201212_otkert.jpgA HÖK-vezetők után a Magyar Nemzet közzétette az Orbán Viktorral romkocsmában egyeztető hallgatók névsorát is.

„A miniszterelnök olyan diákokat választott, akik nem koloncként élnek az államon, nem csak merengeni tudnak a romkocsmában, hanem együttműködni is.” – írta a napilap, amely címlapon hozta le az Orbánnal tanácskozó fiatalok adatait. Ebből megtudhatjuk: a hallgatók átlagosan fél évet töltöttek a felsőoktatásban, és fejenként legalább három diplomával rendelkeznek.

Ám azt sem mondhatjuk, hogy a miniszterelnököt reformötletekkel ellátó diákok képzése sok pénzbe került volna az államnak: az egyik 15 éves lány például (akinek lakcímét is megadta a Magyar Nemzet) két doktoriját is másfél milliós darabáron szerezte meg. Egy másik szerencsés fiatal már három évesen feketeöves karatés volt, rendszeresen jótékonykodik karácsonykor és több angol és német állást is visszautasított már – írja a Magyar Nemzet. 

„Jó volt egy kicsit beszélgetni ezekkel a véletlenszerűen idevetődött fiatalokkal, és azt is nagyon jó volt látni, hogy hogyan szórakoznak az átlag fiatalok. Gondban a gazdaság? Én azt mondom, amíg a hallgatók megengedhetik maguknak a 600 forint/deci folyóbort, addig semmi gond nincs!” – nyilatkozta autójából kikiabálva az esemény után a miniszterelnök.

Szerettünk volna pár, a tanácskozáson részt vett diákot is szóra bírni, ám az Ötkert romkocsmából kilépve hirtelen fekete, rendszám nélküli autókba szálltak és ismeretlen helyre távoztak.

69 KOMMENT

  1. Részletek az Ötker színjátszókör esti előadásából:

    Dicsőség a magasban Istenünknek,
    Dicsérje őt a föld és a nagy ég,
    Ki egy szavával híva létre mindent,
    S pillantásától függ ismét a vég.
    …..
    Be van fejezve a nagy mű, igen.
    A gép forog, az alkotó pihen.
    ….
    (Jöhet a megérdemelt kolbásztöltés, pálinkázás, aztán a beigli.)

    S te, Lúcifer, hallgatsz, önhitten állsz,
    Dicséretemre nem találsz-e szót,
    Vagy nem tetszik tán, amit alkoték?
    ….

    S mi tessék rajta?……….

    Fekete autók balra el.

  2. Sehol nem találom azt az Orbán Viktor interjút (talán TV2) ahol azt mondta:
    A miniszterelnökség egy szakma, nekem ebben van gyakorlatom, én csak ehhez értek.
    Hát igen, A HIT AZ NAGY ÚR!!

  3. Érdekes kocsma: nincs személyzet.Zárt körű rendezvény önkiszolgálással?
    A keretszámok azért nem lesznek, mert nem tudják, hogy hány kubatovlistás gyereke akar felvételizni?

  4. @gabest1:

    “Orbánnak már hitlerjugendje is van.”

    sok mindenben kretén az Ovi meg a fityiszék, de ez a hitlerjugend egy olyan szánalmasan, nyomorultan sz*r ballib kereplés, hogy rossz hallgatni.
    ilyen ökörségeket minek emlegetni. jó, hogy az antiszemitizmust mindjárt nem kevered bele. az acsarkodó, értelmetlen vagdalkozás sehova nem vezet, főleg nem egy értelmes országhoz.

    ezek a romkocsmások csak benyalizott és bepalizott szerencsétlenek voltak. valószínűleg arról a tíz kölyökről van szó, akik a Fidesz-elit gyerekei közül NEM külföldön tanulnak, hanem valamilyen fura okból itthon ragadtak.

    kicsit off, de: mikor hoz le végre valamelyik portál egy összesítést arról, hogy a magyar parlamenti képviselők gyerekei meg egyetemista korú rokonsága hol tanul, külföldön vagy itthon? hányan lehetnek magyarországi egyetemeken, főiskolákon? valószínűleg max. a harmaduk. jó lenne látni a pontos számot. az mutatná, hogy a politikusaink mennyire bíznak ebben az országban meg ebben a felsőoktatásban!

  5. http://www.hir24.hu/belfold/2012/12/16/igy-mukodik-a-kubatov-lista/

    Nézzétek a simlis, álszent, sunyi fidesz banda “működését” és regisztráljatok, hogy többé ne kelljen regisztrálni!

    Hajrá diákok, ne féljetek, ez már nem csak rólatok szól. Már az egész ország és a világ is figyel rátok!
    Padlón az orbáni banda, össze-vissza hazudoznak.
    3 nap alatt a Balog elvtársnak meg kell csinálnia az oktatási reformot.
    Noooormáááális???

  6. @cukorrépa: “sok mindenben kretén az Ovi meg a fityiszék, de ez a hitlerjugend egy olyan szánalmasan, nyomorultan sz*r ballib kereplés, hogy rossz hallgatni. “

    Azt hiszem, nem tetszett érteni, miről beszélt a hírcsárda.Meg azt sem tetszik tudni, mi volt az a Hitlerjugend, meg azt sem, hogy mely szervezet a mostani magyar utódja.

  7. Hú, hogy hazudoznak össze-vissza…mindegyik mást mond. Csaz azoknak lesz ingyenes, akik itthon akarnak dolgozni ! Mi következik ebből ? Az, hogy majd valami adminisztratív intézkedéssel megakadályozzák, hogy a végzettek külföldre menjenek. Épül az új ” Vasfüggöny ” – gondolom, kivitelező a Közgép.
    Ttthon viszont munka nincs, ez a bagázs nem is fog munkahelyeket teremteni, nem is tudják, mi a ” munka “. És nő egy munkanélküli diplomás tömeg itthon, akit el kell tartani, mert dolgozni nincs nekik hol, külfödre meg nem mehetnek ! Ajjaj…orbán…” törököt fogtam de nem eresszt “..

  8. @házelnök: “Érdekes kocsma: nincs személyzet.Zárt körű rendezvény önkiszolgálással?”

    a képen látod hogy tartya a kezét a 2/3isten ?
    na látod… a szeméjzetet már LELŐTTE…

    amugy olvastam a hírekben ez egy unortodox romkocsma, vagyis

    LUXUS ROMKOCSMA

  9. Az eddig nem létező, most létrehozott tankerületek vezetője havi 970.000,- ft bruttó fizetést kap, plusz autó!

    198 járás van!!

    970.000x198x12hó= 2 milliárd 304 millió 720 ezer/év ft a fideszes barátoknak.

    Ez a simlis, sunyi, nemzeti, aljas fidesz oktatási reformja!

    Regisztráljatok és szavazzatok az orbáni diktatúra ellen, hogy többé ne kelljen regisztrálni!

    Hajrá diákok, ne féljetek, ez már nem csak rólatok szól. Már az egész ország és a világ is figyel rátok!
    Padlón az orbáni banda, össze-vissza hazudoznak.
    3 nap alatt a Balog elvtársnak meg kell csinálnia az oktatási reformot.
    Noooormáááális???

    Kitartás, ne adjátok fel, Orbán is így kezdte!

  10. A vasárnap délutáni kormányszóvivői találkozón Giró-Szász András azt mondta: a kormányfőt a Fidelitas hívta meg az Ötkertbe.

    …jahhh ! A FIDESZ (VIKTOR), LEÜLT TÁRGYALNI A FIDESSZEL (FIDESZ-UTÓDSZERVEZET-FIDELITAS)…:)))))))

  11. HaHa, és demegHökkentő az az igyekezet, amivel egyesek, akik 40-50 évig koptatják az egyetemeket milyen álnaív követelésekkel ülnek és állnak elő. Nektek, kedves diáktársaim, akikkel majdnem együtt jártunk egyetemre elárulhatom, hogy kész terveket hoztam. Ma kivételesen,nem a romkocsmák félhomályában, hanem igenis abban merengünk. Mielőtt tájékoztatnálak benneteket,előjáróban,szeretném eloszlatni azokat a félreértéseket, rosszindulatú rágalmakat, amelyek az én kedves volt álamfőm és a kedves istenben hívő,mélyen a valláserkölcs talaján álló szövetségesemet, az én legkedvesebb miniszterelnök helyettesemet érik, s ezzel az egész keresztény világot vallásában üldözik, be akarják sározni, mondván, hogy az u.n diplomájukat lopták.Persze ez jgaz és merő rágalom, amit mi és ti is mereven elutasítotok. Visszatérve a tervemhez,örömmel látom, hogy soraitokban foglal helyet a kis Hofmann Rózsácska is. Na kislányom mit szólsz ezekhez a tervekhez? -Hát miniszterelnök bácsi, ezek az elképzelések nekem is eszembe juthattak volna, de a gaz szocik. akik nem mellesleg istenkáromlók is – meggátoltak ebben. -Na igen. Hiába csináltam meg hétfőn a költségvetést,szerdán a gáz-villany-távfűtés árának 10 százalékos csökkentését, csütörtökön megoldottam a jövő évi minimálbért ma pedig megoldottam veletek, a felsőoktatás reformját, s ki tudja még mennyi mindent fogok megoldani. Mindezt fanyalgással fogadta a gaz tandíjbevezető éjjel nappal hazudozó, nemzetietlen, Brüsszel- bérenc hazaáruló, a kárpát-medencei magyarságot egymásnak uszító, a magyar irodalmi és kulturális életet gyalázó, Uz Bence ellenes ellenzék. Hát röviden ennyit szerettem volna nektek mondani az oktatás reform-átalakitásáról. Most pedig vár a Tekem, hogy elvigyen a Facebookba, ahol ezekről a korszakos változásokról, amelyekről veletek a legnagyobb egyetértésben parázs vitát folytattam a nemzeti együttműködés kereteibe illesszem.Hujj, hujj hajrá Felcsút! Hujj-hujj hajrá Videoton!

  12. @viliv:
    “Azért lehetnél kicsit megértőbb! Az a nyolc év gyakorlathiány más szakmában is komoly hátrány lenne. Képzelj el egy sebészt, aki 8 évig csak ágytálat cserél! “

    Bár csak ágytálat cserélt volna….ehelyett amit a sebész összevarrt,…Ő (idő előtt ) kiszedte a varratot…lásd oktatás és egészségügy !

  13. Nekem nagyon tetszik ez a véletlen találkozó véletlenül ott lebzselő véletlen egyetemistákkal. Ha mégsem véletlen, akkor milyen listából válogatták ki a a véletlenül ott-lévőket? És a fiatalok időre mentek oda véletlenül, vagy már régóta ottan ültek, már menni készültek, amikor rájuk köszöntött a fekete autó? Megannyi kérdés. Egyébként én Orbán helyében a gyerekeimtől kérdezném meg először: – Oszt mizujság a városban kedveseim?

  14. @Kandabula: ezek romkocsmában merengő bölcsészek voltak… ezek mindig ott lebzselnek…

    tehát spontán volt… most evett brüsszelben egy csípős gíroszt, kellett rá kérni egy sört itthon…

    pont mint amikor puttyiny mélybúvárkodott mínusz 14 000 méteren és spontán talált egy 8 ezer éves köcsögöt… hál isten ponty arra járt egy méjtengeri búvár stáb… így pont feltutták venni… nagyon nagy szerencse volt… az is…

    amugy a fleto is megmentett a házat mellett egy elkallódott gyereket, ez is spontán volt…

  15. @Kandabula: a gyerekeitől????

    azok aszongyák minden rendben…
    ráhel az a legnagyobb álami főmufti rendezvényszervező szájel fanival… (véletlen)
    gazsi meg a vidi sztárfocistálya…
    a többi meg “kint” tanul a papa szorgosan összespórolt pénzén…

    amugy meg szerintük nyilván midnen ok… és nagyon szépen lehet keresni, sok a meló…

  16. Viktor szerint az egy termékeny hét volt (ha ezeket 1-2 nap alatt megszülték, akkor mire vettek fel 2,5 éven keresztül fizut).
    Egyébként, 2010-ben ezzel kellett volna kezdeni, ha már 2006 óta meg volt a program.

  17. Girosz nem sokára bejelentheti, hogy a tandíjmentes oktatáshoz a maximálisan elérhető pontszám 120%-a kell majd, és ezt kiterjesztik az általános és középiskolákra, mert Parragh László szerint a statisztikákból az potyog ki, hogy analfabéta segédmunkásokra van szükség.

  18. @déjá vu39:

    Melyik szervezet a Hitlerjugend jogutodja Magyarorszagon?

    Itt mindenki teljesen hulye, mar elnezest kerek?
    Azt mar csak okitaskent irom ide, hogy a Hitlerjugend tagjai eredetileg 14-18 eves fiuk lehettek, de a haboru vegen fiatalabb fiukat is bevettek.

    Tehat meg csak veletlenul sem el a parhuzam, de mindegy is.

    Agyhalottak.

  19. @Prosztó:
    Olyan megható vagy …..
    A nicked a névjegyed is?
    Köztudottan fiatalabb fiúkat mások is bevetettek.
    Azt pedig én is okításként írom ide, hogy a romkocsmában megállapodtak, hogy a Luxor keretszámait is eltörlik.

  20. Diákok! Mondassátok le Orbán Viktort!
    Ha én diák lennék, innentől nem a tandíjak mérsékléséért tüntetnék. Nem is a közpénzből finanszírozott helyek számának növeléséért tüntetnék. Nem is Hoffmann Rózsa távozásáért tüntetnék. Innentől fogva én bizony Orbán Viktor távozását követelném.
    Figyelem!
    Az, hogy Magyar Nemzet főszerkesztője vélhetően az Orbán-kormány megrendelésére személyes adatokat jelentetett meg az újság címlapján, azért, hogy az adatok tulajdonosait megfélemítse, megalázza, és elérje, hogy visszavonuljanak a közélettől, az nem vicc, hanem egy újabb hadüzenet a demokráciának.
    *Amennyire a lentebbi képen kivehető, azt nem közlik olvasóikkal, hogy a szerintük “feltűnően hosszú ideig” diákoskodó vezetőitek alapképzésen, mesterképzésen, vagy doktori képzésen tanulnak. Azt sem írják, hagytak-e ki évet bármilyen okból, és azt sem, hogy amennyiben az adófizetők finanszírozzák a képzésüket, akkor a közpénzből finanszírozható 10 félév teljesítését követően mennyi tandíjat fizetnek.
    Ugyanaz az Orbán Viktor rendelhette meg ezt a listát, aki ma délután diákokkal ült le tárgyalni. Nem, nem veletek, elégedetlen diákokkal, nem is a képviselőitekkel, hanem valaki másokkal. Erről pedig azt gondolom, hogy ezek a mások bizony előre kiválogatott statiszták voltak, ha voltak ugyan egyáltalán, és a tárgyalás híre nem kamu.
    A közrádió híreiben minden esetre azt mondják, hogy Orbán Viktor diákokkal tárgyalt. Azt nem teszik hozzá – hiszen nem is lenne igaz – hogy veletek, a tüntető diákokkal, illetve képviselőitekkel tárgyalt. Arról viszont hallgat a közrádió, hogy ha nem veletek, akkor kinek a megbízásából és miféle diákokkal tárgyalt.
    Egyel több ok arra, hogy innentől ti, utcára vonuló hallgatók ne a tandíjak mérsékléséért tüntessetek. Ne is Hoffmann Rózsa távozásáért tüntessetek.
    Tüntető diákok! Orbán Viktor nemtelen eszközökkel, igaztalanul próbálta megszégyeníteni vezetőiteket!
    Méltó módon adjatok a méltatlan támadásra választ! Igen, szervezkedjetek! Állítsátok magatok mellé szüleiteket, oktatóitokat, professzoraitokat! Állítsátok magatok mellé barátaitokat, ismerőseiteket! Állítsátok magatok mellé az egész országot! Már a világ is figyel rátok!
    Mutassátok meg, hogy nem nektek, és nem a ti vezetőiteknek kell szégyenkezniük!
    Mondassátok le Orbán Viktort!

  21. a nagyvezír eheti programja (kiszivárgott)

    hétfő délelőtt: beteggekkel rokikkal konzultál
    hétfő délután: a betegségeket eltörli

    kedd délelőtt: MÁV és BKV utasokkal konzultál
    kedd délután: németnének ad 2 napot hogy a tejjes közlekedési hálózatot épícse át…

    szerda délelőtt: hajléktalanokkal konzultál
    szerda délután: a hideg időt betiltya…

    csütörtök délelőtt: dzsobbikosokkal és kövérrel konzultál
    csütörtök délután: visszafoglajja Erdéjt !

    péntek délelőtt: Eu politikusokkal konzultál
    péntek délután: az EU legfőbb vezető álama leszünk !

    szombat délelőtt: bűnözők áldozataival konzultál
    szombat délután: kiagya drpintérnek hogy 2 perc alatt olgya+

    vasárnap délelőtt: konzultál anikó asszonnyal…
    vasárnap délután: a hetedik napon +pihen, sűrű hét után

  22. @Magyar diákok, ne bízzatok a sunyi orbáni dumákban: Ha én diák lennék, foggal-körömmel kiharcolnám, hogy Észak-Koreában tanulhassak. Húsz év elteltével a Bukchang oktatási központban tartott ballagást követően kilépnék az életbe és tüstént beiratkoznék a szudáni Szent Korán Iszlámtudományi Egyetemre Omdurmánban, arra a pár évre, ami a koreai kukacevés után még az életemből maradt, hogy bebiztosítsam hurikban gazdag jövőmet a hetedik menyországban.

  23. @Kandabula: A kérdésedre van ismert válasz: hát a Fidelitas-ban!
    Apró pici paradoxon, hogy aki még most is ott ücsörög, annak már nincs, nem lehet önálló véleménye, amiről Viktorral lehetne, kellene csacsogni.

  24. @Dour ®: Hót irreleváns kommented hatására pikk-pakk összeállt a fejemben az új, NEMZETI lottó koncepciója:

    1.) Orbán Viktor gondol 5 számra;
    2.) 1-től végtelenig;
    3.) És mindenkinek kötelező havi 30 szelvénnyel játszani;
    4.) A megjátszott számokról Kubatov-listát vezetnek, mert jó tudni (név és lakcím szerint akár), ki gondolkodik hasonlóan, mint Orbán Viktor.

  25. @CICMÓK: Ijjeta Zorbán mára zátkos elmúttnyóccév előttis csaka gebinbe kivett kössztévé mikrofonálvánjának (nnamostugye jól írtam?) mondott, 2002-ben… Azaz, inkább pityeregve (önmagától meghatottan) könyörgött, hogy válasszuk meg, mer máshoz nem ért, csaka miniszterelnökséghez… Meg is sajnáltam, komolyan aggóttam, hogy éhenhal, ha nema zén adómból tartyák lélegesztető-készüléken…

  26. Arra gondolsz, hogy megmutatta a meztelen valóságot valami natura-lista?
    Kis ország vagyunk. Fontos dolgok a romkocsmában dőlnek el.
    Azért nem kell siránkoznunk, még H.Csárdába is bejutottunk, ha Sobri Józsi ki nem listáz …

  27. @Prosztó: Ahhoz képest Balatonalmádiban már listázzák a belépőket.
    Egy kedves igazgatónő egyenként behívatta kihallgatásran a diákokat és jegyzőkönyvbe mondatta velük, mi a véleményük a diák lázadásról és sztrájkról.
    A kihallgatáson szülők nem vehettek részt, kínvallatás egyelőre még nem volt, a kihallgatási jegyzőkönyveket továbbították az illetékes minisztériumba.

  28. “véletlenszerűen idevetődött fiatalokkal”

    :DDD

    Tényleg, ki állta a bulit?
    Remélem, a Közgép előfinanszírozta a VBK-t!
    Vagy jó állampolgárként diákhitelből? Azt úgy illik.

  29. @tintamin: Mini.elnök úr már évekkel ezelőtt minden diákot meghívott ingyen sörre (valamint örök életre és adócsökkentésre). A választások után azonban kénytelen volt a meghívottakat kizárólag az arra érdemesekre korlátozni: A nem-megélhetési hallgatókra, vagyis azokra, akik amúgy is tudnák állni a cechet. Most végül bejelentette, hogy legalább annyi diákot meghív, mint tavaly, de sajnos otthon felejtette a pénztárcáját. A bulit tehát igazságosan a bankok és a globális karvalytőke fogják állni.