korszinhaz.jpgAz Emberi Erőforrások Minisztériuma tervei szerint jövőre összevonják területi alapon a kór- és a színházakat. Balog Zoltán elmondta, hogy külföldi minták is vannak erre, a műtőt angolul például operating theater-nek hívják.

Elsőként a Katona József Színházat csatolják az ÁEK-hez (egykori Honvéd kórházhoz), majd ezt követően a Madách Színház olvad be a Péterffy Sándor utcai Kórház és Rendelőintézetbe. A tantermi előadások után kórtermi előadások is létre jöhetnek így, ami új horizontokat nyit a hazai színházművészetben. A Nemzeti Színház helyét egyelőre keresik a rendszerben, de nem kizárt, hogy a Dél-Pesti Kórház nőgyógyászatát kaphatják meg, míg a színház helyén az MMA-tagoknak fenntartott fitneszterem jön létre.

Csehov is orvos volt, nem tudom, mit kell háborogni. Mi is egy minisztériumban vagyunk” – vágta el a reklamáció fonalát L. Simon László kulturális államtitkár, majd bontotta a vonalat.

28 KOMMENT

  1. Dehát ez teljesen logikus és micsoda megtakaritás ! Mindenütt az Ember tragédiája fog menni és a krónikus orvoshiányt is megoldja, elvégre egy jó szinész bárkit el tud játszani, legyen az király, orvos, miniszterelnök vagy bolond.

  2. Ez szemenszedett hazugság!
    Miért várnának vele jövő évig!
    És az iskolák is hozzácsapják.
    És el is fogják nevezni:
    Déryné dr. Semmelweis Klebelsberg Viktor Magyarország Feltámadásért Központ.
    És fel is szentelik.

  3. Mondjuk én csodálkoztam a Zöld Magyarország programon is.
    De január 1-től erre is fény derült.
    A iskolákban már nincs wc papír, csak kukoricacsutka és lapulevél.
    A lapulevelet cserélik, a csutka marad.

  4. Ahogy tetszik.
    “Színház az egész világ,
    és színész benne minden férfi és nő:
    fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár
    életében, melynek hét felvonása
    a hét kor.”
    De itt pöttyös félázsiaiként inkább kór.

  5. Vasárnap délután a Fidesz Lendvay utcai székházánál demokratikus pártok és civil szervezetek felhívására tüntetők tiltakoznak amiatt, hogy Bayer Zsolt cigánygyűlöletet gerjesztő cikkének botrányát a Fidesz megpróbálja eltussolni. Kocsis Máté fideszes politikus megismételte, hogy aki Bayer szövege ellen tiltakozik, az szerinte “akarva-akaratlanul a bűnözők és gyilkosok pártjára áll.”

    A vasárnapi eseményen a DK mellett az MSZP, az LMP a Szema, a Szolidaritás, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért, valamint a Lasso Drom szervezet képviselteti magát.