Áramkimaradások jöhetnek, de az ország folyamatosan töltőn lesz. 

201301_tolto.jpg

Országos szintű probléma lehet az elégséges áramszolgáltatás, de a parlament jóváhagyta a Töltő-tervet. A terv lényege, hogy Magyarország egyetlen nagy akkumulátorról fog működni, amely több ponton nyeri az energiát. Egyrészt amikor mobiltelefont dugunk be a konnektorba tölteni, akkor öt strigulából egyet leszív a rendszer. Másrészt egy diszkrét mikro USB-fej át fog lógni Ausztriába, amit néha ott hálózatra dugnak majd magyar energiaipari kettős ügynökök.

Amennyiben az akkutöltöttség a kritikus szint alá csökken, bekapcsol az energiatakarékos üzemmód. Ilyenkor a tévék képernyőjén sötétebb lesz Ördög Nóra, az új Alstom metrószerelvényeken pedig az ülőhelyek alatt automatikusan kinyílnak a pedálok.

A tervek szerint azonban a töltöttséget sikerül konstansan az ideális 60-80 % között tartani, ha rájönnek arra, hogy a közlekedésben és a munkahelyeken hogyan lehet a káromkodást árammá alakítani.

14 KOMMENT

  1. ha ez sem működne. akkor még mindig ott a békemenet…

    az mindent megold…

    összehozza a zembereket összemelegednek… a fűtést is megspórojjuk…

    majd tüntetünk a rohat nyugati áram hálózatok ellen…

  2. A képen látható elektromos csatlakozó egyesült királyságbeli, azaz brit szabvány. Akkor az üzlet úgy fest, hogy Londonból kapjuk az áramot, cserébe meg emigránsokat küldünk.

  3. @ornagy50: A hazafias pedálozásra fordított pozitív nemzeti energiák segítségével további nemzetgazdasági sikerek is elérhetők. Például az amúgy haszontalan igénybevétel radikális csökkentése miatt a kerékpárutakra fordítandó költségeket is inkább jövőbemutató, társadalmilag hasznos célra fordíthatja Nem.Egy.Működő kormányunk.

    Például a 16. havi nyugdíj bevezetésére.

  4. “de a parlament jóváhagyta a Töltő-tervet.”

    Ne nevettessetek, a Fidesz soha nem adna ilyen gagyi nevet egy ilyen nagyszabású tervének!

    Minimum Kandó Kálmán Terv lenne. (A Zipernowsky Károly név is felmerült, de a Jobbik-szavazókra való tekintettel azonnal elvetették, mert túl zsidós hangzású.)