bergeni rejtely.jpgSzemtanúk szerint a Bergeni Egyetem orvostudományi karát négy sötét lovas ragadta el egy szempillantás alatt a semmibe. Érdekes, de az eset Hajdú Péter Orbán-interjúja alatt történt.

A norvég rendőrség adatai szerint senki nem sérült meg: az épület egyszerűen eltűnt a bent tartózkodók körül. A többemeletes épület helyén jelenleg egy fenyőerdő áll, és minden jel arra utal, hogy ott soha nem is állt semmi ember építette dolog. Szemtanúk az eltűnés előtt harangzúgást halottak, és a lovasok fölött hatalmas, arc nélküli szárnyas alakok lebegtek a lángoló Alaptörvénnyel a kezükben.

A rejtélyt csak tovább fokozza, hogy a korábban készült fotókról is eltűnt az épület, valamint az utóbbi két évben ott végzett orvosok és kutatók is arra emlékeznek, hogy Budapesten és Debrecenben végezték tanulmányaikat.

Szerencse a bajban, hogy Magyarország gondoskodik az orvosutánpótlásról, amíg újra felépül az egyetem” – nyilatkozta Nina Langeland, a kar dékánja.

94 KOMMENT

  1. Az igazsag az, hogy en nem hiszem el.

    Mert hat hogyan tud negy sotet lovas elrgadni egy egesz epuletet.

    Szerintem it valami turpissag van. Mindenestre megvannak a magam ketsegei a hir valosagtartalma felol.

    Habar tulajdonkeppen nem teljesen lehetetlen. Sot…

  2. Jó, én tudom, hogy a mai Magyarországban az egyetlen megbízható hírforrás a Hírcsárda, de ma megnéztem a gúglemappot, és rajta van az a bergengócziai 1etem. Tehát szerintem Orbánnak van igaza, mert a zemberek nincsenek, illetve nem láccódnak rajta, így egybehangzó véleményem szerint, a Norvég orvosi kar átalakult Norvég énekkarrá.

  3. Nem veszett el, csak átalakult. Ezért beoltották veszettség ellen.
    Amíg gyógyul, addig közmunkások továbbképzése folyik a fenyőfák alatt, a kiegészítő szakon pedig a vándororvos és ápolóturizmus mozgalom keretében budapesti létre készítenek fel mongol gyógyító sámánokat.

  4. Eljön az idő, mikor Európa népei újra így fohászkodnak:
    – A magyarok doktoraitól ments meg Uram minket!
    Már elkezdett terjedni az előreadott hálapénz, mint morfus hungarikumusz.
    Ha nem adsz, megdöglesz.Ki a fasz az a Hipokratesz? Miből élt az a hülye?

  5. A házi használatra képzett (domesztikált) értelmiség miatt egyre fokozódik
    a nemzetközi felháborodás.
    Görögország tervezi Pitagorasz tételéért, és a demokrácia fogalomért
    évi 8 milliárd euró követelés benyújtását a magyar tandijból.
    Archimedesz tételéért Tunézia mint területi jogutód csak 2 milliárd eurót szándékozik elkérni.
    A németek, angolok, farnciák, számára legalább két év csak a lista összeállítása.
    A követelés megközelítőleg 8 trillió euró lesz.
    Mégiscsak az ottani népek “adóforintjaiból” születtek ezek a gondolatok.

  6. Csak nem járt arra Orbán, és Hoffmann Rózsika?
    Itthon már sikerült nekik eltüntetni a jogi, és a közgazdasági egyetemet. Igaz nem az épületet, hanem majd a benne lévő hallgatókat.

  7. @kittrabi: Antijudeóta iráni goysémita közgazdász és madarászhallgatók kiszámították, hogy a hétmilliárd goyember akkora hiteltartozást halmozott fel a judeótasémitákkal szemben, ami meghaladja a bolygó teljes nettó és bruttó értékét (ide értve természetesen a Holdat is). Ez kérem hallatlan.

    A Metéltek Világkonföderációjának éves habpartiján arra a következtetésre jutottak a megjelent fő-,mellék-, és alsóbbrendűek , hogy nincs más megoldás csak a kilakoltatás ill. deportálás (bár egyes hozzászólók az internálás szót akarták használni a végső nagy dokumentumban de le lettek szar..szavazva)

    A felszólított hétmilliárd goyember azt válaszolta a hitelezőknek hogy aszonya: baszunk rátok!

    Morván Végtor sietve felajánlott egy unortodoksz megoldást a patthelyzet átstrukturálására, mivelhogy a madzseri álamkincstárban megtaláltak hatszázötvennyolcezertizenhét és fél milliárd tonna, meg egy moslékosvedernyi, forgalomból kivont kettő öt tíz húsz és ötven filléres pénzérmét, ami ingen elvihető a hiteltartozás fejében (csak előtte persze jó alaposan ki kell kóserolni rendesen)

  8. Légifelvételeken jól látható az épület helyén, a gabonakörök mintájára egy furcsa krixkraxokból álló, – brit tudósok szerint – valami rovásírásféle minta, ami szerintük a TEK mozaikszóval egyezik meg. A gyanú egy másik szemszögből is a magyarokra terelődött, mert Uri Geller magyar származású és egyszerűen csak az épületen gyakorolta legújabb eltüntetős bűvésztrükkjét. És persze azt sem szabad elfelejtenünk, hogy ilyen csak a tündérmesében fordulhat elő!

  9. Én 3 norvég orvosi kart találtam a neten, bi-bi! Persze ez még a legfelsőbb lény(ecskénk) karácsonyi kinyilatkoztatása előtti infó, azóta nyilván eltűnt, átvette az egyház, elvitte a griffmadár, mit tuom én…

  10. @christvhu: (IFF system:OK. Start communikation.)
    A bukás nem mentesít a tandij alól.
    A demokrácia alternatívája, Adolfus mester “rend” elmélete, angol eredetű,
    német kidolgozással, sok-sok magyar beléggel, olcsóbb, de olyan is,
    és azért is fizetni kell – egyszer.

  11. Nos, Norvégiában nincs orvosképzés – (azért van velük tele az összes magyar egyetem is). Amit ez a tudatlan blogszerző elkúúúrt, az az, hogy van középkáderképzés és phd-képzés (Bergen), de alapképzés nincs. Nos a Hírcsárda ennyire hiteles, de hajrá Csegevára!

  12. Nem ismeritek Skandinaviat.Annyira lberalisok (muhahahaha) hogy titetek is kepes megteveszteni az eufemezmusukkal: medical scts: közepkaderkepzes+kesöbb esetleges piedzsdizes.

  13. @petimegmondja: OK, peti, onnan jövök. Te bizti jobban tudod. Orvoskepzesben olyan, hogy master eleve nincs. Osztatlan (szerencsere rendesen konzervativ) kemeny kepzes az orvosi kepzes. No, olyan a fenti varosokban nincs. Ha nekem nem hiszel, holnap jarj utana telefonon. Rajössz, hogy amit ök ajanlanak az mas. Elöre bocs a nagy csalodasert!

  14. Ez a Bajszos Ősbunkó parlamenti magánhadseregének a vizsgamunkája.
    Így akar imponálni a frissen kinevezett asszonyának : Látod, Anyukám, ÉN ezt is megtehetem !

  15. @akosgyula: 2003-2004 1-3. sem.

    Amúgy, ha tényleg tudsz norvégul, akkor itt a leírás az UiT orvosképzéséről:

    “Vår utdanning har som mål å utdanne leger med helhetlig kompetanse som gjør dem i stand til å redusere lidelse og fremme helse gjennom pasientrettet medisinsk samhandling i helsetjenesten, undervisning, fagutvikling, forskning og formidlingsarbeid.
    Studiet er på totalt 6 år og er delt inn i 10 emner (inkl ex.phil) med tilhørende vurdering/eksamen.”

    “Opptakskrav:
    Generell studiekompetanse eller realkompetanse + Matematikk R1/S1+S2 + Fysikk 1 + kjemi 1+2 (etter Kunnskapsløftet) eller 2MX/2MY/3MZ + 2FY + 3KJ (etter Reform 94).”

    Ezek szerint orvosokat képeznek érettségizettekből. Nekem ez alapképzésnek tűnik. Egyébként, az összes többi egyetem hasonló képzéséről is bemásolhattam volna ugyan ezt.

  16. @akosgyula:

    Tényleg csesszki… Teljesen hülyét csinálsz magadból…
    UiT: az első képzés 2012 őszén indult. A következő jelentkezési határidő 2013. április 15.

    UiO: A következő jelentkezési határidő 2013. április 15. A képzés évente kétszer indul. Ősszel és tavasszal.

    UiB, NTNU: A következő jelentkezési határidő 2013. április 15.

  17. @akosgyula:
    A norvég felsőoktatási szektorban bevezették a Bologna-folyamatban meghatározott oklevélrendszert, és jelenleg a következő oklevelek megszerzése lehetséges a norvég egyetemeken és főiskolákon:

    főiskolai diploma (három év tanulás után)
    egyetemi diploma (kiegészítő két év)
    Ph.D. fokozat (kiegészítő három év).
    Bizonyos szakterületeken ötéves integrált (egyetemi) diplomás képzésre lehet beiratkozni. Néhány specializált program, mint például az orvosi, állatorvosi, pszichológiai és teológiai képzés eltérő, négy-hat éves képzési időt előíró oklevélrendszer alapján működik.

  18. @akosgyula:

    Azért három félév alatt nem lettem orvos és szerintem már nem is leszek.
    Viszont a fent megadott címeken utánaolvashatsz a képzéseknek.
    Aki norvég itt tanul, az vagy azért teszi, mert nem jutott be, vagy azért mert még fizetősen is olcsóbb itt, mint ott és sokaknak nem mindegy, hogy 40 vagy 65 éves koráig adósodik el diákhitellel…

  19. @Measurer:
    Nem baszd meg, de ezért fizet a norvég. A legtöbb magyar orvosi egyetemet a külföldi diákok által fizetett tandíj – vagy nevezzük önköltségi hozzájárulásnak újbeszélül – tartja életben.
    Szegeden rengeteg német tanul, de nem gondolom, hogy a német orvosképzés megszűnt volna, az meg nem ekvivalens, hogy a külföldi megveszi az oktatás szolgáltatást azzal a zorbáni képpel, hogy magyar pénzből történik a norvég orvosképzés, de ha te szereted elhinni, amit zorbán mond, tedd azt bátran!

  20. Nem OV az első, akinek a szájából hallottam ezt a városi legendát – mármint, hogy nincs orvosi képzés Norvégiában.

    Mivel ismertem több norvégot is, aki itt Pécsen járt orvosi egyetemre, természetesen megkérdeztem, mi erről az igazság. Mindenki azt mondta, hogy természetesen van orvosképzés, de kevés hely van, és nehéz bejutni. Ami az anyagiakat illeti, azt állították, hogy anyagilag jobban jönnének ki Norvégiában, mivel a képzés nem térítéses.

    Természetesen neten másodpercek alatt kideríthető, hogy tényleg van orvosképzés. Ahogyan ezt sokan megtették rajtam kívül.

  21. @Measurer:

    Nem blöfföl, hanem ezt írja:

    “Flere hundre norske studenter har allerede reist via Bjørknes for å studere medisin i Ungarn, og over 600 norske studenter holder for tiden på med sine medisinstudier i dette landet.”

    Vagyis több száz norvég diák utazott már a Bjørknesen keresztül Magyarországra, hogy orvosnak tanuljon és több, mint 600 norvég diák folytatja orvosi tanulmányait ebben az országban.

    Az évek során több száz diákot közvetítettek Magyarországra, egyébként, meg egy időben 600 norvég orvostanhallgató tanul az összes évfolyamon az összes egyetemen Magyarországon, mindenféle konstrukcióban.

  22. @petimegmondja: Norvégia 5 mós, orvossűrűség 4 ezrelék vagyis kb. 20 ezer orvos, 40 éves szolgálati idővel 500 fö/év utánpótlási igény, ehhez képest csak Mo-i képzésből utánpótlás 600/5 = 120 medika/medikus, év = 24%, elég nagy számnak tűnik.
    2006-ban még csak kb. 1600 kfdi orvos dolgozott Norvégiában. Mennyi lehet az ottani éves ingyenes felvételi keretszám? Mi változott meg náluk az utóbbi években?

  23. Na ez a baj a liberális romkocsmacsemetékkel meg a szüleikkel és persze a cinikus cikkíróval is, hogy kiragadnak valamit egy komplex dologból és azon rugóznak, aminek semmi jelentősége, ugyanakkor józan paraszti ésszel elfelejtenek gondolkodni. Tök mindegy, hogy Norvégiában van orvosi egyetem vagy nincs. A lényeg, hogy Magyarországnak, így mindannyiunknak rossz hosszútávon, ha a mi pénzünkön kiképzett orvosok a sokszoros fizetésért mind nyugat-európába mennek, minket meg 10 év múlva majd valami Afrikából ideszakadt orvos vizsgálgat majd, aki esetleg még magyarul sem tud tökéletesen. És ne vélaszoljátok azt, hogy hát akkor fel kell emelni az orvosok fizetését, hogy ne menjenek el, ugyanis Magyarország soha nem tudott, és nem is fog tudni versenyezni a nyugat-európai fizetésekkel, ugyanakkor meggyógyulni azért gondolom még liberálisok is szeretnének, az éppen kormányzó párttól függetlenül. Ha valaki pedig jó pénzért külföldön szeretne dolgozni, semmi gond, menjen, csak a tandiját fizesse ki, mert én nem szeretném. Ha valakit nem vakít el a pártállása, akkor nem nehéz belátni, hogyez az igazság. Üdv mindenkinek.

  24. kereszteny.mandiner.hu/cikk/20121226_envezettem_orban_keresztenysege
    Anti Komcsi 2012. december 26. 21:09
    2

    A keresztény ember számára világos, hogy Orbán Viktor kereszténysége, élő hiten alapuló, megélt és gyakorolt hit. Áldott az a nemzet, amelyiknek ilyen vezetője van.

    Anti Komcsi 2012. december 26. 21:14
    2

    @koldusbotos Aki keresztény, az Krisztust követi. Akár politikusnak is áll. Krisztus volt a legnagyobb politikus, a legtisztább eszközökkel. Orbán Viktorhoz hasonló, tiszta, keresztényi eszméket megélő politikus Magyaorországon 150 éve nem volt.

  25. “mert Uri Geller magyar származású és egyszerűen csak az épületen gyakorolta legújabb eltüntetős bűvésztrükkjét.”

    Ez szemenszedett marhaság! Egy Uri Geller ilyet nem csinál, csak és kizárólag Elvtársi Geller tehette.

  26. Csak egy csöppet kellene levenni azt a bizonyos szemellenzőt, amit az ellentábor folyamatosan az orbánfanokon lát, de a túloldalra is tökéletesen jellemző.

    Ezen az egyetemen és a @petimegmondja által felsorolt többi intézményben is PhD képzés és nem MD képzés folyik, azaz kutatókat(!) és nem konkrétan betegekkel foglalkozó “gyógyító” orvosokat képeznek.

  27. @Takács Bálint: Érdekes, hogy a rezidenseim többsége (itt úgy hívják: lege is spesialisering) Norvégiában végzett, az alábbi egyetemeken: Oslo, Bergen, Trondheim és Tromsø. Találkozok persze kollégákkal, akik akár Magyarországon, akár Lengyelországban végeztek (ezek a legnépszerűbb külföldi országok), de azok közül is sokan csak pár évet csinálnak külföldön, a többit Norvégiában.
    És hozzáteszem, hogy a rezidenseim betegekkel foglalkoznak, gyógyító tevékenységet végeznek.

  28. Most kaptuk a hírt, hogy a felcsúti Puskás Akadémia szakértő csoportot küld a helyszínre, hogy megvizsgálják egy esetleges stadion építésének lehetőségét. Orbán Viktor kifejtette, hogy a norvég jóléti társadalom berendezkedése okán igény mutatkozik az 1 stadion/fő arány kialakítására, így a Brann stadion már nem elég. Az egyetem diákjai ugyanakkor ülősztrájkot hirdettek a kőolajfúró “szigetek” méltánytalan, futballstadion ellátatlansága miatt.

  29. @Realist Thinker: egyrészt nem liberális az, akinek a fidesz tatárjárása nem tetszik, ezt csak az iq80-as fideszesek képzelik, mert így egyszerű a zélet.

    másrészt a poszt arról szól, hogy a felcsúti seggluk mennyire felkészült a témában, és mennyira nem tud már hazugság nélkül semmit nyilatkozni.
    magyarul mennyire lehet komolyan venni egy ország első emberét.

    harmadrészt meg, dehogy nincs pénz orovosokra, dehogy nincs, jóbarát. csak ugye ha felsorolnám, hogy mire van helyette, milyen irtózatos kormányzati maffiára, klientúrára, magánhadseregre, kocsira, zongorára, kossuthtérra, 1000 másikra, akkor demagóg vagyok, ugye.

    van pénz orvosokra, csak a te orvosodra. hehe. balfasz.

    a nép pedig plusszban pumpálja feketén a sokmilliárdnyi vizitdíjat az eü-be, azon belül az orvosok egy részének a zsebébe, és elnevezi hálapénznek, mert akkor az úgy oké, ha elnevezzük másnak.

    attól még ugyanaz.
    rohadtul van pénz, barátom, csak pont azokhoz nem jut el, akik az utánpótlást jelentenék.
    figyeld csak meg, hogy 5 év múlva mennyire lesz pénz orvosra, ha hirtelen szükséged lesz egyre! úgy fogsz vizitdíjat fizetni, mint a katonatiszt! 🙂

  30. Ne a zemberekkel fizetessék meg… a norvég orvosok képzését…
    Bár én mondjuk úgy tudom Pécsen sokan belőlük élnek, de akkor se a zemberekkel fizetessék meg. Emút8év.

  31. @makacs szennyeződés: Rossz helyen (is) keresgélsz. Természetesen a kormány költ teljesen baromságokra is, meg részleges baromságokra is (hiszen egy vidékinek a BKV-be öntött pénz is felesleges, jómagamnak, aki talán 20 éve utaztam utoljára vonaton a MÁV is felesleges), de az igazság az, hogy a TB-ből óriási összegeket nyúlnak le különböző “orvosmaffiák”, akik bizonyos diagnosztikai, vagy éppen kezelési területeken monopol helyzetben vannak Magyarországon és a kapcsolataik révén, hosszú távon biztosítani tudják, hogy más ne rúghasson labdába és finoman szólva hatással voltak arra, hogy mennyit s lehet elszámolni egy ilyen beavatkozás, vagy vizsgálat után.

    A kórházi eszközpark magáncélra használatáról (aztán kamu elszámolások gyártásáról a TB felé) már nem is beszélek, mert az csak csepp a tengerben.

  32. @Takács Bálint: ovosmaffia? felőlem legyen orvosmaffia.

    a lényegen, a tényen nem változat: világos az üzenet, hogy nincs szükség orvosutánpótlásra, havi 120 ezernél nem is lehetne világosabb az üzenet.
    nincs szükség rátok, viszlát.

    ha svédországból visszafizeti a te magyar banánköztársaságodnak a magyar orvos a képzését, attól még neked nem lesz orvosod, testvér.
    hanem svédország vett mégegy orvost.

    ha hívod a mentőt, és a diszpécser benyögi, hogy nincs pénz, hogy küldjön, akkor az oké?
    mert ez van. ez egy alapfunkciója egy államnak, és most szélnek eresztik a fiatal orvosokat, mert erre nincs pénz.

  33. @Takács Bálint:
    Kevered a magyar kandidátusi (PhD) fokozatot a norvég cand.med. (kb. orvosjelölt) címmel. Itt automatikusan jár a dr. fokozat. Ott a Dr.Med. tudományos fokozat.
    Ha nem tudsz norvégul, legalább a guglival fordíttasd le, mielőtt osztod az észt!

  34. @petimegmondja:
    Mit tudhatsz te erről? Azt hiszed, mert oda jártál, az már jelent is valamit?
    Te jobban hiszel a vaksi szemednek meg a süket fülednek, mint országunk tévedhetetlen vezetőjének?

    Nem lesz ennek jó vége!
    Takács Bálint meg akosgyula már tudja jól, hogy a helyes megoldás a narancshéjból vágott szemellenző felvétele, és a hozzád hasonló, a tévedhetetlen, igazmondó pártvezető, Rákosi elv.. izé, Orbán Viktorka szavait kétségbe vonó hitetlenek nyilvános megszégyenítése.

  35. Érdekes ez a magyar. Amije exportálható volna, abba nem invesztál, amire meg nem képes, abba dönti a lóvét. Nálunk nincs olaj, viszont van ész, tehetség. 30 éve hallgatom, hogy innen tudást lehet exportálni. Meg hogy a hazai orvostudomány, szolgáltatás is export képes. Erről minden nemes, ünnepi alkalommal megemlékezik minden politikus megemlékezik, fennkölten. De pénzt, azt nem igen tettek bele, sőt, inkább elsorvasztották a kutatóintézeteket, egészségügyet.
    Az is érdekes, hogy az állami üzemeltetés hatékonytalansága miatt többek kényszerültek magánvállakozásba – érdekes módon megy nekik, nem is kicsit. Molekulagyár, kristálynövesztés, ördögtudjamimég. Csúcstechnológiák.
    Szóval, Orbán is csak pofázik, de nem tesz semmit, hogy ez a dolog javuljon. Érdemes megnézni, hogy a svájciak vagy a japánok hogyan kezdték sikeres gazdasági pályájukat. A tudásba invesztáltak, ami később meghozta gyümölcsét.
    Ehhez képest innen csak az embereket sikerül exportálni, a vezetők meg csak sajnálkozva tárogatják a kezüket. Akár csak 20 vagy 30 vagy 40 éve, tehát mondhatni, hogy nem fejlődött ez a szegmens.

  36. Állítólag Orbán Gáspár, Orbán Viktor fia is visszafizette a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának a kiemelt tandíjat (223 000 000Ft). Sikerrel elvégezte az Akadémiát és a Barcelona igazolt játékosa jelenleg. Tekintettel arra, hogy a miniszterelnök igen közeli rokona 4-4-4 testőr őrzi éjjel nappal 8 óránként váltva egymást.

  37. “A rejtélyt csak tovább fokozza, hogy a korábban készült fotókról is eltűnt az épület,”

    Hogyan készült az illusztráció? 🙂

    Jópofa persze a sztori. Mik vannak.

  38. Bajnai Lúdmilla Goosey Gordon sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy ő, mint a magyar korona várományosa, minden millák millája (kacsa, liba, szárnyasok véghetetlen sorban) nyócév apokalipszisának négy lovasával ragadtatta el az egyetemet és önmagát!

  39. “Görögország tervezi Pitagorasz tételéért, és a demokrácia fogalomért
    évi 8 milliárd euró követelés benyújtását a magyar tandijból. “

    Orvbán azt nyilatkozta , hogy mivel Magyarországon csak a Pitagórasz-tételt használjuk , a másik – számára ismeretlen – fogalom után nem hajlandó fizetni….

  40. @dr kíváncsivagyok: Betegségmegelőzési hozzájárulás. Csak azoknak kell fizetni, akik adóznak, 2500 Ft/alkalom lesz. A bevételt kifejezetten egészségmegőrzési célra fordítják, a Közgép által beszerzett orvosi műszerekre fordítják, amit a Simicska által később alapítandó klinika kap meg.

  41. @kyanzes: A képen egy múzeum van. “Előtte” egy szobor, az ismeretlen
    magyar doktor emlékműve Meloccótól (mert szobráncuk sincsen ezeknek).
    “Utána”, mármint a múzeum mögött, a norvég erdő, mert erdő sincs Norvégiában,
    csak fák, azok is csak zöldek, sehol egy kúrva narancs.

    Az Őrnagyúrnak pedig igaza van, amit átugrott, az nem árnyék – már ássák.
    Papírvágó ólló a ház háta mögött, édes jó Lajosom.

  42. Hahó! Én voltam Bergenben, ismerek olyan norvég orvost, aki az ottani egyetemen végzett, és jelenleg is Bergenben praktizál. Biztos elírtátok. Nem a Harvardról van szó?

  43. Orbán is a svédekre gondolt, látszott, ahogy kikacsintott a nézők felé,
    mint hordókészítő John fénykorában.
    Szemét svédek, simán legyurcsányozták, még jó hogy nem lejanizták.

  44. @akosgyula:

    Jaaaa :)))

    Az átlag svéd úgy gondolkodik a norvégokról, mint az átlag magyar a szlovákokról vagy a románokról. Buta bugrisokként tekintenek rájuk. Azt se hiszik el róluk, hogy olvasni tudnak, nemhogy egyetem lenne ott “Mucsaröcsöge”-Osloban…

  45. A Nem.Egy.Működés kormányának elvitathatatlan eredménye a felsőoktatás átalakításában, hogy a jövőben a magyar egyetemeken is brittudósokat fognak képezni.

  46. ezek a lúzer norvégok? azokról van szó? akiket a második világháborúban egy hét alatt annektáltunk?

    na ezek a buta halfalók mehetnek a büdös francba… agyatlan nyugati skandinávok… töppedt agyu elkényelmesedett … ugy könnyű hogy ömlik a zolaj… na huzzanak a csába…

  47. Amúgy a segghülye vezetőinket melyik oktatási rendszer termelte ki?
    Sajnos nem a görög-román-szlovák, hogy lehessen kenni valakire, hogy milyen vállalhatatlanok ezek mind.
    Naugye.
    Szóval meg kell reformálni.
    Mert kevesen vannak a hülyék.