201210_bkv.jpgA BKV jegyellenőreinek új, „Revenue Inspection” (jövedelem-ellenőrzés) feliratú karszalagja mellé új jogkörök is járnak.

A BKV ellenőreinek új karszalagján a „Jegyellenőr” szöveg angol fordításaként feltüntetett „Revenue Inspection” nem tévedés – erősítette meg lapunknak Vitézy Dávid.

Az Ellenőrök eztán ugyanis nemcsak a metróállomások mozgólépcsőin, de plázákban, szállodákban, pályaudvarokon, sőt a Liszt Ferenc repülőtéren is kérhetik a publikumtól a jegyek, bérletek felmutatását, közben pedig belepillanthatnak a pénztárcánkba. Jövőre várhatóan kiterjesztik az illetékességüket a liftekre is, így a kórházak, irodaházak és a társasházak sem jelentenek kifogást a bliccelésre.

9 KOMMENT

  1. Nem csodálkozom – hiába Viktor távoli unokatestvére, Vitézy mostanában nem menő a városházán, ezért illett már valamit produkálnia, hogy újra érezhesse azt a Tarlósból minden megnyilatkozásában annyira áradó kedvességet! Reméljük rendeződik a viszony!

  2. Az Angliából származó felirat viszonzásaként a angol jegyellenőrök jövő évben magyarul hímzett “Hülye aki elolvassa” feliratú karszalaggal fognak ellenőrizni.

  3. Nem is értem, mit kötözködtök/humorizáltok ezen a BKV-s jövedelem-ellenőrzésen?!

    Ha van az utazónak (adózónak) jegye/bérlete:
    – Az unortodox gazdaságpolitika ellenére van pénze a bérből és fizetésből élőnek (ő veszi igénybe a BKV szolgáltatásait) a jegyre/bérletre, ergo a bevallotton kívül kell, hogy legyen illegális, adózatlan egyéb jövedelme, azaz mindenképpen indokolt egy gyorsított vagyonosodási vizsgálat lefolytatása a helyszínen.

    Ha nincs az utazónak (adózónak) jegye/bérlete:
    -A jegyre/bérletre el nem költött összeg illegális jövedelmet keletkeztet, egyértelműen van helye gyorsított vagyonosodási vizsgálat lefolytatásának a helyszínen.
    – Az utazó (adózó) nem fizette meg a jegy/bérlet díjának ÁFÁ-ját, azaz ÁFA csalást követett el, ezért vizsgálat, adóbírság és helyszíni inkasszó végrehajtása szükséges.

    Aki ezt nem érti meg, az csak libsi-bibsi és/vagy komcsi lehet!