Szócska Miklós egészségügyi államtitkár nem aggódik amiatt, hogy kb. 10 000 orvos esik hamarosan ki az egészségügyből a kormány új nyugdíj rendelkezései miatt. A tervek szerint a hiányzó orvosokat maguk a betegek fogják pótolni.

a beteg az orvos.jpg

Eddig is számos hasznos következménye volt a betegek váróban folytatott konzultációjának és kölcsönös tanácsadásának” – nyilatkozta az államtitkár. Ezután ezt fogjuk kihasználni intézményesített szinten. A beteg a bejelentkezéskor nyilatkozik, hogy mely szakterületen jártas. A váróban a jártasságának megfelelő betegséggel már hozzá irányítják az új pacienseket. Tervezzük a vényfelírási jogosultság kiterjesztését is, hiszen senki sem tudja jobban, hogy a magas vérnyomásra melyik gyógyszer a legalkalmasabb, mint Mari néni a váróban.

A betegek általi gyógyítással megvalósulhat az a holisztikus szemlélet is, amelyet folyton számonkérnek az egészségügyön. Hiszen így lelki és magánéleti problémáikat is bátran elmondhatják és megoldásukra javaslatot kaphatnak a többi beteg által tartott konzíliumon.

12 KOMMENT

  1. Egyre viccesebb a helyzet, csak azt nem értem, hogy a Hírcsárda előzi meg az eseményeket (történéseket, döntéseket, stb ), vagy az események plagizálják a hírcsárdát ?

  2. No, ha betegekkel pótojjáka zorvossokat, akkora Zorbán mega Matolcsyné férje má kezdhetija bemosakodást…

    Nálunk úgyisa zősmagyarok hagyományaja zagyműtét. Minta hogya turulvéres pirospötty… Ezeka zidézetek pediga zegésségügyneka zállapotában fölérnek egy diploma-flepnivel…

  3. eme jeles eloljaroink szamara felirhatna valaki egy osmagyar style cerebralis viviszekciot, melynek soran kamerak kereszttuzeben gyozodhetne meg hazank tevenezo nepe, hogy nincs ott semmi keresnivalo…

  4. A minap bementem magamhoz vizsgálatra ittfájottfájamottfájjal, de azt mondtam magamnak, hogy csak hipochonder vagyok, amire fel is írtam magamnak gyógyszert, de a kiváltás után beugrott, hogy ha ennyire nem veszem komolyan orvosként a betegségeimet, akkor valószínűleg placeboval próbálom leszerelni magamat, és nem vettem be.
    Másnap újra felkerestem magamat, hogy elégtételt vegyek, de amikor láttam, hogy orrba akarom verni magam, hívtam a rendőrséget, és szerencsére hamar kiértem, kényszerítő eszköz alkalmazásával ártalmatlanítottam, majd az őrszobán összevertem magamat.
    Most éppen ismét a váróteremben ülök, és várom, hogy bemehessek magamhoz, hogy látlelet készüljön a zúzódásaimról, mert természetesen feljelentést teszek.
    Egy öntudatos állampolgárral mindezt nem lehet büntetlenül megtenni.

  5. Közérzet javító intézkedések, az egészségügyben:
    16-36 ig ingyenessé válik a nem fogászati tömés, megegyezéssel díjazás kérhető!
    2. Színes TV-t kapnak a mozgáskorlátozottak a börtönben!
    3. Ingyenessé válik a májátültetés annak, aki valamely kocsmából 30 éves törzsgárda tagságot igazol!
    4. Vámmentesen hozható be a tolókocsi, az utcáról, a lakásba!
    5. Alacsony vérnyomás ellen, gondoljon politikusainkra!
    6. Magas vérnyomás ellen, ingyen gyűjthet piócát!
    7.Éhhalál ellen vegyen levegőt!