amerika valasztott.jpgTörténelmi pillanatnak nevezte Orbán Viktor az amerikai választások eredményét. “Sok dolgunk lesz” – vélte a kormányfő.

A választásnak vége, a végeredmény pedig nem is lehetne egyértelműbb, a Fidesz-KDNP példátlanul erős felhatalmazást szerzett a kormányzásra” – mondta Sólyom László a Potomac folyó partján állva, mivel nem engedték át a túloldalra. Barack Obamát és Mitt Romney-t maga mögé utasítva fölényesen, az elektori szavazatok kétharmadával győzött Orbán. Az USA Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéjének számító billegő államok, így Ohio és Florida is végül az megújulásra, a Nemzeti Együttműködés programjára szavazott. Az eredményt még fényesebbé teszi az a tény, hogy Orbán Viktor nem is amerikai állampolgár, és nem is indult a választáson.

“The Americans voted for a better, although unortodox capitalism, which is a kind of ortodox communism with freely available Coca Cola and Én Kicsi Pónim”kommentálta a győzelmet Szijjártó Péter, leendő alelnök, aktív nyelvtanuló.

amerika valasztott2.jpg

Információink szerint Rogán Antal és Lázár János máris elkezdték az Amerikai Együttműködés Rendszerét építeni, emellett visszatérhet a politikába Schmitt Pál, aki “folyékony angolságával és európai sármjával amúgy is kivívta az amerikai emberek tiszteletét” – nyilatkozta róla Semjén Zsolt.

Vona Gábor csak annyit mondott az eredményről, hogy végre jó kezekbe került a Fehér Ház, de ezt persze nem rasszizmusból mondja, mivel a Jobbiknak sohasem volt baja a négerekkel, hiszen Szegedi Csanád is az.

Arról egyelőre még nem döntöttek, hogy az USA-t és Magyarországot az egyszerűbb kormányozhatóság végett összevonják-e, illetve, hogy a központosított közigazgatás miatt fellépő párhuzamos intézményeket miként közösítsék. Az már biztosnak látszik, hogy az IMF szerepét a Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezet veszi át, amellyel feltehetően ezután már gyorsan megy a megállapodás.

87 KOMMENT

  1. Remek poszt! 😀

    “Orbán Viktor lett az USA elnöke”
    – Hurrááá! De lesz ideje a miniszterelnöknek a hazájára, miközben felvirágoztatja az USÁ-t?

    “Az USA Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéjének számító billegő államok, így Ohio és Florida”
    – Arra céloztok, hogy Mo.-on ezekben a megyékben magas a színesbőrű / latin kisebbség aránya? Ugye nem?

    “Vona Gábor csak annyit mondott az eredményről, hogy végre jó kezekbe került a Fehér Ház, de ezt persze nem rasszizmusból mondja”
    – Igaza van. Ha egyszer “Fehér” Ház, mit keresett benne egy fekete elnök?!

    “unortodox capitalism, which is a kind of ortodox communism”
    – Ez a csúcspont. 😀

    “az USA-t és Magyarországot (…) összevonják”
    – Megoldódik az illegális bevándorlás problémája. Mindenki vissza fog költözni Mexikóba. Még a fehér fiatalok is.

    “az IMF szerepét a Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezet veszi át”
    – Kit érdekel? Sosem volt szükségünk az IMF-re!

  2. “The Americans voted for a better, although unortodox capitalism, which is a kind of ortodox communism with freely available Coca Cola and Én Kicsi Pónim”
    Komolyan mondom leestem a székről úgy elkezdtem röhögni :DDDDD

  3. Szerencsére egyre több helyen választják meg Viktort kétharmaddal. Franciaországban is megválasztották a balos programjával, most az USÁ-ban és hamarosan Merkel helyett is őt választják.
    Gondolom most gyorsan tanulja ő is a németet, hogy el tudja mondani majd a köszöntő beszédét (“Danke!”).

  4. És nem esett még szó arról, hogy az elavult, több száz éves amerikai alkotmányt is felcserélheti a II./3 többség korszerű és alapos törvényre, amit aztán havonta lehet módositgatni a szükségletek szerint. Apropo, az Alkotmány utcát mikor nevezik már át, hiszen az is elavult.

  5. ” Legalizálták a marihuánát Coloradóban
    Népszavazással törvényesítették a kábítószer szabadidős célú használatát a felnőttek számára.”

    ALAKUUL EZ: neve: drog-bolygó.

    mindet fölakasztanám, aki ezt forszírozza !

  6. @mrbloodbunny: Te valamit nagyon félreértettél Hoffmann Rózsa oktatáspolitikájából.
    Az első nyelv -a 2/3-os győzelem után- a magyar lesz, elvégre az amerikaiak kultúrája (leszámítva néhány szarházi indiánt) messze nincs többezer éves, szóval beszéljenek csak magyarul. Ha pedig idegen nyelvet akarnak tanulni, na akkor jön a német!

  7. @seheresezádé: ????? EZT CSAK FIZETETT MANTRÁZÓ KÉRDEZHETI MEG !!! AKI AZT AKARJA, HOGY A ZEMBEREK KÁBÁK LEGYENEK ÉS NE ÉREZZÉK, NE LÁZADJANAK FÖL A KIZSÁKMÁNYOLÁS ELLEN ÉS AKI GYILKOS GÉNNEL RENDELKEZVE MEG AKARJA ÖLNI GYERMEKEIKET !

  8. Kétharmados győzelem: Orbán Viktor lett az USA elnöke

    Vona Gábor csak annyit mondott az eredményről, hogy végre jó kezekbe került a Fehér Ház, EZÉRT, MINT A vIKTOR LEGJOBB ELSŐSZÁMÚ TANÍTVÁNYA, GARANCIÁT VÁLLALT ARRA, HOGY A KÖZGÉP ÉPÍTŐ ÁGAZATA BEBURKOLJA A FEHÉR HÁZAT 30 CM-ES HUNGAROCELLEL ÉS HA NETÁN ÖNGYULLADÁS LÉPNE FÖL VALAHOL, POROLTÓVAL AZONNAL LOKALIZÁLJA A TÜZET. DE…DE…DE…HA MÉGSE SIKERÜLNE OLTANI, A TEK EMBEREIT LÉGIDESSZATOSOKKÉNT DOBJA LE MÁSODPERCEKEN BELÜL, HOGY KIMENEKÍTSÉK A LEGFŐBB MÉLTÓSÁGOKAT……………….

  9. @kvadrillio: Dehogy! Ha hihetünk Kósa Lajosnak, az 1-1,5 milliónyi iskolázatlan félreixelőt sikerül kiiktatni az előzetes regisztrációval.

    (((Jó poén, hogy pont az érettségizett Kósa beszél iskolázatlanokról, legalább 1 millió embernek van ebben az elbaszott országban magasabb iskolai végzettsége, mint neki.)))

  10. Liberty Island neve holnaptól Majority Island.
    A szigeten álló szobrot a sziget felújítása miatt esedékes régészeti munkák megkezdése miatt el kell szállítani. Az alkotást egy műhelybe viszik, ahol restaurálják, majd ezt követően Siófokon állítják fel.

  11. @juless: Teljesen igazad van, a Liberty egy ócska bolsevik trükk, mint tudjuk. A siófoki felállítás előtt pedig a fáklyát a szobor kezében -Rogán Antal ún. Blikkes rikkancs koncepciója alapján- kicserélik egy CBA-s zacskóstejre.

    Tényleg, miért viszik a szobrot Siófokra? Hogy Dániel Péternek ne kelljen annyit utaznia a vörös festékkel (+alpinista felszereléssel, ha nem csak a bal lábujját akarja leönteni)?

  12. MEGY A JENŐ

    Megy a Jenő. Jenő vonul,
    Mégpediglen bús konokul!
    Elől arca, hátul háta,
    S zöld erdőben szájat tát a
    Tömeg, aki látja Jenőt
    S fényes kopaszsággal benőtt
    Fejét, hol mint bornyún billog,
    Ózon szűrte napfény csillog.
    „Hová, hová? – Jenőt kérdik,
    Midőn vízben jár már térdig.
    „Jenő! Jenő!” – szól a kánon
    S átgázol az óceánon,
    S túloldalon USA figyel.
    „USA?! Hogy tévedtem így el?!
    Nem jegyzem hát meg már soha,
    Mely’k oldalon nő a moha?!”

    ILLUSZTRÁLVA:
    fradyendre.blogspot.hu/2012/11/megy-jeno.html
    🙂

  13. Van egy szörnyű gyanúm!
    Ezt hírt sárga körökben a zemberek – főleg a 25-28 IQ-val rendelkező többség – kész tényként fogják kezelni. Megjelennek az USA zászlók figyisz székházakon. Felkérik Szíjjártót aki igaz mondásáról híresült el szerte Európában, hogy nyilatkoztassa ki az “őszintét”. Dollár körök alakulnak, szapulva az Eurót. Kövér megint seggig érő hajat növeszt, mint egy Dakota-Sziu-Turul harcos. Áder új alaptörvényt ír, Matolcsy bevezeti a tomahawk-adót. Deutsch azt csinálja amit eddig – semmit, stb.
    Legközelebb óvatosan az ilyen hírekkel!

  14. @buff47: Dehogy Áder, Száje(mbe)r Jóska írja, speciálisan neki tervezett és gyártott, az eredetihez képest duplaakkora iPad-en, hogy végre megfeleljen a kamujának, miszerint a vonaton gépelte Brüsszel felé menet és vissza. 🙂

  15. @Adofizeto:
    Húúú…
    Már a CNN is megszűnt. Csak a kosztévé mutat valami gyorsnaszádról kiretusált képeket.
    Legalább az USA is államosítva lesz (tagállamok nélkül) és megtudják, hogy nem Lajos mondta, “az állam én vagyok!”.

  16. Az MTI vezérnek 11 millió: ennyit a pofátlan végkielégítésekről!

    A fülkeforradalom tovább zabálja gyermekeit. Decemberben távozik ugyan Belénessy Csaba az MTI éléről, de egy 11,4 milliós végkielégítést még kihúz a zsebünkből. A közmédia leoltását mások folytatják.

    Végképp elfogyott a levegő Belénessy körül, az MTI vezérigazgatója egy ideje már szkafanderben volt kénytelen vezetgetni a céget, amelyet időközben teljesen kiürítettek alóla.

    Meg lehetne nevezni azokat a momentumokat, amelyekbe végül belebukott. A baj inkább az, hogy csak ő távozik.

    Legyünk őszinték: a magyar közmédia megítélése soha nem volt talán olyan mélyponton, mint most. Nem is olyan régen alapigazságnak számított, hogy amit az MTI megírt, az úgy volt. Pontos volt, megbízható, és ha nem is teljesen független, azért jó ízlésű. Amíg Orbánék nem ültették saját embereiket a közmédia vezető székeibe. Így lett az MTI teljhatalmú ura a szakmát Pécsett kitanuló népművelő. Nem, nem a népművelő szakmát kezdte Pécsett Belénessy, amire végzettsége predesztinálta volna, hanem a médiában emelkedett üstökösként, egészen az MTI legtetejére. Majd tanácsadóként újra ennyi pénzért alkalmazzák.

    A magyar közmédia gyászos, újabb és újabb negatív rekordokat döntő mélyrepülése persze messze nem csak Belénessy nevéhez kötődik. A Cohn-Bendit riport meghamisítása, amelynek elkövetője ezután két főszerkesztői posztot is kapott, Lomnici kitakarása, az operaházi tüntetés, és még sorolhatnánk, tévés bakik (értsd: a kormány elvtelen talpnyalása, a szakmaiság sárba döngölésével párhuzamosan), nem Belénessy bűnei.

    Voltaképpen egy emberként kellene távoznia mindenkinek, aki ezt tette. Akik a korábbi, megbízható közmédiumokat közröhej tárgyává tették, akik miatt az újságíró szakma megbecsültsége oda jutott, ahova. Akik miatt lehet, hogy többet senki nem hiszi már el a köztévé híradóját, az MTI híreit, mert bárki lesz kormányon, biztosan meghamisítja, ha csak hobbiból is.

    Távoznia, és bocsánatot kérnie. Nem lehúzni még az átvert tömegtől 11,4 millió forintot. Mert persze ha a csúcsra tört majd bukott népművelőnek nem pofátlan a végkielégítés, hiszen Szijjártó is megígérte: annak bizony véget vetnek. Olyan jól sikerült, hogy még a különadót is megspórolták neki. Pécs büszke lehet, megint.
    Ilyen a sunyi, simlis, aljas, álszent, műmagyar fideszes politika!

  17. @LINOLEA: Little jug, mint “kisköcsög”?………….. ezt nem fogják érteni…. meg amúgy sem klappol, a little jug angolban semmit nem jelent, mármint önmagán kívül, ellentétben a “kisköcsög”-gel………………

    A HCs poszt amúgy, szokás szerint, nagyon jó, hatalmas grt.

    Arra vigyázzunk csak, hogy az ortodox angolul ortHodox, h-val, nem ortodox csak úgy. A negálás is h-val van.

    Amúgy tök rendben van, éljen a kormányellenes humor! Hip-hip-………….

  18. @buff47:
    “Ezt hírt sárga körökben a zemberek – főleg a 25-28 IQ-val rendelkező többség – kész tényként fogják kezelni. Megjelennek az USA zászlók figyisz székházakon.”

    Kedves buff47.
    Az ellenfelet hülyének nézni általában nagy hiba szokott lenni.

  19. Orbán bejelentette: átvállalja a kormány az elmútnyócév alatt Kalifornia megyében megduplázódott adósságállományt, valamint Schwarzeneggert indítják Etyek polgármesteri székéért, amihez Etyek-Alsó néven Los Angeles önkormányzata is csatlakozni fog.

  20. a „ dübörgő csend után ” küldök egy kis „ sajnálatos vidámságot ”

    feloldva a látszólagos ellentétet:

    mi igaz abból a SAJNÁLATOS friss mai hírből, hogy orbánnak ma sem egyenesedett ki az EKG-ja ?

  21. állítólag a Dakoták euforikus örömükben le-mérgezett-nyilazták a Huronokat, s helyettük a következő választásokon már, importált román és lengyel munkanélküli, be-kannás-boroztatott BÉKA-menetesekkel újrázhat…

  22. Hatalmas gratula, Tisztelt Hírcsárda!

    Remek, hogy megláttátok és láttattátok e két hatalmas nép – a magyar és az amerikai – jelene és jövője közötti párhuzamokat.

    Jómagam csak arra mutatnék rá, hogy hasonlóságokat a múltban is fel lehet fedezni; anno a bostoni teadélután békemenete (nb. peacewalk) csakúgy, mint a magyar 2012 januári is azt hangoztatta: “nem leszünk gyarmat!” (we will not be a colony!)

  23. mi igaz abból a friss hírből, hogy orbán viktor rögtön UTASÍTOTTA is a 3 betős IMF-t, hÚgy azonnal kezdjen tárgyalni és egyeztetni az EU-val, mert ellenkező esetben magyarország egyetlen Qrva fillérrel sem hajlandó tovább támogatni, sem az Uniót, sem az IMF-t…

    hozzátette továbbá, hogy a Németek, Svédek, Franciák, Belgák meg befoghatják a mocskos hazudós pofájukat, s ne is reménykedjenek a magyar nemzeti segélyben…

    – majd megjegyezte, hogy a Belgák ráadásul még balgák is !