semjen plagi.jpgA plágiumgyanúba kevert Semjén Zsolt visszautasítja, hogy forrásmegjelölés nélkül dolgozott volna, de az isteni sugallatot nem tagadja.

A hvg.hu értesülése szerint Schmitt Semjén Zsolt doktori dolgozatában bár vannak forrásmegjelölések, de a szövegek mégsem idézetként szerepelnek a szövegben. Semjén Zsolt közleményben reagált a hvg.hu vádjaira:

“A dolgozat egyedül az én munkám, amit teljesen egyedül írtam Isten segedelmével. És ha Isten az ember konzulense, vele nem lehet vitatkozni. Ő jónak találta az irományt, nekem pedig ennyi elég volt. Most azt vetik a szememre, hogy német műveket is felhasználtam, pedig nem is beszélek németül. Én nem is, de Isten igen. Középfokúja van. És hozzá könyvelési alap szókészlet! De Istennek ez is elég. És miért is kéne idézőjel olyan szövegek köré, amit én is a magaménak érzek? Amikor lemegyek a boltba és kérek egy kiló osztrigát, Dom Perignon pezsgőt és epret, akkor sem rakom idezőjebe, hogy “Jó napot kívánok, egy kiló osztrigát, Dom Perignon pezsgőt és epret kérek az esti áhitathoz”, pedig ezt a mondatot is biztos sokan mondták már előttem.”

30 KOMMENT

  1. “… nem beszélek németül (…) de Isten igen. Középfokúja van.”

    Hogy Isten miért csak középfokon beszél németül? Mert latin az anyanyelve, és az idegennyelv-tanulást az angollal kezdte. Ha a némettel kezdte volna, ma mindkettőt felsőfokon beszélné.

  2. Semjén Zsolt, H. Mini. Elnök úr német nyelvtudására pont ugyanaz jellemző, mint a disszertációja forrás-megjelölésére: Sokkal többet tud, mint amennyit beszél!

  3. Lehet, hogy a katolikusok istene valaha beszélt németül, de mióta Lutherrel összerúgta a port, még XVI. Benedek (szül. Racinger Szepi) kedvéért se hajlandó úgy megszólalni! Mármost, ismerve a katolikus egyház kamaszfiúfallosz-merevségű hierarchiáját, kizárt dolog, hogy ha a pápával se povedál dajcsul, akkor éppen egy senki kis magyar doktorandusz mellé telepedett volna oda fordítgatni!

  4. Isten anyanyelve a héber. Első írását is így publikálta, a Mózes NyRt. lapterjesztőnél.
    Semjén, a Simeon (meghallgattatás) héber név magyar változata.
    Adott az összefüggés.
    Ez egyébként a lemondás már bejáratott menete fideszes körökben.
    Vastaps közepette lehet lelépni.

  5. @Adofizeto: Má’ megint azok a mocskos anyagijak!!! Ki vette fel??!! Nem vette fel senki, mert a perselybe hajingálta Tömjén Zsófi, a zegyetem kápolnájában, oszt’ jónapot!
    Továbbá, cócciológiajai disszertizációkokat, nem szokás plagizálni, mert ugyi cócciálisan érzékenyek még zokon vennék! Továbbá, Semmilyen Zsóti, Nastase nevű elnökkel is szép, hűs halomba lődözte a kacsákokat, szóval van nekillye nemzetközi kapcsolatai is. Tehát a HVG mehet a bánatba, mert megint igaztalanul vádollya a kormánytot!

  6. @nincs_itt: Kiadtak?? Kiszabadultál!!
    Mint realy hungaréze freedom fighter a kabinból.
    A kötés marha, disznó, rinocérosz, kígyó, esetleg krokodilbőr?
    Asszem a szokásos hazai műbör, kicsit büdös, kicsit szottyadt, de magyar.Ismerős.
    Buenos Aires! (gázálarcot nem lent hagyni!).
    Never ending sympathy, city-trabant.

  7. @kittrabi: Mexöktem!!! Rilli ungarische soldateszka!
    Marhára nem teccik a disznó, de a rinocérosz inkább a kormányunké lehet, bár Tömjén Zsófi inkább a kígyóra szavazott, krokodil könnyek között…
    Nem tom, mé’ baxtatol, de azt a műfalytot nem ismerem, hogy szimfóni, a előtte meg nem értem mit karcolásztál.

  8. @Adofizeto: “Isten konzulensi tiszteletdíját ki vette fel?”
    – Mióta a Biblia elkészült, Isten akaratát és elképzeléseit a papságon keresztül hozza tudomásunkra. Így a neki felajánlott javakat is az ő közvetítésükkel fogadja el.

    @nincs_itt: ezt a bőrkötéses poént nem ismertem. 😀

  9. “Semjén Zsolt 1992-ben megvédett szociológusi diplomamunkája jelentős átfedést mutat az egy évvel korábban doktori fokozattal jutalmazott teológiai értekezésével. A diplomamunka többoldalnyi átvételt is tartalmaz egy magyarra fordított német műből. Később a kereszténydemokrata pártvezér egyetemi dolgozatainak szövegét nagymértékben felhasználva több tanulmányt is publikált.”

    Semjén plágium-hatványai: Még önmagát is több áttételben plagizálta. És ez eredetileg nem is Hírcsárda-hír, hanem: hvg.hu/itthon/20121119_Plagiumgyanu_Semjen_szociologia

  10. Martonyi János dolgozata a jövő héten érik plágium gyanússá.
    Magát megnevezni nem kívánó titkosszolgálati szakértők, az örmény
    maffiát látják az ügyek hátterében.

  11. Zsolt álma:Zsolt álmában, sűrű tömjénfüstbe burkolózva megjelent az Úr, s imigyen szóla: Zsolti fiam most figyelj: megparancsolom, menj és eredj, írj disszertációt, bármely, de leginkább német nyelven! Forrásmegjelölésed légyen csereszabatos a Szent László által fakasztott víz a sziklából. Ez ismét csoda lészen, s ha sikeres lesz disszertációd, jogalapot nyersz a majdani szenté avatásodhoz. Ehhez viszont, ahogyan mondám, csak a doktorival rendelkezők juthatnak. Nem árt, ha ezek után a szociológiával is megpróbálkozok mivel ez a besorolásod miatt fontos. Ez a cselekeded tökéletesen megfelel az anyaszent egyháznak és mindenhatódnak is. Ha pedig a HVG képében megjelenő ördög plágiummal vádol, az a katolicizmus megsértésével egyenértékes, s a pápa kiátkozását válthatja ki. Erről fogom álmában, a pápát is tájékoztatni. Zsolt felébredve, azon nyomban megírta doktoriját, majd a szociológia szakon is megfelelt. S az Úr által emlegetett ördög megjelent a HVG képében, és a megjósolt plágium vádja Zsoltira szállt. Mivel ez a katolikus anyaszent egyház, sőt a világvallás megsértését jelentette, az Úr elrendelte a pápai kiátkozás elindítását. Ez lapzártáig még nem történt meg.

  12. Ezért a cikkért egy ájtatos keresztény szekta – melynek tagjai mellesleg teljes megbocsátást hirdetnek felebarátaikkal szemben, és feltétel nélkül szeretik őket – fel fogja gyújtani a szerkesztőséget.

    Mert hát ha valaki hisz, azt csinálja faszán, értem?

  13. Valami szintén KDNP-s fiszfasz szerint a HVG akciója a kereszténység elleni támadás része.
    Szerintem itt nem kéne megállni (a hülyeségben), ennél sokkal súlyosabb vádakat is megfogalmazhatunk, ha csak egy picit is tovább vizsgáljuk a kérdést:
    Semlyén Zsolt egy ember. Igaz (mégha szar is).
    Akkor ez egy emberiség elleni támadás!

  14. @Aszongyaja Zanyósom: Misztikus értelemben eggyéolvadnak. Ezér’ van az, hogy a Semjén mindig pontosan tudja, Isten mit akar, és ez miaggyisten mindig az, ami Semjén szerint helyes.
    (Micsoda istenkáromló ez a Semjén…és micsoda felelőtlen ember, hogy mindig istene keni a felelősséget…)