Nem várt eredményeket is hoztak a Vatikáni Bank ellen bevetett szankciók.

vatican-coke.jpg

A pénzmosás elleni szabályok megsértése miatt az olasz nemzeti bank felfüggesztette a kártyás fizetéseket, így egy ideje csak készpénzzel lehet fizetni Vatikánváros területén. A szankció a Szentszéket is váratlanul érte, nem volt ugyanis elég készpénz tartalékuk.

“Éppen a pápamobil törlesztőjét mentem befizetni, amikor rám szóltak a postán, hogy “Csak kápéban, tata”! Hát, mondom, ezt így hogy?!”twittelte ki megrökönyödését a helyzet előtt értetlenül álló XVI. Benedek, aki egy szomorú latin szmájlit és domborműves hitelkártyájának képét is megosztotta a népszerű közösségi oldalon. Semjén Zsolt is a twitteren reagált, ahol elítélte a bankárok újabb keresztényellenes támadását, a pápának pedig annyit üzent: “Fuck Bitches, Get Money!”

“Ha ezt tudjuk, nem állítjuk át a perselyeket is kártyásra. Akkor most lenne mit feltörni és az automatába dobálni!” – osztotta meg lapunkkal egy neve elhallgatását kérő bíboros. A pénzhiány annyira elharapózott, hogy az idősebb papok már a snúrozó ministránsfiúkat kezdték el einstandolni, végül egy kollektív Provident-kölcsön oldotta meg a helyzetet. A hitelező cég több mint 200 képviselőjét küldte ki a megfelelő mennyiségű készpénzzel Rómába, így szerencsére újra elérték a megnyugtató szintet a plazmatévék eladási adatai. 

“Kártyával egy ideig még semmire sem megyünk, én ki is tettem otthon az asztalra, hogy nincs most rá szükségem, aztán már csak melóban jutott eszembe, hogy hoppá! Felszívni sem volt mivel, a kiskanalak meg mind aranyból vannak, az meg hamar olvad” – világított rá a bíborosi testület egyik oszlopos tagja arra az érdekes jelenségre, hogy a szankciókkal párhuzamosan vajon miért csökkent minimálisra a kokainfogyasztás Vatikánban.

16 KOMMENT

  1. ” világított rá a bíborosi testület egyik oszlopos tagja arra az érdekes jelenségre, hogy a szankciókkal párhuzamosan vajon miért csökkent minimálisra a kokainfogyasztás Vatikánban.”

    ööö…
    …ezt még el is tudom hinni…

  2. Semjén Zsolt a pár napja nagy tételben kiszállított tulipánmintás kiskanalak megérkezése után megelégedetten nyilatkozott a vatikáni kapcsolataink szorosabbá válásáról.

  3. Én úgy hallottam hogy a fizetési zavarok kiküszöbölésére a Vatikán csekkfüzeteket bocsátott ki melynek lapjaival (búcsúcédula elnevezéssel) fizethetnek az alkalmazottak. A lapokat kötelező mindenkinek elfogadni, aki nem akarja kockáztatni a feltámadását.

  4. “a kiskanalak meg mind aranyból vannak, az meg hamar olvad.” -miért csökkent minimálisra a kokainfogyasztás Vatikánban.

    Hat baratom, te is akkor kerultel legkozelebb a kabitoszerekhez, amikor a TV-ben bamultad a TeleToobies-t…

    Semmi gond, ettol meg kurva jok a postok, ez a kis mallor meg gond nelkul belefer.

  5. A legrégebbi készpénzkímélő vatikáni fizetésmód, az “isten fizesse meg”
    változatlanul jól működik.
    Vizsgálni fogják a Vatikánban magyarok által letétbe helyezett, jelentős mennyiségű erkölcsi tőkét, mert az legalább annyira hiányzik itthon, mint a Svájcban tartott pénzek.

  6. A poszt király, bár hozzá kell tennem, hogy véleményem szerint a fenti művelet egy eltört feszület és egy imakönyvből kitépett lap segítségével simán megoldható…

    @vilagnezet.blog.hu: wmiki szintű okoskodásaiddal elhúzhatnál a picsába. Nála az ‘evolúció’, nálad a ‘egyház’ váltja ki ugyan azt a feltétlen reflexet, ami hatására teleszarjátok az internetet.

    “Szórakoztató Valláskritika” méghogy szórakoztató… hogy is mondta Ford Fairlane? “mint sajtreszelővel rejszolni”