Unortodox megoldásokkal operálnak a kormány tagjai a megtakarításaik kapcsán. Elemeztük a vagyonnyilatkozatokat.

vagyonkitty.jpg

Matolcsy György ex-nemzetgazdasági miniszter például buszjegyben tartja megtakarításait, mivel álláspontja szerint jövőre az tuti drágább lesz, mint idén. „Ha egy idei jeggyel utazom majd jövőre, jegyenként akár 5-10%-ot is kereshetek” – fejtette ki nézeteit a politikus.

A miniszterelnök 700 tonna futballfű-vetőmagba fektetett, ami a stadionépítések kapcsán megfontolt döntésnek tűnik, míg Szijjártó Péter 3 000 000 darab hálózat független SIM-kártyát vásárolt, a negyedik mobilszolgáltató felbukkanását várva, ám hamar kiderült, hogy hálózat független SIM-kártya nem létezik.

Lázár Jánosnál egy 300 darabos lézerblokkoló-gyűjtemény került a megtakarítások közé, míg L. Simon László egy 3 darabos Wass Albert rézkarc-kollekcióval rendelkezik, amely valószínűleg hamis, de mint kérdésünkre elmondta, számára az eszmei érték a fontos.

Hoffmann Rózsa cáfolta, hogy a birtokában lévő 30 iskolapad és 4 db digitális tábla egy nyíregyházi gimnáziumból származna, elmondása szerint ezeket megtakarított pénzéből vásárolta.

19 KOMMENT

  1. A hír igaz, vége a nemzetgazdagságnak, ex lett, csak egy miszter maradt meg belőle a misztériumával, amit hetenként, részletekben ad elő hodoló béketáborának.

    Ma délután nemzeti spekulánsok megrohamozták a jegyárusító helyeket, és felvásárolták az összes BKV jegyet.Mivel minden jegy elkelt, a bevétel megvolt, takarékosságból leállítják a tömegközlekedést.
    Az idiotizmushoz közelálló informátorok szerint adóköteles lesz a BKV járatokra való fel és leszállás, és általában minden helyváltoztatás.

    Rossz hír, hogy a FIFA kibaszásból, műfüztet minden stadiont.
    A természetvédő Fű Imádó Dakoták Egyesített Szektájá (jé, ez is FIDESZ)
    viszont törvényjavaslatot terjeszt be a műfű betiltásáról Magyarországon,
    mert az a szép zöld fű, csak az fog hiányozni nekünk.

  2. A Matolcsyné férje asztat montta, hogya családi pénzügyeket, minta megtakarításokat isa zasszony kezeli. Annak meg vanannyi esze, hogy minimum havibérletbe fektet…

  3. @toportyánzsóti: A poharakat is vitték a padlás söprők.De csak kölcsön vették, meg észre! Hogy így hatékonyabb az oktatás, mert nem lustul el a tanárnő, holmi üldögéléssel.
    A szőnyeg amit elvittek csak álcázta az emberrablást.
    A takarítónő abba volt belecsavarva.

  4. Most olvasom játék Lego helikopterrel és műanyag katonákkal erősítik a Magyar Honvédséget. Szerencsére nem költöttek milliárdokat a Projectre, Hende Csaba ajándékba kapta a születésnapjára. Gondolom azért a karbantartási szerződést a Közgép kapta.
    Ja, ez nem vicc, ez a való élet.

  5. Vona Gábor értetlenségének adott hangot, amiért kérdőre vonták, miért csak annyit tartalmaz a nyilatkozata, hogy “Németországban, de busásan meg fog térüli”.
    Mint mondta, ennél részletesebb és őszintébb vagonnyilatkozattal nem tud szolgálni.

  6. Matolcsy György ex-nemzetgazdasági miniszter ???? ex? amugy dr !!!! vagy már az se?

    Hoffmann Rózsa nevét se írtátok hejesen! vagy: Bajnai Rózsa, vagy dr. Hofman uyganis a férje dr !