A volt olasz elnök az AC Milan labdarúgócsapatát használja fedezékként üzelmeihez. A vádak szerint nemrég 20 millió euróért vett magának egy életerős színesbőrű fiút Angliából.

balotelli-640x366.jpg

Több jogvédő szervezet szinte egyidőben hívta fel a figyelmet arra, hogy egyfajta modern kori rabszolgatartás van kialakulóban. Az új jelenség egyelőre csak méreteiben különbözik az újkori rabszolgaságtól, hiszen még csak egy-egy ember cserél gazdát, a többi körülmény viszont kísértetiesen hasonlít a pár száz évvel ezelőtti gyakorlathoz: az életerős férfiakat szabályos piacokon árulják, megvizsgálják a fogazatukat, az izomzatukat, majd sokszor a fél világon átutaztatva, otthonuktól távol kényszerítik őket kemény fizikai munkára.

Az elmúlt pár hétben több hasonló eset is kitudódott, ami a folyamat felerősödését jelzi, ami mindenképpen aggasztó. A célországok között egyértelműen európai túlsúly figyelhető meg, a legtöbb üzlet az elmúlt fél évben Párizsban köttetett, az utóbbi két hétben pedig Isztambul és Milánó emelkedett ki, előbbibe egyenesen Kínából hurcoltak el egy Drogba nevű férfit, az olasz városban pedig a hírek szerint maga az ország exállamfője, Silvio Berlusconi vásárolt magánek egy alig 20 éves, Mario nevű fiút, horribilis összegért.

8 KOMMENT

  1. A magyar fiúk álma viszont, hogy végre valaki kereskedjen már velük.
    Egy nyirlugosi gyerek (a neve nem jut eszembe), sötétbarnára festette magát, hátha megveszi a Berluszka, mert nála focizni is szabad a rabszolgának.

  2. @ezanicknevem: És akkor most vissza kell fizetni azt a sok milliárdot, amit kaptunk értük? Vagy küldeni kell helyettük jómunkásokat, oda is? Hát ki győzi ezt már jómunkással? Küldeni kéne lejárt szavatosságú, marhára festett jómunkás nyugdijasokat, negyedáron. Had teljenek a temetők Kanadában.

  3. Magyar szakértők kitenyésztették a középcsuti szintelen bőrű focistát, aki egyben szagtalan és átlátszó is.
    Magas IQ-ja miatt akár a soccer játékra is beidomítható, munkavégzésre viszont teljesen alkalmatlan.
    Kizárólag füvesített stadionban tenyészik, grundon, játszótéren, betonon, földes pályán megdöglik.
    Alap programja szerint, csak nagyobb mennyíségű pénz bedobására hajlandó egyáltalán megmozdulni.
    Szakértők féltik a focit, mert a közönség nem látván őket, nem tudja rendesen kirasszizálni magát rajtuk. Felsőbbrendűségük, magas hozzáértésük nagy nyilvánosság előtti, csoportos demonstrálásának elmaradása károsíthatja érzékeny, kifinomúlt egyéniségüket.
    Ez a foci halálához vezet.