bajuszos bkv neni.jpgA Bajuszos Bácsi visszatetszést keltett főleg a női utasokban a diszkriminatív volta miatt. Most már mindenki elégedett lesz.

A BKK a tájékoztató kiadványokban és posztereken szereplő “Bajuszos Bácsi” néven ismert figurát “Bajuszos Nénire” cserélte miután felháborodott leveleket kapott az utasoktól. Ebben főleg azt kifogásolták, hogy miért bajszos, miért bácsi, miért fekete, miért nem 3D, illetve, hogy több képen is hiányzik a keze csuklóból.

A BKK pályázatot írt ki, és több mű is versenyben volt egészen a végső döntésig. A zsűri végül a Kopasz Transzvesztita Géplakatos, a Pajeszos Nyugdíjas Tumblr Blogger, a Hipszter Lófarkas Dögkútásó és a Hajcsavarós Hadronütköztető figuráit megelőzve a Bajuszos Nénire adta a voksát.

„Úgy gondoljuk, hogy kompromisszumos megoldás született, így se feminista, se egyéb kisebbségi csoportok nem találhatnak kivetnivalót az új figurában. Én is elégedett vagyok a Bajuszos Nénivel, jól lehet én magam a Körszakállas Unortodox Szippantóssal szimpatizáltam” – mondta el Vitézy Dávid, és közben nem mosolygott.

5 KOMMENT