött…, pardon, a Parlament megszavazta, hogy a hólapáttal kapcsolatos összes aktivitás azonnali hatállyal koncesszióköteles tevékenységnek számít. A január 32-én, 23 óra 55 perckor Deutsch Tamás Facebook oldalára kiírt tendert más jelentkező hiányában éjfélkor nem a Közgép Zrt. nyerte meg. Így február elsején a Nyertes… vagyis Nyerges Zsolt által alapított Nemzeti Hólapátkezelő All-Profit Rt. tulajdonába került minden jog.

Az ország összes hólapátját azonnal be kell szolgáltatni a helyi önkormányzatoknál. Ott egy biankó 2014-es választási szavazólap ikszelése és 50 ezer forint befizetése után mindenki visszakaphatja saját, vagy egy közeli szomszéd lapátját 3 percre.

Ezzel párhuzamosan tilos bármilyen más eszközzel havat lapátolni, tömöríteni, piszkálgatni. Komoly büntetésre számíthat, aki gereblyével, „CsiszárJenő-szarkalábtakaró-óriás-raybannel”, leütött parkolóőrrel, Faber Castell rajztáblával vagy imára kulcsolt kézzel takarít havat.

Az olyan fehérgalléros csalók, akik a Moszkva téren vásárolt románokkal legeltetik fel a havat, akár börtönbe is kerülhetnek. Ezeket a TEK felügyeli páncélozott hókotrók, jakból tenyésztett kopók, és a batikolt zöldséges overallba öltöztetett Görbe Nóra bevetésével. A feketén hólapátolókat és a többi engedetlent az újraaktivált recski munkatáborba szállítják, ahol a Közgép vaníliás karika büdzséjét (ca. 4 milliárd) lapátolhatják kedvükre A-ból B-be.

A nyertes, Zsolt minden év májusa és szeptembere között átmenetileg lemond a koncessziós jogáról. Ez a szabályozás spontán jégesőig vagy egy komolyabb időjárási pólusváltásig érvényes.

31 KOMMENT

  1. @Aszongyaja Zanyósom: Esztet mán akkor lehetett tudni, mikorisa Hulladéktörvény-kifejezést szó szerint vettéka megalkotásánál… (Úgy tudom, csak módosítókkal tutták kifaragni belőle asztata passzust, hogy “Hulladékgazdálkodássala Nemzeti Együttműxxés Rencerébe Magyarországon csaka Simicska foglalkozhat, merő garantáltan nonprofit, vagyis haszontalana zországnak…)

    Nemaza kérdés, hogya hulladékkal mi lesz, hanem az, hogy a hólapáttyajikkal mit kezdünk, ha végeja hosszú télnek, és forró lessza lábuk alatta talaj… Persze csak hangossan gondolxom…

  2. Korszerű, nagyon-nagyon természetbarát technologiával, csekély 4-5 milliárdért vállalkoznék a hó teljes eltakarítására az ország teljes területéről, még a legfélreesőbb zugokból is.
    A munkát július közepére garantáltan elvégzem, akár valamelyik “jómagyar” cég alvállakozójaként is.
    Az ötletért azért legalább két üveg sört adhatnának.

  3. @ezanicknevem: Az opció továbbra is él, csak levonják az eszközhasználatot és az amortizációt. Valamint bevezetik a teljesítmény alapú fizetést, miszerint több munka -> több amortizáció -> kevesebb juttatás. De munka továbbra is lesz.

  4. A Kozgep ugyet egy ecceri po’garasszony jobban osszefoglalta a radio elo riportjaban:

    “A buzik odalancoltak magukat valami gozgephez.”
    ——–

    Imara kulcsolt kezzel semmi normalis ember nem csinal semmit ebben a kereszteny-uldozos demokraciaban.
    —-@hamm-mer:

    Ez sokkal igyebb volt a szoci parti kormannyal.

  5. @Dour ®: zsákolni lehet, de csak kosármeccsen.

    Azon kívül csak zárjeggyel, hivatalos helyen vásárolt szabványzsákba, finánc jelenlétében, előre lerótt korrupciós adóval, pardon, tranzakciós illetékkel.

    Plusz ÁFA.

    Ha profit képződik, azt be kell fizetni szigorúan önkéntesen az adósságcsökkentő alapba. Különben államosítják, elkobozzák vagy Zsiga Marcell lenyúlja és elfelejti bejelenteni.

  6. @Jameska Ornagy 120: Én is tudok a vízen járni, csak alúlról.
    A halak szempontjából ez viszont levegőn járás, néznek is tátogva.

    Egyébként, a Vatikán átköltözik Dél-Amerikába, kibérelik a Machu Picchut,
    és indián-néger (zambó) lesz a pápa.
    Régészek már elásták azt a leplet (Tegucigalpai lepel), ami majd igazolni fogja,
    hogy Krisztus zambó, de minimum mesztic lehetett.

  7. @ornagy50; csak és kizárólag @Ornagy50: Sory!
    Sokat tépelődtem a sorrenden, mert éreztem én, hogy gond lesz belőle.
    Nálam valahogy kiképzésileg ez a sorrend állt be.
    De ha mondjuk @Jameska példáúl @Úr (isten ne agyja @Elvtárs) lett volna,
    akkor a beidegződés egybe esett volna a magyaros rang-név sorrenddel.
    A kort a szövegből nem látom, csak sejtem.
    Kérek engedélyt meghunyászkodni, és legközelebb nem tévedni.

  8. @tobias2: Moszkvai vagy?* Ja! A jég is víz, meg a felhő is.
    Szóval van egy pár hely amin lehet, és nagy élmény járkálni.
    Azért járásra a föld az igazi, nekünk itt a jó magyar, tapadós, sáros rög, különös vonzerővel, amíg valami áradat ki nem mos innen minket.
    Az ember, – már aki – kétharmada vízből áll, vagyis a tömeg az tényleg tenger, és hajózható is, akár vitorlás gyorsnaszáddal is.
    * Betakarta, mint Moszkvát a hó.

  9. “Nem a Közgép nyerte a Hólapáttendert”
    A Közgép még mindig az azeri baltákat gyártja. Alvállalkozót pedig erre nem talált , csak az örmények jelentkeztek. Osztjónapot

  10. Nem értem, mi a baj: mindenkinek be kell lépni a kétahrmadba, és akkor végre háromharmad lesz, mindenki nyer: és végre megvalósul az igazi szocializmus, Viktor, akarommondani Kádár álma!
    Kellemes lapátolást-talicskázást!