oszi filmajanlo.jpgItt az ősz! Bár mi is inkább azok közé tartozunk, akik szerint ennek semmi jelentősége nincs. De ettől függetlenül tudjuk mennyire fel tudja dobni az őszi séták utáni estéket egy jó film. Íme néhány.

A takonygarzon

Egy újabb film, aminek elkészültéről nem tudott az Albán Nemzeti Bank. A film lobbanékony természetű rendezője, Heidi Winchester a glasgow-i Arany Póksegg díj átadóján elégette a film egyik kópiáját. Ez gyakorlatilag mindent elmond magáról a műről. Ha mindez nem lenne elég, íme a budapesti álértelmiségi körökben ismert wannabe-kokainista Tomy véleménye az alkotásról: “Bámulatos!

Űrhúsvét 3. – A savanyúság

A film hivatalos sajtóanyagából: Hatalmas zűrzavart okoz a Leköpött Naplemente Útja shaolin templom lámapisiltetőjében felejtett urániumrög és az abból áradó fanyar szag. Ám a probléma csak most kezdődik! Fejhangon visító cédrusfák, kétszeres öngyilkosságot elkövető miniszterelnökök… De vajon köze van ennek ahhoz, hogy pont ezen a helyen 100 éve született Keith Richards?

Pogácsába fojtott álmok

Zarvatovszki ukrán rendező filmje egy magányos transzformátor házról szól, akit megerőszakol egy hipszter CNC esztergályos. A bájos 3 órás bábfilmből külön kiemelnénk azt a jelenetet, ahol Gyima, a kérges lelkű női fordrász és szerelme, a hitehagyott gázkonvektor halott kismacskákkal ütlegel levágott ormányú elefántokat egy pandából készült bikacsökkel, és közben “Bartók: Gyermekeknek” című sorozatából szólalnak meg feledhetetlen zongoradarabok kipufogódobon és száraztápon. Az eddig 8 fesztiválról kitiltott filmetűd már 4 milliárd rubelt hozott az alkotóknak. De ez nagyrészt a DVD-dobozokban csempészett kokainnak köszönhető.

Hörcsöglézer és egyéb botrányos élvezetek

Leonardo híres szobra, a Kitömött buzi tukán több műalkotást megihletett már, ám e film kivétel. Az első dadaista sajtótájékoztatót történetét feldolgozó film bővelkedik az ízléses, jól megírt zenetörténeti kikacsintásokban. Az akciójeleneteket Szlovákiában forgatták, ezért tűnnek néha olyan knédliszerűnek. “Pörkölttartó, combfix, madárkérdőjel“. A film forgalmazója szerint e szavakat kell ismételgetni – miközben nézzük a filmet –, hogy teljesebb legyen az élmény.

Drágám, a hidroplánok csökkenésnek indultak!

George Lucas kiadatlan kisregénye alapján készült balett-dokumentumfilm, amely sem történetében, sem fordulataiban nem követi az eredetit. A film különlegessége, hogy az üzbég rendező (akit Facebook-profilképe alapján választottak) már a forgatás előtt meghalt, így a stáb voltaképpen egy értékelhető jelenetet sem tudott összehozni. A kész filmet a New Delhi Times szerkesztője „minden idők legrosszabb növényimitációjának” nevezte, majd életében először megkóstolta a saját cipőtalpát. Mi sem várunk mást ettől az alkotástól.   

6 KOMMENT

  1. Remek poszt. Szinte minden mondata arany, amelyik nem, az ezüst, de bronz alá egyik sem megy. Már izzítom is a torrentet, úgy értem, megyek megvenni a DVD-t.

    Zárójelben: a radioaktív fémet uránnak hívják.

  2. A pogácsás happárét én is megtudtam volna csinálni , de , amikor a pandát próbáltam inspirálni aztat mondá nékem a gondozó , hogy húzzáinejtabüdöspicsába .