papcsak2014.jpgMegszavazta a parlament a fideszes Papcsák Ferenc és egy egyelőre ismeretlen képviselő módosító javaslatait. Több részlet azonban csak ezután került nyilvánosságra.

Az új szabályozás szerint azok is ajánlhatnának, akik nem regisztrálták magukat a választásra. Sőt azok is ajánlhatnak, akikről környezetük tudja (vagy tudni véli), hogy a Fideszre szavazott négy évvel ezelőtt, viszont már nem él. Az ő szelvényeiket a temetőben veszi át a jegyző, aki ezután már házhoz is mehet regisztráció miatt, ám csak ha akar. A jegyzőket a kormányhivatalok jelölik ki 2014. április 1-jétől.

Változás, hogy az eddigi kétszáz ajánlószelvény helyett most már húszezer szükséges, de csak 18 vidéki megyében és 23 fővárosi kerületben. Papcsák Ferenc szerint itt egy elírás történt, azonban a törvényt már csak 2014. májusában lehet módosítani egy fél órája született egyéni indítvány alapján. Módosult a jelölőszervezetek köre is: csak a 2010-es fülkeforradalomban aktívan résztvevő pártok állíthatnak jelölteket.

Újdonság, hogy minden nem fideszes ajánlószelvény mellé kell csatolni egy fideszest is, a pártsemlegesség jegyében. “Mindenkinek egyenlő esélyekkel kel indulnia” – indokolta a változtatást Papcsák Ferenc, majd lekapcsolta négy budapesti romkocsma wifi-routerjét.

47 KOMMENT

  1. Éljen és virágozzék Papcsák Ferenc! (sírján sok sok virág, mert egyszer ugye….)
    Éljen Zugló! (január 1.-től San Francisco)
    Testvéri üdvözlet és köszönet Bp. 21. választókerületének! (a 21-es csapdája)
    Éljen Baktalorántháza (hogyé mén most a voks?)
    Vesszen Trianon!!

  2. Nem létezik, hogy ennyire fontos részletszabályokat nem az Alkotmányba tették bele!

    Ezúton érdeklődnék, hogy a Kövér László által aláírt Alaptörvény sorszámozott díszkiadásomhoz a pótlapokat hogyan tudom megkapni?

  3. “Változás, hogy az eddigi kétszáz ajánlószelvény helyett most már húszezer szükséges, de csak 18 vidéki megyében és 23 fővárosi kerületben. Papcsák Ferenc szerint itt egy elírás történt… “

    Tényleg elírás, mert 19 megyénk van. Lesz egy megye, ahol változatlanul 200 ajánlószelvény kell? Összeegyeztethető ez a NER-rel?

  4. @Adofizeto: Ugyan már… értelmes szöveget olvasni nem is lehet !
    Sőt ! 2013-tól betiltja pártunk és kormányunk nemcsak a netet, hanem az olvasást is ! Az írásról nem is beszélve, hiszen az életveszélyes! Még a végén elkezd gondolkozni a hülye parasztja itt nekünk…

  5. @rezvez: Nekem meg az jutott az eszembe, hogy a Fidesz-KDNP úgy is méltó emléket állíthatna a kommunizmus (+ elmúlt 8 év) áldozatainak, ha az elmúlt 60 évben Magyarországon elhunyt embereket mind a SAJÁT HALOTTJÁNAK nyilvánítaná. Az is jó sok szavazat!

  6. Kedves nemzetvesztő hírcsádás bagázs!

    Kár a gőzért, a valóság már maga a fekete humor.
    Nem tudtok ti olyan durva ostobaságot kitalálni, amit pár héten belül a kormánypártok meg ne valósítanának.
    Ne adjatok nekik tippeket nekik, mi szívjuk meg.
    Tényleg csak egy javaslatszámot kell adni ennek a posztnak és máris benyújtható törvényjavaslatként az országgyűlésben. Megszavaznák, hidd el.

    Üdv

    özvegy Hugyos Jóskáné

  7. “csak a 2010-es fülkeforradalomban aktívan résztvevő pártok állíthatnak jelölteket.”

    Ebből a pongyolaságból még baj lehet, a 2010-es fülkeforradalomban az MSZP is aktívan részt vett! Nem azért adtunk 2010-ben 2/3-os felhatalmazást a Fidesz-KDNP-nek, hogy ilyen gyerekes hibával HELYZETBE HOZZA az MSZP-t a 2014-es választásokon!

  8. @Adofizeto: Köszönöm kérdésedet, de szlovákiai hidat még nem terveztem. Amúgy nem is a híd megtervezésével, hanem a megépítés megtervezésével volt a gond. Amit én terveztem és földrengésre is méreteztem, az áll, mint a cövek:
    fradyendre.blogspot.hu/2010/03/szebenyi-volgyhid-foldrenges-meretezese.html
    Egy másik hasonló:
    fradyendre.blogspot.hu/2011/08/dulacska-volgyhid.html
    Egyébként meg a regisztráció időben egyre csak közelít a nullához, de azért még nem teljesen az… 😉

  9. Úgy hallottam mindenki szavazhat a fideszre.

    Kivéve a gyevi bírót, de már dolgoznak rajta a fiúk.

    .

    .

    .

    .

    BREAKING NEWS:

    Nemrég számoltunk be róla, hogy hiba csúszott a választási törvénybe, miszerint a gyevi bíró kivételével minden állampolgár leadhatja voksát a fideszre. A parlament sűrgősséggel tárgyalta az ügyet, és holnap ki is hirdetik a módosított jogszabályt:
    Minden magyar állampolgár szavaz a fideszre. – Mert jajj ha nem!

    .

    .

    .

    .

  10. @Frady Endre: Gratulálok a munkáidhoz! Baromi jó érzés lehet, amikor esetleg átmész a családdal valamelyiken és mondhatod a gyerekeknek, hogy ezt apa tervezte!

    A regisztráció tényleg közelít a 0-hoz, amikor pedig átmegy a negatív tartományba, azt onnan fogjuk tudni, hogy visszavonják a törvényt.

  11. @Adofizeto: Igen, bár én általában az alépítményeket (alapozás, pillérek…) tervezem, amik föntről nem látszanak. Amúgy volt, hogy szóltam, hogy ezt-azt én terveztem, de már immúnisak… 🙂
    Remélem, hogy 2014 után nem lesz aktuális, hogy “Chuck Norris még a narancs-címeres szavazólappal is tudott a Bajnaira szavazni”. 🙂

  12. “Megszavazta a parlament a fideszes Papcsák Ferenc és egy egyelőre ismeretlen képviselő módosító javaslatait.”
    Valaki a tisztelt hölgyek és urak közül névtelenségbe burkolózik?
    Esetleg egy elhunyt képviselő lobbizik a szavazati jogáért?
    Hány napja nem tudjuk, hogy hány szellem ül az országgyűlés padsoraiban?

  13. Bruce Willis és Sylvester Stallone ma, Los Angelesben, helyi idő szerint
    14 óra 26 perckor, feljelentést tett a Hírcsárda ellen, becsületsértés,
    és hitelrontás miatt.

  14. Képaláírásnak:
    Részlet a Die Hard 6 – Még drágábban add a szavazatod! c. filmből.
    A képen azt a pillanatot láthatjuk, amikor a főhős, Kolompár Rómeó (Bruce Willis) közli Benkő Tiborral (Sylvester Stallone), hogy -köszönhetően a Fidesz inflációt felpörgető gazdaságpolitikájának- már csak 3 ezer forintért hajlandó eladni a szavazatát, az eddig megszokott kettőezres ár helyett. A film happy end-del (Közgéppel) zárul, mindenki szabadlábon marad.