matolcsy_gattyan.jpgMatolcsy György tegnap hivatalosan is benyújtotta lemondását, majd rövid sajtótájékoztatón indokolta döntését.

Már nem bírom a nyomást! Ez a sok szám, tizedesek meg nullák, átváltani ajróba meg vissza, meg úgy ígérgessek, hogy az meg is valósul?! Mi vagyok én, Kóka János? És itt van még a Heti Válasz is, minden héten elolvasok egy 600 oldalas közgazdasági könyvet angolul, amit németül írtak?! Értik? Angolul! Yeah package, ya know…!

Matolcsyt az ország leginnovatívabb vállalkozója, a nemzetközileg is elismert Gattyán György váltja. Az új nemzetgazdasági stratégia fontos része lesz a kukkolás és a legalizált prostitúció. Az első tervek szerint minden magyar hálószobát, konyhát, fizikaszertárt és vadetetőt bekameráznak, így a neten folyamatosan lehet jó minőségű amatőr Pannon-pornót nézni, kedvezményes áron. Az MTVA HD minőségben sugározza az online adást, amit a MindigTv és a CBA támogat.

Aki akarja, meg is rendelheti kedvenc háziasszonyát, diáklányát vagy férjét. A nemzetközi házhozszállítást, a „modellek” felügyeletét és a szolgáltatás díjának beszedését a TEK végzi.

A nemzetjobbító, „Testünkkel A Szabadságharcért” (TASZ) programban való részvétel kortól és nemtől függetlenül minden magyar állampolgár számára kötelező, kivéve azokat, akiknek nem. Erről Rogán Antal dönt.

Orbán Viktor szerint jó döntés született: „Így biztosan nem kell IMF segítség! Nekem különben is az a fontos, hogy a minisztert továbbra is Gyurinak hívják, mint a papagájomat. Ha mondok neki valamit, akkor csak ismételje el, és bólogasson a kis búbos fejével, oszt jólvagyok!

43 KOMMENT

  1. “Az új nemzetgazdasági stratégia fontos része lesz a kukkolás és a legalizált prostitúció.”

    Ez biztató kezdet, önmagában azonban kevés.

    – A kivándorlókat meg kell adóztatni. Mindegyik adja haza a fizetése felét, ahogy az itthon dolgozók teszik. Az nem számít, hogy kint már adóztak egyszer – kint úgyis többet keresnek, mint itthon. Különben mit keresnének kint?

    – Az itthon maradók harmadát ki kell képezni fogorvossá és egészségügyi dolgozóvá. Csak külföldi ügyfeleknek dolgoznak. Pénzért. Nem azért taníttatja őket a Haza, hogy nyugdíjasok nyavalygását hallgassák, meg a prolik táppénzcsalásához asszisztáljanak.

    – A második harmadot ki kell képezni mesteremberré: reluxás, rendszergazda, villanyszerelő, mindenféle mérnök, kőműves, informatikus, járólapos. Túl sokat kell várni manapság egy jó szerelőre!

    – A harmadik harmad munkásként dolgozik a soron. Ide kell beosztani az ún. ballib értelmiséget. Ládát hordani meg sepregetni jók, és nem lesz idejük hazaárulásra.

    – A resztli megy közmunkásnak. Sok hasznuk nincs. De legalább olcsók.

    – Pedagógus nem kell. Aki számít, az külföldön taníttatja a gyerekét. A proliknak elég a papság.

    – Bölcsész nem kell. A bölcsők ma már gyárban készülnek.

    – Közgazdász nem kell. Az unortodoxia végképp fölöslegessé tette őket. Eddig is csak a baj volt velük.

    – Jogász nem kell. A fontos dolgokat beírjuk az alaptörvénybe, a többi nem fontos. Kétség esetén a TEK ügyfélszolgálatához lehet fordulni.

  2. Matolcsynak ez a lefelé forduló szája sokat elárult, valószínűleg már rég tudta, hogy neki kell elvinnie a balhét. Azt gondolják, a Fideszben, hogy Matolcsyval azonosítják az emberek a kötelet, amit a nyakunkra tekertek és folyamatosan szorítják egyre jobban. Így mivel leváltották, viszi az összes ellenszenvet. De nem így van, a terhek itt maradnak rajtunk, Matolcsy megkapja Magyarország GDP-jének 0,5%-át végkielégülésnek 🙂

  3. @ezanicknevem: “- A kivándorlókat meg kell adóztatni. Mindegyik adja haza a fizetése felét, ahogy az itthon dolgozók teszik. Az nem számít, hogy kint már adóztak egyszer – kint úgyis többet keresnek, mint itthon. Különben mit keresnének kint?”

    Ez sajnos ellentétes az úniós joggal (jog? haha!) ezért sajnos moszk izé brüsszel nem engedné. Helyette a kivándorlók itthon maradt családtagjait fogják az 50+50% azaz 100% összevont adóval sújtani. Ha meg akarnak élni, majd küldenek nekik a disszidens családtagok, úgyis jól keresnek. Természetesen a hazaküldött pénzre is érvényes a fenti adómérték.

  4. “Jó eséllyel úton van a harmadik Matolcsy-csomag,
    az IMF azt kéri, legalább partnernek tekintsük őket. A kormány tényleg kartellezne.”
    Ja, és ez nem a HCS valamely MTI kompatibilis cikkéből van…

  5. Sajnálatos módon a HírCsárda és a valóság közötti különbség egyre inkább elmosódni látszik. Ez a cikk simán lehetett volna a Napi Gazdaság, vagy a Portfolió rovatban is. Onnan tudom, hogy nem igaz, itt olvasom. Ezt leszámítva semmi másból. Azért ez probléma lehet, szerintem.

  6. @Lencsés István:

    Felhívom a figyelmét, hogy az első tagmondat után vesszőt, a felszólító mondat végén pedig felkiáltójelet kell írni. Az ön által leírt mondat tehát, nyelvtanilag-tartalmilag egyaránt helyesen, így szól:

    Tanuljon meg írni, aztán kommunikálhat!